Aldığı Kitapların Temini ve Gönderimi Sırasında Bunalanlar Platformu

Gençlik ve Spor bakanlığı göndereceği kitabı PTT ye vermiş ama gönderi takibe bakınca kabul edildi - iptal edildi şeklinde iki tane işlem var. İptal edildi derken ne demek istiyor?

Benimkini de vermiş ama ben de iptal edildi diye bir şey yazmıyor. Sadece Ankara’daki ptt kabul etmiş diyor. Bilemedim şimdi.

Aynı durum bende de var. Bakalım gelecek mi kitap.

@Tobizume, @Jeeundo
Şahsen ben geleceğini düşünmüyordum, üstünden uzunca zaman geçti gibi geliyordu. Umudum yoktu ama şimdi bir umutlanmıştım iptal kelimesini görünce garipsedim bekliyorum bakalım gelecek mi

Son gelen ilknokta siparişim .Oatbringer sonrası ikinci şok :rage:

8 Beğeni

Hiç göndermeseler daha iyiymiş. Bu ne böyle insanla dalga geçer gibi.

4 Beğeni

Sonradan kıvrılma olmasın diye direkt kıvırıp göndermişler.

8 Beğeni

ilknokta, ilknoktaya düşman çalışanları işe alsa, kendilerine bu kadar zarar veremezlerdi, Bu siteyi artık alışveriş yapılmayacak site olarak görmek gerekiyor.

10 Beğeni

Bana kalırsa şikayet etmelisiniz artık. Tüketici Hakem Heyetine resimleri de ekleyerek şikayette bulunun zaten kendilerine ulaşamayacaksınız. İki kere iş yapmak yerine bir kere uğraşırsınız. Kabul edilebilecek şeyler değil. Bunlar milattan önce kalma kitap olsa insan hadi der ama yeni basılan kitaplar yahu. Frizbi atar gibi mi paketleme yapıyorlar acaba? Hayret doğrusu.

5 Beğeni

Hocam geçmiş olsun, bu kitapların hali ne böyle ya? Üstünden tank geçmiş sanki.

2 Beğeni

Şu üç günlük tatil geçsin ben kolları sıvayacam. İşi de avukatıma devredecem; o bilir yapacağını. Gelişmeleri de her yerde paylaşıp İlknokta’yı rezil edecem…

8 Beğeni

Destekliyorum. Ben de en kısa zamanda dijital imza işini halledip e-devlet üzerinden gerekenleri yapmaya başlayacağım yaşadığım en ufak problemde. Toplumun bilinçli bir kesiminin de olduğunun farkına varması gerekiyor kurumların. Herkes biraz kendine çeki düzen versin artık.

8 Beğeni

İnanın ne sabrım ne ruhum kaldı.Oathbringer yorumunuzda dediğiniz gibi bundan sonra Kidega ve Eganba yı kullanacağım.Hasarlı kitapları ve yeni çıkacak olan ithaki kitaplarını bu sitelerden almayı düşünüyorum.Dün sürekli ilknokta ya ulaşmayı denedim boşa kürek çektim.
Artık takatim kalmadı.

1 Beğeni

Ben de tek sıkıntı yaşayan benim diye düşünüyordum ama ilknokta.com çığır açmış. Kargo geldi ama eksik ve hatalı geldi. Hasarlı olan Silmarillion’un hasarı mürekkep lekesi ve bir sayfasının doğru kesilmemesiydi. Arkadaşların kitaplarını görünce ben yine iyimişim dedi. ilknokta.com’un fiyatları bir tık düşük olmasının sebebi de firma belirtmemesine rağmen defolu veya outlet ürün satması galiba. Eksik olan kitabı da sanırım kargo parasına saymışlar.

1 Beğeni

Bu hasar durumu, artık işin zirve noktası olmuş hocam. Bana BKM’den gelen Witcher’in kapağında delik var. Ama size gönderilen kitapların durumunu görünce, insan diyecek bir şey bulamıyor.

3 Beğeni

İlknokta denen yerden alışveriş yapmayınız efendim.100 Tl’e olan bir kitabı 5 Tl’ye görsem almam.

1 Beğeni

Bazen öyle kitaplar öyle ucuza satılıyor ki korsan mı acaba diye insan şüphe ediyor. Bu arada korsan kısmına da biraz değinmem lazım. Yayınevlerinin kusurlu kitaplarını ucuzdan bazı satış firmalarına vermesi de bana göre korsancılık. O kitaplar da ziyan olmasın diye maliyetinden satılıyor. Bunu anlıyorum ama bu konuda bazı yayınevlerinin yaptığı gibi yapılmalı. Bana kalırsa kelepir kitap bölümü açılmalı ve bu sorunlu baskılar da oradan satılmalı. En azından kullanıcı ne aldığını göze alarak parasını riske eder veya etmez. Tabii burada kargoyla gelen kitapların böyle olduğunu iddia etmiyorum ama insan görünce ister istemez böyle düşünüyor.

Ayrıca yaz aylarında iadelerin toplandığı ile alakalı bir bilgi vardı. Bilgi doğru mu değil mi diye düşünürken insan yaz aylarındaki şikayetlere bakıyor ve sanki doğru gibi geliyor. Her neyse, bu bağlamda bence yazın kitap alımını en bilindik ve satış sonrası destek konusunda en iyi olan yerden yapmak lazım yoksa böyle üzüntüler ve istenmeyen yıpranmalar yaşanacaktır.

Açıkçası ben üzülüyorum böyle kitap geldiğinde. Belki okuyucu o kitabı alabilmek için iki sene çıkmasını bekledi, parasını milim milim biriktirdi ve tam mutlu hissedeceği anda bir hayal kırıklığı yaşıyor. Neden zaten hayat yeterince zorken bir de keyif alacağımız şeylerden hezimete uğruyoruz?

8 Beğeni

Kitabım az önce geldi. İnşallah siz ve diğer bekleyenler de kitaplarını alır. Kitabı hiç bir şeye sarmadıkları halde çok sağlam geldi. Son günlerde burada o kadar çok hasarlı kitaptan bahsediliyor ki gerçekten üzülüyorum.

4 Beğeni

geçen hafta pazartesi bkm den sipariş verdim. heyecanla beklerken perşembe kargo yola çıktı ve teslimat adresi olarak iş yeri adresimi verdim. tabi aradaki 3 gün tatil olduğu için bugün teslim edilir diye iş yerine heyecanla geldim ama sonucu komedi. iş yerimin 2 ayrı binası var ve tabi adresleri farklı. diğer binada ptt var. muhtemelen zeki dağıtıcı kargoyu oraya bırakıp gitmiş yani hiç dağıtıma çıkmadan. hayır geldik bulamadık saçmalığı da olmaz çünkü bi bakanlık binası. aradım ptt yi şikayet talebi oluşturdular ve göndericinin dağıtım isteyebileceğini söylediler.
bunun üzerine bkm yi aradım ve gerçekten kargonun hiç dağıtıma çıkmadan oraya bırakıldığını öğrendim.bkm sağolsun oldukça ilgilendiler ve tekrar dağıtım istediler. ptt hüsran. bu da böyle bir anımdır.

Kelepir değil belki ama hasarlı kitap konusu Yordam örnek olmalı.

2 Beğeni