Maşallah listeden 5-6 kitap atlayıp matbaaya gönder sonra geri dön listeye. İşleri zor bu düzenle. Zaten kapaklar uyumsuz. Hadi onu geçtim hangi kitap klasik hangisi değil kendileride bilmiyor. %90 bu listeden bakıyorlardır.
Bilmiyoruz tabi, öyle bir şey olabilir diye yorumluyoruz. Ama olabilir editörün masası kalabalıktır, kitabın işi uzar, diğer kitap hazırdır ve planlarda bir sonraki kitap öne geçebilir.
Ama dediğin gibi Alfa bu kategorilendirme konusunda ve kapak konusunda (standart tutturamıyor) hatta aklıma gelmişken forumda arkadaşların şikayetçi olduğu imla konusunda özensiz bir yayınevi.
Yeni kapak
Yeni kapak
21’inde Dumas Siyah Lale için bandrol almış Alfa.
Bu seride Tolstoy’un bütün eserlerini takip eden arkadaşlara bir sorum var. Tolstoy’un bütün öyküleri yayınlanmaya başladı mı? Veya -şu an halihazırda yayınlanmış öyküler varsa kaçıncı kitaplarda?
Tolstoy eserleri kronolojik olarak yayınlanıyor, okumaya başlamadığım için tam incelemedim ama Cilt 2 cilt 3, cilt 12, cilt 14’de öykü , uzun öykü - kısa romanları var.
Örneğin:
Cilt 12
Cilt 3:
Cilt 2:
Cilt 14
Çok teşekkür ederim içindekilere kadar paylaştığınız için. Fikir sahibi oldum teşekkür ederim tekrar.
İçlerinden okuduğunuz var mı acaba? Yazım yanlışları ve noktalama yanlışları yönünden ne durumda kitaplar?
Henüz okumadım kitapları bu nedenle imla dizgi sorunları var mı bilmiyorum.
“Buyur buradan yak.”
189 demişler. İnsan Nedir? 189 değil mi?
Dizi numarası ve Ciltli baskıyı sormuştum. Siyah Lale ciltli baskı düşüncesi varsa iletecekler.
Sadece şu listeyi bile takip etseler yeter. Ama yok bu kaçıncı hata. Ben bile yoruldum bundan. Yayınevi yorulmadı hatalı basmaktan.
205 Orwell’in Aspidistra kitabı olmuş.
‘Sinema Şeridi’nin uygunsuzluğu bir yana kullanımı da yanlış. Sinema şeridi diye bir şey yoktur. O ‘Film Şeridi’dir. Hani şu bobine sarılı, ardışık fotoğrafların olduğu şeye film denir, sinema değil. Bu kasete teyp demek gibi bir saçmalık.
Arkadaşlar, ben Burma Günleri kitabının çevirisini görmüştüm Alfa’dan ama şimdi bulamıyorum. Neden silinmiş, neden satılmıyor acaba? Bilen varsa aytınlatabilir mi?