Aldığım 15 tane kitabın 14’ü kargoya verilmiş ve hepsi de tek tek kargoda Bu normal mi acaba? Getirenin de işi zor tek tek gelecekse 15 kez… İlk defa böyle bir şey görüyorum. Farklı satıcı da değil bildiğin Amazon hepsi.
Uzun bir kutu açılımı olacak sizin için. Kitaplar ayrı ayrı kutularsa gelecektir büyük ihtimal.
Getiren için sıkıntı yok aslında Kolay Gelsin kuryeleri parça başı ücret alıyor.
Gidişat o şuan Hayırlısı bakalım.
@Erdal_01 Desene durduk yere hayırlara vesile olduk :)) AGT Kurye benimki onda da varsa aynı sistem iyidir.
Buraya uygun mu yazacağım bilmiyorum. Amazon sipariş olduğu için yazayım. MNG kargoya verilen siparişimin takip numarasını mng sitesinden kargo hareketlerine bakınca teslim edilmiş görünüyor.
Bunu görünce küçük bir kalp çarpıntısı yaşadım.
Amazon müşteri hizmetlerine yazdığımda kargo şirketlerinin sipariş kodunu iki kez kullanabildiklerini yazdılar. Ben ilk kez duydum bilmiyordum. Aranızda bilen var mıydı ya da bu durumu yaşayan varsa/olursa çok fazla şaşırmasın diye yazıyorum.
Evet bende de durum böyle şu an. Sipariş kodumla Mng takip kısmına girince “siparişiniz teslim edildi” yazıyor. 2020 yılının şubat ayında teslim edilmiş hem de.
MNG ana sayfasında e-ticaret gönderisi diye bir bölüm var. Oradan amazon seçip denediniz mi?
Gönderi bulunamadı uyarısını veriyor o şekilde bakınca.
Benim iki siparişte aynı şekilde şubatta teslim edilmiş:) İlk amazon alışverişim olduğu için biraz şok geçirdim tabii. Artık sakinim ve kargomun bana ulaşmasını bekliyorum.
Aynı kod kullanıyorlarsa mağaza adıyla ayırıyor olmalılar diye düşündüm. Amazon’un iki farklı seçeneği çıkıyor bu arada o kısımda ama böyle de takip edilemiyorsa bilemedim.
Geçen sene MNG kargo takip sayfasında takip numarasının yanında yıl da vardı. Tabi hep 2020 yılında olduğumuz için değiştirmeye gerek yoktu. Bu yıl internet sayfası değişti ve yıl seçeneği kalktı. Belki bu ara sistemde sıkıntı vardır ve sipariş numarası 2020 barkotlu olarak gösteriyordu. Bununda şuradan biliyorum tam yılbaşında alışveriş yapmıştım. Takip numarasını girince başka bir isme çıkıyordu. Sonradan yıl seçeneğini fark ettim ve yılı 2021 yapınca sipariş kendi adıma göründü.
amazon sayfasında çıkan kod ile gönderi takibi yapamıyorsunuz mng’de. bir süre sonra farklı bir araca yüklenince yenileniyor takip bölümü Amazon’da. O zaman takip edebilirsiniz. Bende de öyle olmuştu içiniz rahat olsun
Amazonda dün sipariş iptali gerçekleştirdim yanlış bir kitap sipariş ettiğim için sipariş iptalinde para iadesi ne kadar süre sonra gerçekleşiyor bilginiz var mı?
Bende aynı günde iade edilmişti hep bankadan bankaya değişiyor olabilir ama hemen yolluyorlardı.
Anında olması lazım, banka etkili oluyor bu noktada.
3 kez falan ettim ve anında geri yatmıştı hepsinde.
Valla benim iadem 1 saat dolmadan gerçekleşmişti. Şaşırmıştım hatta.
Evet, normal.
Benim tahminim bunun amacı -özellikle Prime günlerindeki hızlı fiyat değişiklikleri döneminde- olası iptal durumlarında kutuyu hiç açmadan geri yönlendirme yapabilmek, operasyonun işlerliğini arttırmak.
Misal; ben pazar gece geç saatte 4 kitap almıştım. Fiyatlarının düştüğünü görünce pazartesi sabahı 3’ünü iptal ettim ve tekrar aldım. Pazartesi gecesi birini aynı sebepten bir kez daha iptal edip 10TL daha da düşükten bir daha aldım.
Her biri için de “iptal etmeye çalışıyoruz” mesajı geldi ve bir saat sonra iptal işlemi başarılı oldu.
Risk yönetimleri doğrultusunda bu tip iptal olasılığı yüksek segmentlerde muhtemelen mümkün olduğu kadar ayrı ayrı paketliyorlar diye düşünüyorum, paketin tamamını operasyonun en başına döndürmemek için.
1 gün geçti maalesef.
Benim için çok güzel bir alışveriş oldu. Toplam 7 ayrı hesaptan alışveriş yaptım 25 TL indirimini kullanmak adına. 5 hesap ile kitap aldım, diğer iki hesaptan ise kızıma oyuncak aldım ve şampuan ihtiyacımızı giderdim.