İlk defa yaşadığım bir olayı anlatacağım. Dün gece Babil’den alışveriş yapmaya çalıştım. Kart bilgileri vs. tüm işlemler tamamlandığında siparişim onaylanmadı uyarısı aldım. Ancak kartımdan ücret çekildi. Sabah Babil’i aradım onaylanmadı, ödeme geçmemiş diyor. Bankayı arıyorum siparişiniz onaylanmış, siteyle sorununuzu çözün diyor. Babil incelenip haklıysan sonra paranın iade olacağını söyledi ya da bankaya itiraz formu doldurmam gerekiyormuş. Onunda sonuçlanması 10 ila 180 gün gözüküyor formda.
Bankaya para çıkışının hatalı olduğunu 24 saat içinde bildirirsen, her türlü banka sorumlu olur. Zaten pek problem olacağını sanmıyorum çözülür belli bir sürede çok uzamaz. Ben hatalı ödeme yapıldığı zaman 10dk içinde iade alıyorum. Mesela her sene Osmangazi köprüsü gişeleri sadece İstanbula dönüş yönünde hata veriyor yetersiz bakiye diye. Nakit ödeme yapıyorum. Bakıyorum yetersiz demesine rağmen karttan çekmiş. Ama bu 10-15 dk gibi bir sürede + bakiye olarak düzeltiliyor.
Banka ile görüştüm ancak alışveriş onaylanmış gözüktüğü ve şifreli işlem yaptığım için para çıkışının hatalı olduğunu kabul etmiyorlar. Firmayla çözmem gerektiğini ya da Harcama İtiraz Formu doldurmam gerektiğini söylüyorlar. Babil muhtemelen çözer kısa zamanda ama ilk kez yaşayınca böyle birşey şaşırdım. Muhtemelen 3D sisteminden kaynaklı olabilir.
Kartım çalındı. Bu online işlemle bir alakam yok diyerek kartı iptal ettirseydin bir haftaya yeni kart gelirdi. Tutara da itiraz ederdin. 
Bu kez de yeni kart parası borcu çıkar. 
Telefonuma gelen şifreyi girdiğim için telefonu da çaldırmış olmam lazım
Tutara hala itiraz yolu açık ama Babil’i 3-4 Gün bekleyeceğim. Sonuç çıkar diye umuyorum. İtiraz süreci daha uzun sürüyormuş inşallah o aşamaya kalmaz.
@alper maaş müşterisi olduğum için kart parası vermem. Ama iş itiraz aşamasına gelirse kendi şubem çözer diye beklentim var. Sonuçta ekstremin ekran görüntüsü var paranın Arasta Bilgi Teknolojileri adına gittiğine dair.
Benzer olay başıma eganba sitesinde geldi. Yaklaşık bir hafta sonra işlem iptali gerçekleşti.
BKM’den neden alışveriş yapmadığımı şu 1.maddeyi okuyunca daha iyi anladım. Adamlar 14 günlük süreyi yok sayıp kendi kendilerine kural koyuyorlar, insanları salak yerine koymaya çalışan firmalardan nefret ediyorum. Böyle saçma bir uygulama olamaz.
Aslında orada kargoda ki hasar için bahsediyor. Tutanak zorunluluğu olmaması için böyle birşey yapmışlar. 14 gün koşulsuz iade hakkın yine var. Kargoda oluşan hasarı bildirmen için 24 saat veriyor sana. Yoksa kargoda tutanağın olmadan hiç kabul etmem de diyebilir.
Hayır onu kastetmiyor daha önce sorun yaşadım. 24 saat geçmiş falan dediler hemen. Ayrıca kargo kutusunda hasar yoksa tutanak için önce kutuyu açtırmak gerek teslim almadan. Bunun için önce gitsinler kargo firmasıyla anlaşıp, teslim etmeden kutuyu açıp baktırma garantisi versinler. Keşke senin dediğin gibi iyi düşünüyor olsalar, başkaları da vardı forumda iade ederken 24 saati geçtiği için sorun çıkarttıkları. Her şeye rağmen belki paketi başkası teslim aldı ben evde değildim 3 gün sonra geldim eve. Pakette hasar yok ama gönderdikleri ürün hasarlı gibi durumlar olabilir. Zaten maddenin yazılış şekli bile her şeyi anlatıyor “hiçbir başvuru dikkate alınmayacaktır” şu yazıdaki ukalalığa bak. Para kazandığın insanlara bu şekilde bir hizmet anlayışıyla yaklaşamazsın.
Ayrıca böyle bir şey deme hakları da yok. Daha önce bunu konuda tartışmıştık. Tük. hakem heyeti kararı bile atmıştım.
Ben hiç kitap iade işiyle uğraşmadığım için tam bilmiyorum. Demek ki fazla iyi niyetli düşünüyorum
Ama hakkını bildikten sonra 14 günde seve seve alacaklar iadeyi
Zaten çok büyük indirim yoksa uğraşmamak gerek BKM ile, sadece PTT kargo ile çalışmaları başlı başına kötü.
Ben kitap dışında da alacağım hemen hemen her ürünü internetten alıyorum. Titizlendiğim için de ürün iadesi konusunda baya olay yaşadım. Evet dediğin gibi sonunda kabul etmek zorunda kalıyorlar ama inan oraya öyle yazdıkları için insanların çoğu 24 saat geçti yapacak bir şey yok deyip iadeden vazgeçiyor. Zaten amaçları da bu aslında. Yoksa mesafeli satış sözleşmesinde tutanak diye bir kelime bile yok. O bize bunun gibi firmaların dayatmasıyla ortaya çıkmış. Aslında en temizi aracı firmalar yani taşıyıcılara kargoyu açıp kontrol ettirme zorunluluğu getirilmesi, böyle olsa sorunlar yok denecek kadar azalır.
Mevcut şartlarda da e-satış işine giren firmalar bu riski alarak girecek. Kötü niyetli insanlar dışında bence tüketici hep haklı. Geçen sene perde siparişi verdim özel ölçüyle, ölçüye göre dikmemişler kaliteside belirttikleri gibi değildi sorun oldu geri iade ettim. Geçen aylarda da Ps4 kolu iade ettim. Satıcılar hiç sorun çıkartmadı. Hatta adamlara kargo ulaşmadan para iadesi yapıldı. Bu internetten satış olayına giren firmalar kusura bakmasınlar bu tarz sorunlar olduğunda yardımcı olmak zorundalar. BKM kötü niyetli yaklaşıyor. Hem e-satış gibi karlı bir işe gireyim hem sıfır risk alayım dertleri. Sitelerindeki yazıda zaten gösteriyor. Mes. sat. sözleşmesini doğru düzgün koyup bilgilendirme bile yapmamışlar.
kaynak kitap aldım 1 haftadır hazırlanıyor. konu bitti bro hiç gönderme.
Kendi sitesinden deneyin isterseniz. Bkm uygulaması çok kanser ve hata dolu. Hata olmayan yerde bile hata veriyor uygulama.
Site zaten, uygulaması yok bende. Site varken uygulamaya gerek duymuyorum. Ama bir ara bakmıştım cidden kötüydü uygulaması
Bu bir işaret olabilir
Almadan önce iade yada değişim yapmanız gerekirse şu şekilde oluyor bilginiz olsun. Bir daha düşünün derim.
“1) Siparişin tarafınıza gönderildiği gibi korunaklı paketle gönderilmesi gerekmektedir.
2 ) Gönderimi yaparken PTT Kargo memuruna ‘ BKM KİTAP MÜŞTERİ NUMARASI 502191794’ olarak bilgi vermeniz ve KARŞI ÖDEMELİ gönderdiğinizi beyan etmeniz gerekmektedir. Müşteri numaramız adres bilgilerimizi kapsamaktadır.
3 ) Tarafınıza gönderilen ‘’İADE / DEĞİŞİM FORMU’’nun çıktısını aldıktan sonra eksiksiz doldurarak tarafımıza göndereceğiniz paketin içerisine koymanızı rica ederiz. Bilginize iletilen İADE KODUNU ilgili form üzerinde uygun yere yazmanızı rica ederiz.
İADE KODUNUZ:
4 ) İade amaçlı göndereceğiniz kargoların sorumluluğu firmamıza ulaşana kadar size aittir; bu sebeple kargo takip numaranız sürecin sorunsuz ilerlemesi için gereklidir.
5 ) Gönderilen paket tarafımızdan teslim alındıktan sonra iade süreci 5 iş günü sürebilmektedir. Bu süreçte kredi kartı ile alışveriş yaptıysanız sanal pos üzerinden direk kartınıza işlem sağlanır. İade ile ilgili hesabınız (kartınız) kaynaklı yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumda ; ödemeye engel oluşması halinde çözüme ulaşabilmek amacıyla finans birimimiz siparişinize kayıtlı mail üzerinden tarafınıza dönüş sağlayacaktır.
6 ) Talep ettiğiniz takdirde iade tutarı kadar alışverişlerde tek seferlik kullanmak üzere sitemizdeki hesabınıza hediye çeki tanımlanabilir. Lütfen bunu formda belirtiniz.
Bu prosedür tarafınıza iletildikten sonra 2 iş günü içerisinde ürünü PTT Kargoya teslim etmeniz gerekmektedir.”
Adamlar kendileri kaç gündür yazdığıma cevap vermiyor. Kendileri her işi düzgün zamanında yapıyormuş gibi süre koymuşlar, 2 gün içinde bunu yapmalıymışım. Bir de form gönderdiler çıktı alacakmışım dolduracakmışım falan. Yazıcınızın bulunma zorunluluğu var yani BKM’den alışveriş yaparken. Neyse nüfustan ikametgah, vukuatlı nüfus kayıt örneği falan istemediler iyi diyebiliriz 
Babil 3 gün içinde (hafta sonu olmasına rağmen) iademi yaptı. Alışverişte ilk tercihlerim arasında olmaya devam ediyor.
Ben de aynı şeyi düşündüm burdaki şikayetleri okuduktan sonra
. Zaten okul başladı, para başka yere gitti.
Nasıl bir firma BKM anlamadım. Adamlar PTT’ye gidip onlara iade ürünü göndermeye çalıştığınızda sisteme uyarı koydurmuşlar. Görevli ‘‘kargo ücretinin gönderici ödeyecek şeklinde uyarı çıkıyor, ne yapayım karşı ödemeli göndereyim mi?’’ şeklinde sordu. Yok artık dedim