5-10 dakika sonra gönderirim sana ama bak gör Tolstoylar yine başka bir kategori olarak başlayıp sonrasında başka bir şey olarak devam etmişler olarak çıkacak.
@Strenergy tek tek fotoğraf çekip foruma yüklemek zor olur diye yazarak ekliyorum. Tahmin ettiğim gibi Tolstoy Alfa Edebiyat olarak başlamış. 10. ciltten sonra Klasik olarak kategorilendirilmiş.
Yeri gelmişken yine yazayım. Savaş ve Barış Ciltleri ile Anna garaninna 1 Anna garaninna 2 ciltlerinin de cilt sırtlarına numara yazmamıştı Alfa. Büyük bir seri yapıyor ama standart bir uygulama yapamıyor Alfa.
TOLSTOY
- Tolstoy Bütün Eserleri 1 - (Çocukluk, Ergenlik, Gençlik)- 3500 - Alfa Edebiyat -320
- Tolstoy Bütün Eserleri 2 - (İlk Hikayeler Sivastopol Hikayeleri)- 3501 Alfa Edebiyat 321
- Tolstoy Bütün Eserleri 3 (1857-1863 Üç Ölüm, Aile Mutluluğu, Kazaklar, Polikuşka, Dekabristler) - 3629- Alfa Edebiyat - 349
- Savaş ve Barış 1-2-3-4
- 3710 - Alfa Edebiyat - 375
- 3711 - Alfa Edebiyat - 376
- 3712 - Alfa Edebiyat - 377
- 3713 - Alfa Edebiyat - 378
- Tolstoy Bütün Eserleri 8 (Anna Karenina - 1) - 3802 - Alfa Edebiyat - 396
- Tolstoy Bütün Eserleri 9 (Anna Karenina - 2) - 3803 - Alfa Edebiyat - 397
- Tolstoy Bütün Eserleri 10 (1872-1886 Masallar ve Halk Hikâyeleri)- 3818 - Alfa Klasik - 166
- Tolstoy Bütün Eserleri 11 (1864 - 1910 Oyunlar) - 3850 - Alfa Klasik - 168
- Tolstoy Bütün Eserleri 12 (1885-1902 Holstomer, İvan İlyiç’in Ölümü, Kreutzer Sonat, Şeytan, Efendi İle Uşağı, Peder Sergi) - 3875 Alfa Klasik - 176
- Tolstoy Bütün Eserleri 13 (Diriliş) - 3885- Alfa Klasik - 179
ÇEHOV
- Anton Çehov Bütün Eserleri 1(1875 - 1882) - 3826- Alfa Klasik - 164
- Anton Çehov Bütün Eserleri 2(1883) - 3827- Alfa Klasik - 165
- Anton Çehov Bütün Eserleri 3(1884)- 3877- Alfa Klasik - 177
Hazırladığım konular içerisinde en sorunlu konu. @Strenergy ile beraber didik didik ettik her yeri yayınevi bile çıkamadı işin içinden. Biz bile hala çıkamıyoruz. Yayınevinin yaptığı en kötü dizi diyorum. kitaplar için bahsetmiyorum. Dizin olarak bahsediyorum.
@Strenergy kardeşim yayınevine sorabilirsen şu edebiyat dizisi klasik dizisi birbirine girdi yine. Seriye devam edemiyoruz.
180 - Monte Kristo Kontu (künye bilgileri için tekrar teşekkürler @MeanMachine)
184 - Attila ve Bizans Tarihi - Priscus
186 - Savaş Pilotu - Antoine De Saint-Exupery
Bu seriden Küçük Dorrit’i okuyan oldu mu? Çevirisi nasıl sizce ya da o konuda yorumunuz yoksa çevirmenin dili nasıl sizce? Okumayıp elinizde varsa ilk bölümden birkaç sayfa atabilirseniz de olur.
Alfa İki Şehrin Hikayesi’ni neden ciltli basmadı anlamadım. Keşke o da ciltli çıksaydı.
Geçen gün almıştım. Henüz okuma fırsatım olmadı. Örnek olarak birkaç sayfa bu şekilde. Ters yüklenmiş yukarıya doğru sayfa sayısı artıyor.
Çok teşekkürler ben inceleyeyim.
Merhaba, ben okuyorum 150. sayfa civarındayım şu an da. Orijinal diliyle kıyaslamadım çeviriyi ama çevirmen dilimize hakim ama kimi zaman günümüzde fazla kullanılmayan kelimeleri tercih etmiş hissi oluştu bende. Ancak asıl sorun, noktalama işaretleri okumayı yer yer yavaşlatıyor gibi geldi bana.
Müşterek Dostumuz’u okumuştum daha önce ona kıyasla okuma hızım daha düşük ama kitap daha derli toplu geldi bana.
Serinin görseli. Temsili değil
Orijinal diliyle kıyasladım şimdi. Orijinal kitaptaki cümleler de ağır ve uzun. Çevirmen birebir çevirmeye çalışmış, cümleleri bölme veya yazarın kullandığından farklı ancak dilimizde daha sık kullandığımız betimlemeleri kullanma yoluna gitmemiş. Dolayısıyla aslına sadık bir çeviri gibi geldi bana.
Biz o listeyi oluşturana kadar ne künyeler taradık. Şu hali bile en toplu hali serinin.
- kitap Anton Çehov Bütün Eserleri 4. Ancak arada bir çok eksik oluşmaya başladı. Özellikle Tolstoy eserlerinde numara yazılmıyor. İç kapaklarda yazıyor genelde. Kitapları elinde olan varsa bakıp bilgi verirse listeyi güncelleyebiliriz.
Tolstoy Bütün Eserleri 14 (ciltli) - Lev Nikolayeviç Tolstoy
Bütün Eserleri XIV (1903- 1910 )
Hacı Murat, Sahte Kupon, Çömlek, Alyoşa, Korney Vasilyev, Hodinka
3941 - Alfa Klasik - 185
Tolstoy çevirisi nasıl ? Normalde İş Bankası Kültür Yayınları, Can Yayınları veya İletişim dışında almıyorum fakat ciltli kitaplar çok çekici geldi kafam karıştı. Bu üç yayın evi ile kıyaslandığında çeviri ne durumda?
Listeyi güncellemeden önce Alfa Yayınlarına mail attım eksik kitaplar ile ilgili oradan haber bekliyorum. Gelmez ise hafta sonu kendi çabalarımız ile listeyi güncelleyeceğim.
Bazı kitaplar dahil edildi bazıları edilmedi zaten karışıktı daha da karıştı. Duruma göre paslasalim da güncelleyelim kardeşim.
Aynen bir haber gelsin sonra yine dalarız düzenleme işine.