Anılarımızı Anlatıyoruz

Sbs’ye üç ay kalmış ve yedinci sınıfa gidiyordum. Bir gece ne hikmetse kuzenlerim bizde kalmaya karar verdiler. Benden iki yaş büyük kuzenim ile ben bir odada uyuyacaktık. Herkes odasına geçti, uyuyor. O sıralar amerikan güreşi programlarından yeterince nasibini almış kuzenimi uyku tutmuyor. Sürekli hır gür peşinde. Daha fazla dayanamadım tuttum bunu duvara çaldım, yarın okula gitcez hadi dedim yorganı başıma çektim. Bu aklı evvel kuzenim bu tavrım yüzünden biraz içerlemiş olacak ki bilgisayar masasına çıkıp oradan üzerime atlmaya karar vermiş.

Çıtırt diye bir ses duydum. Yorganı sağ elimle üzerimden kaldırmaya çalıştım ama bileğim acıdı. Diğer elimle üzerimden çektim. 7. Sınıf öğrencisi olarak insan anatomisi bilgilerime ve elime doğru gitmesi gereken kemiğin başka yöne kıvrılmış olmasına dayanarak kolumun kırıldığına karar verdim. Kuzenim o görüntüyü görünce benden daha beter bir şok geçirdi. Ne yapalım diye düşünmeye fırsat bulmadan aklıma babamın tepkisi geldi. Çok asabi bir insandır, öyle bi anda kuzenimi tuttuğu gibi balkondan aşağı atışını hayal ettim. O korkuyla odadan çıkamadık. Şansımıza babam nakliyeciydi o sıralar ve sabah erkenden şehir dışına gidicek bir ay dönmeyecekti. Geriye sadece sabaha kadar idare etmesi kalıyordu. Hayatımı karartmaya araç olan bilgisayar masasının çekmecesini açtım. On ikili kuruboya takımını, para bandını ve bir kaç a4’ü koluma destek olacak şekilde sardım etrafına. Kırık kolumu yastığın önüne, başımı da yastığa koyup öylece sabah olmasını bekledim.

Sabah babam evden çıkınca, annemlere olayı anlattık. Ama bizim saf azar yemesin diye uyurken tekme falan attı herhalde bilmiyoruz dedik. Hastaneye koştuk. Film çekildi, doktordan fırça yendi, kırık; damarları veya siniri kesse bir daha elini kullanamazdın diye nasıl bi salaklık ettiğimizin altı çizildi. Yine de kuzenim ahmaklığı yüzünden kırdı demedim. Doktor yerine oturtmak için kırık kolumu balon parçası gibi çekiştirene dek. O an döküldüm her şeyi. İşin kötüsü sınava üç ay vardı. Sağ elimi kullanıyordum. En iyi ihtimalle 1.5 ay alçıda kalacaktı elim. Yanlış kaynadığı için doktor bir daha kırıp bir daha düzeltti. Sınava iki hafta kala alçıdan kurtuldum. Sınavda da klimanın altına geldiğim ve ne yaparsam yapayim gözetmene klimayı kapattıramadığım için de rahatsız olup erkenden(fen kısmının yarısını çözemeden) sınavdan çıkmam icap etmişti. Olmuyorsa olmuyorcu oldum. Kaderci oldum. Boş vermeyi oluruna bırakmayı huy edindim bu zincirleme talihsizlikler yüzünden. :dd

16 Beğeni