Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Kidega’dan inanılmaz özenli paketlenmiş bir şekilde geldi. Sipariş takibinde dün mail atmıştım, 3 dakika sonra geri dönüş yaptılar, 15 dakika sonra filanda kargoya verdiler.

8 Beğeni

İlknoktayı bırakmakla akıllılık ettiğimi anlıyorum. Sanırım benim bırakma nedenim leş gibi kolileri ve pis kitaplardı. Gerçekten insan dokunurken midesi kalkıyordu. Hepsini temizlemek zorunda kalıyordum ve hep bir noktada hasarlıydı. Kolileme berbattı ve kitaplara fil oturmuş gibi gelirdi. Sizin kitabı resmen yarasalar tırmalamış. Eganba, Kidega hem satış sonrası destek hem de özeli paketlemeyle candır. Hem de hızlılar. Temin süreleri fazla dursa bile garantici yaklaştıklarını düşünüyorum. Normalde dört günde gelmesi gereken kitaplar iki günde ulaşıyor.

8 Beğeni

İlknokta ile iletişime geçmek dumanla haberleşmekten bir tık daha zor geçmiş olsun. Bence Akılçelen Kitaplar ile bir iletişime geçin kabul ederlerse onlara gönderin.

3 Beğeni

Ilknokta sitesini özellikle İthaki indirimlerinde tercih ediyordum ama son zamanlarda çoğalan şikayetlerden sonra soğudum iyice. Başka sitede biraz daha fazla veririm en azından kafam rahat eder.

6 Beğeni

Yüzde 50 konusunda bir şey diyemem ama Ithaki genel yüzde 40 indirimi zaman zaman Kitapyurdu sitesinde de oluyor. Ben orayı da tercih ediyorum Ithaki konusunda. Gayet temiz geliyor ama böyle büyük indirimlerde filan Kitapyurdu da zaman zaman bocalamıştır. Bir defasında 17 gün sonra ancak ulaşabilmişti. :sweat_smile:

3 Beğeni

Kitapyurdu bana da yaptı bunu son alışverişimde ama nazar olsun diyorum ona da. Kidega da Ithaki indirimleri nasıl genelde?

1 Beğeni

Kitapyurdu sanırım en iyisi şuanlık. Bir defa gecikme yaşadım zaman çarkı 4 ü alırken onda da sadece 2 gündü.

3 Beğeni

Düşünmemize gerek yok. Faturasıyla birlikte faturaya para iadesi istiyorum yazarak sitesindeki adrese aras kargo ile karşı ödemeli gönderin. Penguen kitap derseniz kargo firmasının anlaşması var, sistemde çıkıyor zaten. Mail atarak bilgi de verin iadesini yapacaklardır.

@birisi43 Yaptığınız alışverişte en önemli noktanın satış sonrası hizmet olduğunu düşünürsek en iyisi Kidega ve Eganba (Babil) şu anda. Kitapyurdu’da böyle bir kampanya yapmış İlknokta benzeri sorunlar olmuştu.

Kitapyurdu’na değişim için ürün gönderirseniz, “ürün elimize ulaştıktan sonra size yenisini göndeririz” derken, Babil’de bu sorunu yaşarsanız siz kitabınızı kargoya verdikten sonra ya da duruma göre önce size yeni ürünü gönderiyorlar. Ayrıca en son değişimimde beni arayıp “üründe ne gibi sorun vardı gene aynı sıkıntıyı yaşamayın ona göre kontrol edip yollayalım” dediler. Eganba’da ise iade süresi geçmişken aldığım kitapta hata olduğu gerekçesiyle iade istemiştim kabul ettiler gibi gibi çoğaltılabilir.

6 Beğeni

Zaman zaman yüde 40 oluyor. Ben beklemeyi tercih ediyorum. Çok sık olmuyor ama parayı kenara atıp bekliyorum. Eganba da sanırım Kidega ile aynı çatı altında. Birinde olmazsa öbüründe oluyor. Önemli olan hızlı olmaları filan da değil aslında. Satış sonrası destek harika. Sizi bir dakika bile üzmüyorlar. Hasarlı dediğiniz anda yenisini gönderiyorlar ve siz de hasarlı olanı yolluyorsunuz. Bu çok önemli. İlknoktaya ulaşmaya çalışanlar yürümrye başlasalardı çoktan ilknoktanın deposuna ulaşırlardı. Yine de bana böyle kalp krizi geçirtecek bir kargo hiç gelmedi. Benim pimpirikli yapımın verdiği hasarlar vardı. Son Eganba kargosu şöyleydi:

Kitaplara kıpırdayacak alan bırakmamışlar.

@birisi43 En iyisi Kidega ve Eganba sonra Kitapyurdu. :slight_smile:

Ben eğer D&R, idefix, ilknokta, okuoku, bkm gibi sitelerden kitap alırsam buna kumar gözüyle bakıyorum. Mümkünse de almıyorum. Hani çok uçuk bir indirim olması lazım ki kumar oynayabileyim. Mesela okuoku Asimov kitaplarından birisini 12.90 gibi bir fiyata koymuştu ön siparişte. Aldım ve kitap 25 gün sonra geldi. :joy: Paketleme bildiğiniz kargo poşetinin içine atmışlar. Sağlamdı hayret verici bir şekilde.

3 Beğeni

Bir zamanlar İdefix çok iyi bir kitap satış sitesiydi. Ama D&R tarafından satın alınınca işler tersine döndü. Acaba İlknokta için de benzer bir durum mu söz konusu?

1 Beğeni

Bu sorunun cevabını verebilecek bir muhattap bile yok piyasada.:sweat_smile: Çok rezil bir durum.

2 Beğeni

Ilknokta’dan vazgecmemin nedeni bu özellikle. Bir sıkıntı olduğunda karşıda muhatap bulamamak can sıkıcı.

2 Beğeni

Aslında D&R doğan gruptaydı. Hem D&R hem idefix Turkuaz gruba satıldı. Ya da verildi tam bilmiyorum. NT’ler de TK olarak Turkuaz’a devredilmişti.

1 Beğeni

Gelmedi :slight_smile:

Ama İlknokta değişime gönderdiğim kitapları güzel bir paketlemeyle değişimini yapıp geri gönderdi. Şimdi daha alışverişi gelmeyen arkadaşlar varsa benim suçum ya da torpilim falan yok, taşlamayın lütfen :slight_smile:

Bu arada eklemeyi unuttum. Eğer Alfa’dan kitap alacaksanız en iyisi ve sipariş verdiğim siteler arasında en hızlısı Alfakitap, siparişi ver yarım saatte kargoda :smile:

3 Beğeni

Babil’i unutmuşum. Ben Babil’den de memnunum. Zaman zaman biraz tozlu ve ufak hasarlı kitap göndermiştir ama sorun etmedim. Küçücük şeylerdi. Elimde bir dolu baykuşlu defterden var. Nasıl unuttum hayret. :joy: Özellikle Diskdünya kitaplarını Babil’den alıyorum.

3 Beğeni

İlknoktadan bayrama 2-3 gün kala sipariş vermiştim. bayram sonrası ilk gün gayet iyi bir şekilde gelmişti. neden böle yaptılar acaba şaşırtıcı.

1 Beğeni

Siz normal zaman denilen kısımda almışsınız. Burada problem olmasının en büyük nedeni kaldıramayacakları işe kalkışmaları. Lanetli mazartesi, şenlikli bayram fırsatları, muhteşem fuar bilmemnesi gibi etkinliklerde tam bir keşmekeş yaşanıyor.

1 Beğeni

Saydıklarınızda hangisinin hediyesi bol. Bir deneme alımı yapayım :sweat_smile:

Hediye işi pek belli olmuyor. Bazen hiçbir şey çıkmıyor. Bazen de ayraçtan geçilmiyor. Kidega ek olarak bir de poster yolluyor denk gelirseniz. Babil’de belli bir kotanın üstüne not defteri gönderiyor. Eganba’dan hep ayraç geldi. :slight_smile:

4 Beğeni

Hayırlısı olsun ne diyelim…

1 Beğeni