Kidega’dan öncesinde de fazla fazla alışveriş yapmıştım. Son siparişim özelinde ürünlerin hepsi tedarik edildi durumunda olmasına rağmen 1 haftadır kargolanamadı. Keza arkadaşım da geçen ayın 26’sında sipariş vermişti onun siparişi daha temin edilmedi. Mail attım dün. Genel bir sıkıntı var mı veya herhangi açıklama yapıldı mı?
Son Amazon kampanyasından aldıklarımı 4 (dört) ayrı kargo şirketine vermişler. :d AGT Kurye, Kolay Gelsin, MNG Kargo ve son olarak Aras Kargo. İlk defa böyle bir şey oldu. Tahminimizin üzerinde alışveriş yapıldı galiba.
Daha hızlı teslimat için yaptılarsa bekleneni veremediği kesin.
Kargoları firmalara bölünmüş şekilde teslim aldım bende. Amazonu hızlı olduğu için tercih ediyordum ama kıstasım hız olduğunda tercihim amazon olmayacak. En azından kampanya dönemlerinde…
Kampanya harici çok memnunum ben. Ertesi gün teslim şaşmıyor.
KİDEGA üzerinden yaptığım 9 Eylül tarihli siparişim hâlâ tarafıma ulaşmadı. e posta gönderdim, faturayı kesip hâlâ bekletiyorlar. KİDEGA siparişi üzerinden sorun yaşayan var mı?
Geçen bir arkadaşta yazmıştı; Kidega sanki terk edilmiş görünümünde bir süredir. Sitede hiç kampanya yok ve tüm kitaplar etiket fiyatından sunulmuş durumda. Instagram’da 1 aydır, Twitter ve Facebook’da 2.5 aydır paylaşımları yok.
Evet; ben de okudum o paylaşımı ama umarım ürünler gelir, olmadı banka aracılığı ile iptal ederiz.
Ekleme: Sipariş tarihinden 1 ay sonra farklı bir kargo firmasıyla siparişim ulaştı.
İkidir aldığım kitaplar korkunç kondisyonlarda elime ulaşıyor.
İlk olarak Amazon’dan kodla 155 TL gibi bir fiyata aldığım Malazan, alt kısmı ezik ve çizilmiş geldi. Kargo kutusunda hasar yoktu bu arada. Müşteri hizmetlerine bağlanıp değişim talep ettim. Stokta kalmadığı için ürün sizde kalsın para iadesi yapalım dediler.
Aynı fiyata tekrar bulamayacağım için iade etmedim mecbur. Kendi imkanlarımla biraz toparladım kitabı.
Daha sonra 5 kitap 150 TL kampanyasıyla Hepsiburada’dan aldığım Lovecraft Country sahaftan ikinci el alınmış bir kitap gibi elime geçti. Satıcı Hepsiburada’nın kendisi olduğu için bayağı şaşırdım.
Uzun süre güneşte kalmış olmalı ki üst ve yan taraflarının bir kısmı sapsarı olmuş. Kapak kenarları aşınıp yırtılmış. Sırt kısmında siyah keçeli kalemle yapılmış çizik bile vardı.
Yine müşteri hizmetlerine bağlandım, talep oluşturdular. Kitap evden teslim alınıp inceledikten sonra değişim yapılacak umarım. Ama kesin para iadesi yapıp geçecekler. Yine de öyle bir durum olursa tekrar aynı fiyata almak için indirim kodu talep etmeyi düşünüyorum.
Birkaç yıl önce Hepsiburada’dan 7-8 tane İthaki kitabı almıştım. Kondisyonları bundan çok çok daha kötüydü. Durumu ilettim iade almayacaklarını söylediler ve kitapları bana geri gönderdiler. Ben de Tüketici Hakem Heyetine başvurmak zorunda kaldım. Lehime karar verildi, ücret iadesi yapmak zorunda kaldılar. Bayağı uğraşmak zorunda kaldım Umarım sizi uğraştırmazlar.
Ben de ilk defa amazon ve agt kurye sorunu yaşıyorum, kargo teslim edildi dedi ama adresime bile gelmedi bakalım nasıl çözülecek takipçisiyim. Agt kesinlikle cevap vermiyor amazon müşteri temsilcisi form açtı…
Birkaç yıl önce Hepsiburada daha ön plandaydı. Şimdi Trendyol ve Amazon gibi rakipleri var. Müşteri memnuniyeti konusunda daha titiz olurlar diye umuyorum. Tabii keşke bu sebeplere gerek kalmasa. Hasarlı ürün gönderilmemeli yani. Çok basit bir olay bu. Gönderiliyorsa telafisi yapılmalı. Sizin yaşadığınız kabul edilemez bir durum olmuş gerçekten.
Ben zaten 20-30 gibi uygun fiyata aldım ama asıl bu kondisyondaki ürünün gönderilmesi beni rahatsız etti ki Malazan gibi daha pahalı bir üründe de benzer sorunu yaşadım. O yüzden fiyatına bakmadan peşine düşülmesi lazım. Hiç uğraşamam diyip geçmemeli.
AGT bazen eğer o gün yetiştiremedilerse teslim edildi olarak sisteme girip diğer gün getiriyor.
Güncellemek için yazıyorum kitaplar hâlâ gelmedi, amazon kasım indirimi dolayısıyla çok yoğunuz ama gelecek sıraya alındı diye cevap verdi mail bekleyin diyor umarım dedikleri gibi olur.
Agt kurye 1 ay önce amazondan aldığım kitapları teslim etmeyip kaybettiği için aynı siparişi yeniden vermiştim. Amazon hem para iademi yaptı hem de daha önce kupon kullandığım için oluşan fiyat farkını geri yatırdı. Sorunum böyle çözülebildi ama agt pişmanlıkmış bunu öğrenmiş oldum.
2 gün önce İdefix’ten aldığım kitap kargoya verilmezken, dün Amazon’dan aldığım ürün 2 saatte kargoya verilmiş.
Benim idefix de bugün 5.gün galiba, idefix de çoğu kitap stoklu olmuyor, özellikle Alfa, Koridor, Ayrıntı… temin süreleri 10 günü bulabiliyor.
Idefix son zamanlarda oldukça yavaş ve kargolama konusunda sorunlu. Son verdiğim sipariş kargolama konusunda gecikince müşteri hizmetleri yoluyla kayıt oluşturdum, ardından sipariş kargolandı. Böyle yapmanızı tavsiye ederim.
Tenten setini almıştım. Ben aldıktan sonra tükendi ibaresi belirdi. Umarım temin ederler.
Belki fark etmemişsinizdir diye söylüyorum İdefix’te artık farklı satıcılar da var.
Ucuzkitapal 7 Mart siparişimi bugün kargoya vermiş sağ olsun. Mesaj gelmese varlığını unutmuştum siparişin .