Alfa Yayınları Klasikler Serisi

1. kitap

164. Anton Çehov Bütün Eserleri 1

7 Beğeni

Alfanın klasikler konusunda ne kadar başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz.
Hatta yeni bir seri bile oluşturulabilir bu konuda.
@fortknoxt arkadaşım bu konuda bize yardımcı olur sanırım.
Yeni konu isteğim “Alfa klasik hatalar serisi”
Seriye ait bir fotoğrafı aşağıya bırakıyorum.

11 Beğeni

Kırmızı, mavi, kırmızı, mavi,kırmızı derken turuncu, bir de yeşil deneyelim, olmadı, turuncu devam, kırmızı mı en iyisiydi, yok turuncu tamam…

Hadi sırt renkleri neyse de o 12.ci cilt umarım o şekilde uzun değildir. Siz alttan destekliyorsunuz değil mi. Yok canım o şekilde farklı olamaz!

2 Beğeni

O mevzuya girersek hiç çıkamayız. Bir tane düzgün seri yok. Kesin sonradan bir şey ekleniyor.

1 Beğeni

sanırım ince işçiliğe karışmıyorlar.
şimdi mail atsam götür kardeşim matbaada kestir onu diyebilirler.
o yüzden sineye çekiyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Yeniler

6 Beğeni

Çehovların içindekiler belli mi? Ciltli gelsin hadi bekliyoruz bak @alper kurudu kaldı burada.

Ergin Altay’ın 37 seçme öyküsüyle Uğur Büke ne düzeyde çakıştı merak ediyorum. Gerçi burası külliyat olacak öyle görünüyor. Çehov çok karıştı ya.

İş bankası modern klasiklerde var, hay da var… Bir de bu… Napıcaz belli değil

2 Beğeni

Tek öykü baskıları takip etmek, hepsinin basılması zor. İş Kültür modern serisinde yayınlandığı için alıyorum yoksa tek tek toplamam.

Mehmet özgül’ün çevirdiği Cem, Everest baskılar iletişimde eksiklikleri giderilmiş baskılar oluyor deniliyor. Alfa baskının en önemli artısı ise öyküler kronolojik olarak yayınlanıyor.

1 Beğeni

Bakalım alınca göreceğiz nasılmış.

1 Beğeni

Beklenen kitap

4 Beğeni

Yeni kitap

175. Değirmenimden Mektuplar (Alphonse Daudet)

2 Beğeni

İş Bankası’ndan okudum, bir sürü yazım hatası ve bazı yerlerde çeviri hataları vardı. Alfa’nınkini merak ettim acaba nasıl olmuş alıp karşılaştırsak iyi olacak.

4 Beğeni

Alfa Yayınları klasikler serisinde konuya, yazara, baskıya göre farklı kapaklar yapabiliyor. Bu şekilde bazı kitaplarının kırmızı kapaklı ciltli baskısı olduğunu biliyoruz. Ben kendim hangileri olduğunu merak edip şöyle bir baktım. Hazır kendim için bakmışken burada da paylaşayım dedim.

9786050381092 (Özel) 9786051069883 (Özel) 9786051710037 (Özel) 9786051717906 (Özel) 9786051717913 (Özel) 9786051717920 (Özel) 9786051717937_99684 (Özel) 9786051718651 (Özel) 9786051718699 (Özel) 9786051718811 (Özel) 9786051719269_28498 (Özel) 9786051719726 (Özel) 9786254490217_67343 (Özel)

7 Beğeni

Kırmızılar şömizli, ayrıca bir de sert kapak beyazlar var, onların şömizi yok. En güzeli de ( gerçi sadece 2 kitap var) yeşil renge yakın olan şömizi olmayan bez ciltler.

2 Beğeni

Evet doğru bir de onlar var. Beyaz sert kapak bugün Redburn aldım diğer beyaz ciltli Dickens kitabıydı sanırım. Onun için acele etmiyorum farklı yayınevi basarsa ona da kayabilirim. Wilhelm Meister de aklımda ancak tam bana hitap ediyor mu içeriği emin olamadım. Siz okumuş muydunuz onu?

1 Beğeni

Ben de okumadım henüz.

Dickens kitabının ebatı Üç Silahşör ile aynı diğer klasiklerden büyük. Ayrıca beyaz kapaklara Çehov da dahil etmek lazım. Onları da Klasikler serisinden basıyorlar.

1 Beğeni

Şimdi forumdan baktımda aynı zamanda seriymiş Wilhelm Meister. Alıp kenara koyulabilir. Alfa keşke sitesine şu kitap içlerini artık koysa da daha rahat kitap hakkında fikir sahibi olabilsek. @Strenergy sıkıştırır belki onları :slightly_smiling_face:

Çehov kitapları da beyaz ama Redburn ve Küçük Dorrit ile tasarımı benzemiyor. Çehov’u da Tolstoy gibi kendi içinde düşünmek lazım bana kalırsa.

Küçük Dorrit İş Kültür’den çıkar umarım diye alakasız bir şekilde kapatayım mesajı :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Ben de öyle düşünmüştüm ama Tolstoy ve Çehov da Klasikler serisinde yayınlanıyor. Alfa böyle kategorize ediyor.

Örneğin 179 Tolstoy Diriliş @fortknoxt Alfa yine çift dikiş gidiyor. :slight_smile: 166 Tolstoy Masallar ve Halk Hikayeleri kitabı ile Kriton Veya Ödev Üzerine aynı numara verilmiş.

2 Beğeni

Elindeki Tolstoy kitaplarının künye bilgilerini özelden atabilirsen düzeltelim karışıklıkları. Çehovlari da çekersen harika olur.

@Alladierre kapak içi sayfalar için yetkiliye ileteyim. :blush:

1 Beğeni