Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Bu ayın 20’sinde Kitapyurdu’ndan 4 kitaptan oluşan bir sipariş verdim. Az önce herhangi bir gerekçe belirtmeden siparişin iptal edildiğine dair mail atmışlar. Muhtemelen kitaplar temin edilemediği için iptal edilmiştir. Ama 4 kitabın da temin edilememesi tuhaf. Üstelik kitaplar hâlâ sitede var görünüyor.

2 Beğeni

Seçimler, faiz, zam, zam, zam…

1 Beğeni

Idefix’ten sipariş vermiştim, kitapları Kargom Sende diye tuhaf bir firmaya vermişler. Sistemden teslimat günü olarak bugünü seçtim. Az önce dağıtım merkezinden biri aradı ve bulunduğum bölgeye bugün teslimat yapılmayacağını bildirdi. Teslimat yapmayacaksanız kargoyu almayacağım, iade edin dedim.
Idefix’ten uzun süredir alışveriş yapmıyordum ve bu kargo firmasıyla çalışmaya devam ettikleri sürece de yollarımız kesişmeyecek.

1 Beğeni

Çok uzun süre oldu ben de alışveriş yapmadım sanki İdefix ve D&R dan. Ama Kargomsende nin kendi firmaları olduğunu hatırlıyorum :smile: Daha doğrusu çatı firmaları Turkuaz ın kargo şirketi. Muhtemelen ücretsiz kargo olarak hep bu seçenek olacaktır.

Alternatif firma seçeneği çıkıyorsa bir ihtimal tercih edilebilir belki bölgenizde.

1 Beğeni

Ucuzkitap sitesinden %50 indirim kampanyasından Kilim Sembolleri adlı ciltli kitabı aldım. Kitabın üst ve alt sırtında ezilme ve alt ucunda ezilme mevcut. Okumaya engel değil. Kararsız kaldım iade etsem mi kalsın mı diye.

1 Beğeni

21 hazirandan beri bunaldık sadece tek bir kitap hadiii

5 Beğeni

Kaç milyon, milyar gün içinde?
IMG_1910

5 Beğeni

Listeyi görebilmeniz için liste de ki bahsetmiş olduğum kitapların bir kaçını o gün sipariş verdim. Aslında buna sipariş denemez çünkü bütün parasını o an ödedim yani bu satın almaktır. Bu konuyu daha fazla derinleştirmek ve asıl olayın gölgede kalmasını istemiyorum o sebeple, satın almak ile sipariş vermenin arasında ki farkın ne olduğunu bilenler demek istediğimi anlar. Almış olduğum kitaplarsa gelmiyor. 10 dakika araba ile gittiğim asfalt yoldan ilçe merkezine kargo şirketi köy dediği için ürünü getirmiyor. Amazon’ da bu duruma “köyün girişinde bakkal varmış oradan alın, size 50 tl hediye çeki verdim.” diyerek yanıt veriyor. Geri kalan sizin takdirinizdir…

3 Beğeni

Kitapyurdu “24 saatte kargoda” taahhütü veriyorsun, kitapları da 24 saat olanlardan seçiyorum ama yine her seferinde olduğu gibi 72 saati buldu göndermen.

8 Beğeni

Benim kargom her zaman cuma günü yollanıyor. Temin edilemeyen bir kitabı iptal ettim bu kez perşembe günü yollarlar belki diye. Yine cuma günü yollamayı başardılar. Kargom, şimdiye kadar, cuma harici bir günde hiç yollanmadı. Kargo çıkışları tek gün mü acaba, bilmiyorum.

2 Beğeni

Mazot fiyatları yüzünden haftada 2 gün kargo çıkışı yapılıyormuş aynısı kargo dağıtımı içinde geçerliymiş bir bölgeye en az 15 kargo olmadıkça dağıtıma çıkmıyorlar.

2 Beğeni

Nadir Kitap’ta 50 bin işlemde %100 başarı oranı bulunan bir sahaftan tam kargo sınırında 20 kitap aldım, açmadıkları telefona karşın whatsapp mesajında kitapların sabah ulaşacağını ve defo vb. bulunması halinde yapacağım kitap değişimi için haber vereceklerini söylediler. Bugün ne ses çıktı ne seda. Aramalara zaten çıkmıyorlar, mesajla durum sorguma da yanıt gelmedi. Paranla rezil olmanın modern zaman versiyonu, paranla canını sıkmak. Hayır, yollamayacaksan, bir mani varsa söyle de iptal edelim. Tatsız tuzsuz bekliyoruz haftaya kalmaması üzere.

1 Beğeni

Aras benim tamadres kargomu kaybetmiş galiba. Aras’ın çıkış şubesinde kargo 5 gündür hiç hareket etmedi, tamadres iki gün önce beni arayıp kargonuz geldi mi diye soruyor. Yerinden oynamamış ki gelsin.

5 Beğeni

Son zamanlarda ben de Aras Kargo ile sıkıntı yaşıyorum. Nadir Kitap’tan aldığım bir kitabı dağıtımda düşürmüşler herhalde çünkü poşeti yırtıktı ve resmen boş kargo poşeti teslim ettiler. Yine bir seferinde de kitapları satıcıdan teslim almışlar ama kaybetmişler. Allah’tan satıcı insaflı çıktı da iade etti paramı.

3 Beğeni

Kitapyurdu’ndan teslim noktasından alınmak üzere 8 gün önce bir sipariş verdim. Sağolsunlar 4 günde kitapları temin ettiler. Ancak o günden beri temin ettikleri kitaplara hiçbir işlem yapmadan bekletiyorlar. Sipariş ekranıyla öylece bakışıyoruz. Az önce aradım ve teknik hata olmuş diye geçiştirdiler. Bakalım ‘teknik hatayı’ çözmeleri kaç günlerini alacak.

ucuzkitapal siparişim 11 gün olmuş. Yavaştan sıkılmaya başladım. :slight_smile:

Galiba gecikmenin tek nedeni “Gwendynin Son Görevi”

Bu kitabın baskı adeti 100 tane falan mıydı İnkılap, kendi sitesinde dahi satışa açık değil.

1 Beğeni

Ben de Gwendy’nin Sihirli Tüyü için iki hafta gibi bir süre beklemiştim. Kitap sonunda gelmişti ama hasarlı geldi. Ben de bir süre erteledim kitabı almayı. Amazon kendisi de satmıyor.

1 Beğeni

PTT kitabımı Abdulsamed D***** diye birine teslim etmiş. Üstelik alıcının kendisi diye de sisteme girmişler dalga geçercesine. PTT şubesi asla telefonları açmıyor o yüzden soramıyorum. Müşteri hizmetleri de şikayet formu doldurup bekleyin diyor sadece.

2 Beğeni

Arkabahçe’den yapmış olduğum siparişim bugün geldi ve günümün içine etti.
Varyant kapak istediğim iki kitabı normal kapak göndermişler. Çok problem etmedim ama kuşe olarak sipariş verdiğim FF 5 yerine saman kağıt göndermişler. Diğerlerini anlarım da bunu nasıl yapabiliyorsun.

Daha önceki siparişlerimde de benzer şeyler olmuştu. Varyant aldıklarım normal, normal aldıklarım varyant geldiği sıkça oldu. Siparişleri hazırlarken ellerinin altında ne varsa direk onu gönderiyorlar sanırım. Bu konuda hiç özen, müşteriye saygı vs düşündükleri yok. Siparişi hazırlarken dikkat etmeyecek, kafana göre göndereceksen varyant kapak niye basıyorsun. Sadece mağazaya gelip kendi eliyle alanlar mı istediklerini seçebilecekler.

Neyse varyantları geçtim, bu kadar ile kalsa zaten uğraşmazdım. Kuşe kitap yerine kağıt kapak göndermişsin. Siparişte net şekilde yazıyor. Karıştırma şansın yok. Eline aldığın an anlıyorsun zaten kuşe mi saman mı olduğunu. Saman hali neredeyse iki kat kalın zaten. Kuşenin de fiyatı iki katı! Üstüne sitende kendi ürünlerini hep %30 indirimle satarken kuşe versiyonu %15 ile satıyorsun. Ciltli, limitli versiyonları anlarım ama bunu anlamıyorum. ilk 4 cildi de site üzerinden almıştım ve diğer kitaplardaki indirim yüzdesi ile aynı satılıyorlardı. Bu 5. cilt ile nedense böyle yaptılar. Uzun zamandır bekletiyordum ama sonunda alayım dedim, onda da hüsranla karşılaştım.

Arayınca kargo kodu gönderip hemen geri gönderin dediler, burada problem yok.
Ama çalıştıkları kargo firmasının 5 dakika mesafede hep kullandığım şubesi kapatılmış. 25 dakika mesafede başka bir şubeye gitmek zorunda kaldım. Yorgunluk, sıcakta terleme, git gel ile 1 saatim heba oldu, sırf bir siparişe gerekli özeni göstermedikleri için :grimacing:

9 Beğeni