Alfa Kitap Soru Hattı

Merhaba,
Şu an hazırladığımız yayın programı içerisinde yok ama bu yılın sonlarına doğru düşünüyoruz.
Teşekkürler.

2 Beğeni

Merhaba,
Henüz bu konuda bir karar yok.
Olunca bildireceğim.
Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba,
Açıkçası gündemimiz olmadı.
Yayın Kurulunda değerlendirilmesi için sunacağım.
Sevgiler.

3 Beğeni

Merhabalar,
Sunulacak kitaplar listeme aldım :slight_smile:
Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba,
Haklısınız, bir süredir ortalıkta yoktuk :frowning:

1 Beğeni

Tim Powers - Son Çağrı kitabının çevirisinde bulunan hataların 2. baskıda düzelme ihtimali var mı?

Cevaplar için teşekkürler.

1 Beğeni

Merhaba,

Gerçekten çok güzel gözüküyor.
Sunalım bakalım :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba,

Tekrar baskıda düzeltileri mutlaka işleyeceğiz.
Teşekkürler.

1 Beğeni

Merhaba tekrardan,

Kitap kesinlikle seneye kalmayacak.
2 ay içerisinde baskısı zor gözüküyor ama Temmuz ayında baskıdan geleceğini düşünüyoruz.
Şu an editörümüzün elinde ve kalın bir kitap.
Sevgiler.

2 Beğeni

alfada bulunmadıgından başka bir yayın evinden poe seti aldım ciltli, fakat sayfaları cok ince geldi.
lovecraft tek cilt versiyonunun baskı ve yaprak kalitesi aynı 7 kitaplık seri gibi kalın yapraklı mı olacak?
birde 1 ciltlik lovecraft kitabında diğer 7 kitaplık settekinin haricinde hikayeler olacakmı,
yoksa sadece o 7 setlik kitaplar mı ciltleştirilecek?
Son olarak ta çeviriler yenilendimi yoksa Hasan Fehmi Bey’in 7 kitaplık setteki çevirileri direkt olarak mı basılacak? bilgilendirirseniz sevinirim.

biraz uzun oldu kusura bakmayın @alfakitap

3 Beğeni

@alfakitap merhaba , sizlerden yakın zamanda epik - fantastik türünde eserler görme şansımız var mı ?

1 Beğeni

Arkadaşın dediğine ek olarak, mesela Hasan Fehmi Bey’in Poe çevirisindeki toplu eserlerde, hikayelerle ilgili çizimler, Poe’nun kronolojik hayatı, önsözler ve sonsözler ve son olarak da kitabın sonunda Hasan Fehmi Bey’in her hikayeye dair bilgileri ve eleştirileri vardı.
Hasan Fehmi Nemli ve yayıyınevi olarak Alfa, Lovecraft için de böyle bir çalışmada bulundu mu? Yoksa kitapta sadece hikayeler mi olacak?

1 Beğeni

İşte buna çok sevindim :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Temmuz ayı hiç de geç değil aşırı aceleci değilim. Foruma dönmeniz soruları yanıtlamanız çok iyi oldu.
@alfakitap başka sorular da sıralayayım fırsat buldukça cevaplayınız lütfen :slightly_smiling_face:

• Alexandre Dumas’dan farklı kitaplar basmayı düşünüyor musunuz?
  • Michel Zevaco kitapları basmayı düşünür müsünüz?
  • Jules Verne kitaplığınız iyi gidiyor ancak daha önce hiç basılmamış veya baskısı çok uzun süreler önce tükenmiş Jules Verne kitaplarına ne zaman girişeceksiniz? Ben şurada kendimce Jules Verne külliyatı topladım;

jules verne 09.04.2019.pdf - Google Drive

• Ferid Namık Hansoy’un çevirilerinin telifi kimde acaba? Kendisinin o kadar tam metin Jules Verne çevirisi bulunmakta ancak basan yayınevi yok. Bir de bu saatten sonra değişmez ama bence Jules Verne kitaplarının eni 13,5 cm olsa daha iyi olurdu. O kalınlıkta kitaplar için 12 cm biraz dar geliyor bana.

• Jack London kitaplarından basılacak var mıdır? 4 kitaplık bir “Pasifik Öyküleri” serisi hazırlamışsınız bu tamamlanmış bir seri mi yarım mı kaldı.

Yayın hayatınızda başarılar.

1 Beğeni

Çizgi romanlarınızı sıkı takip ediyor ve çok beğenerek okuyoruz. Gerçekten hakkını veriyorsunuz.
Sunulacak kitaplar listenize şunları da ekleyiverirseniz çok sevinirim :slight_smile:
Thornhill-Pam Smy
This One Summer-Mariko Tamaki
The Rabbi’s Cat-Joann Sfar
Aya de Yopougon-Marguerite Abouet
Hilda serisi-Luke Pearson
Jane, the Fox, and Me - Fanny Britt
Roller Girl-Victoria Jamieson

Merhaba,

Çevirmenimiz Hasan Fehmi Bey’in çeşitli edisyonları oldu.
Belirttiğim gibi, toplu baskı şu an mizanpaj aşamasında.
En hızlı şekilde tashihleri toparlamaya çalışıyorlar.
Mayıs ayında matbaaya teslim edeceğiz.

Sevgiler.

3 Beğeni

Merhaba,

Stanislaw Lem basıyoruz en yakın zamanda.
Onun dışında fantastik türüne de yönelmeyi düşünüyoruz.

Sevgiler.

18 Beğeni

Çok teşekkür ederiz :slight_smile:
Notumu alıyorum.
Sevgiler.

1 Beğeni

Merhabalar,

Bu konuyu bir süredir konuşuyoruz.
Kitaplara ön okuma yapılabilmesi için iç dosyaları yükleyeceğiz, Dijital Medya Sorumlumuz konunun takibinde.
Sevgiler.

4 Beğeni

Selamlar. Jeff Vandermeer ve Neal Stephenson’un tekil kitaplarını da basacak mısınız? Ayrıca Robert Mccammon basmayı düşünür müsünüz? İyi çalışmalar.

2 Beğeni

Mümkünse S. Lem kitaplarını pkd kitapları gibi küçük boy değilde 13.5 x 21 boyutunda basarsınız umarım :slight_smile:

2 Beğeni