Anime Genel Muhabbet Başlığı

Anime dünyası ve animeler hakkında genel geçer muhabbet, haber vs. bu başlık altında paylaşıp, tartışıp, yorumlayabilirsiniz.

6 Beğeni

NHK’nın düzenlediği çevrim içi ankette katılımcılardan favori Sailor Moon karakterini seçmeleri istenmiş. Oylamada savaşçı kimlikler ile hususi kimlikler ayrı ayrı yer almış.

Oylamanın sonucuysa şaşırtmış. Birinciliği Sailor Uranus kaparken Sailor Moon ikinci olmuş.

Kişisel favorim Ami Mizuno, yani Sailor Mercury, listenin 9. ve 10. sırasında yer almış. :smiling_face_with_three_hearts:

Tam Liste
  1. Sailor Uranus (Super Sailor Uranus)
  2. Sailor Moon (Super Sailor Moon/Eternal Sailor Moon)
  3. Haruka Tenou
  4. Minako Aino
  5. Seiya Kou
  6. Michiru Kaiou
  7. Sailor Saturn (Super Sailor Saturn)
  8. Makoto Kino
  9. Ami Mizuno
  10. Sailor Mercury (Super Sailor Mercury)
  11. Fish Eye
  12. Sailor Venus (Super Sailor Venus)
  13. Princess Serenity
  14. Sailor Neptune (Super Sailor Neptune)
  15. Usagi Tsukino
  16. Sailor Mars (Super Sailor Mars)
  17. Hotaru Tomoe
  18. Luna (Human form)
  19. Black Lady
  20. Sailor Jupiter (Super Sailor Jupiter)
  21. Rei Hino
  22. Sailor Pluto (Super Sailor Pluto)
  23. Chibiusa Tsukino
  24. Prince Demande
  25. Sailor Chibi Moon (Super Sailor Chibi Moon)
  26. Mamoru Chiba
  27. Tuxedo Mask
  28. Yaten Kou
  29. Nephrite
  30. Luna
  31. Sailor V
  32. Zoisite
  33. Helios/Pegasus
  34. Neo-Queen Serenity
  35. Sailor Star Fighter
  36. Saphir
  37. Naru Osaka
  38. Sailor Star Healer
  39. Koan
  40. Eudial
  41. Usagi Princess SL Serenity
  42. Prince Endymion
  43. PallaPalla
  44. Kunzite
  45. Berthier
  46. Tiger’s Eye
  47. Artemis
  48. Setsuna Meiou
  49. Mistress 9
  50. Sailor Galaxia

HABERİN AYRINTISI:

Japon kamu yayıncısı NHK, hayranlarından çevrimiçi bir ankette popüler anime Sailor Moon serisinden en sevdikleri karakteri seçmelerini istedi.

Ana karakter Sailor Moon, şaşırtıcı bir şekilde kendi dizisinin popülerlik sıralamasında altlarda yer aldı.

NHK’ya göre toplam 82.706 oy kullanıldı. Ankete katılanların yüzde 89’u kadın, sadece yüzde 11’i erkekti.

Yaş açısından bakıldığında, yanıt verenlerin en büyük grubu 30-39 yaş aralığında iken, bunu 20-29 (yüzde 30,6), 19 ve daha genç (yüzde 11,7) ve 40-49 (yüzde 8,3) izledi.

KAYNAK:

1 Beğeni

Yeni gelen beklediğim animeleri En Son İzlediğiniz Animeler’e atınca benim de aklıma böyle bir başlık gelmişti ama izlediğim kadar haberlerini takip etmediğim için açmamıştım. İsabet oldu gerçekten.

2 Beğeni

Sailor Mars 16 mı?Küçükken rol modelim ve en sevdiğim karekterdir ki üzdü bu sırası.

1 Beğeni

@GkiraraJ,

Epeyidir böyle bir başlık açma fikrim vardı. Lakin asıl atağı sıkı anime takipçilerinden bekliyordum.

İllaki haber paylaşılacak diye bir şey yok. Rıhtım Kamarası gibi, animeler hakkında akla ne eserse, paylaşın laflaşın…

@Arcade,

Mavi renk kırmızı renge galip geldi. :sweat_smile:

1 Beğeni

Böyle bir başlık açılmasına sevindim. @GkiraraJ gibi en son izlediğiniz animeler konusunda, konu dışı konuşmaya çekiniyordum ben de. Yine de konu dışı pek çok şeyi orada konuştuk.

Artık öyle bir sorunumuz kalmadı.

Genellikle animeleri güncel olarak takip etmem. Ama bu ay kendimi aştım. 4 anime birden takip ediyorum. Aslında iyi de oldu. Tek anime olunca 20 dakika hemen bitiyordu. Siz ne yapıyorsunuz bu sezon?

Beastars da gelmiş bu arada. Dün gözümden kaçmış.

3 Beğeni
  1. Rebuild of Evangelion filmi bir kez daha -bu kez tarih verilmeksizin- ertelendi.

Sizi bilmem ama bu yeni bir Tenet yada Dune filmi olayına benzedi, anlaşman var zaten, ver bir stream platforma, oradan göster işte, neden illa insanların sağlığıyla oynama pahasına vizyonda ısrar ediyorlar, anlayabilmiş değilim. Kimse pandeminin ne zaman biteceğine dair öngörüde bulunamıyor, bunlar Deli Dumrul’luk yapıyor.

Anno’nun “ben aslında Yamato yapmak istiyorum” (yaptı), “ben aslında Godzilla yapmak istiyorum” (yaptı), “ben aslında Nausicaa yapmak istiyorum” (henüz yapamadı ama icazetini almıştı), “ben aslında Ultraman yapmak istiyorum” (geçmişte yapmıştı, herhalde ileride de yapar), “ben aslında oyunculuğu da denemek istiyorum” (bir değil birkaç kez yaptı) diye diye boşa harcadığı 10 yılda çoktan bitirebileceği hikayeyi bu maymun iştahlılıkla mundar etmiş olması da ayrı bir tartışma konusu.

2 Beğeni

Bugünlerde şu konu dikkatimi çektiği için bi sorayım dedim buraya da.

Malum Attack on Titan’nın final sezonu devam ediyor. MyAnimeList skorlarına genelde hiç bakmam, seyir zevkimi gram etkilemez fakat bir şey dikkatimi çekti. Attack on Titan sadece bir hafta içerisinde 9.04 den 9.15 puana yükselerek inanılmaz bir artış gösteriyor. Her bölümle birlikte skor daha da artmaya devam ediyor.

Malum bilen bilir, Fullmetal Alchemist ise tam 12 yıldır hala 1.sıradaki yerini koruyor.

AoT’ın skoru bu kadar yükselmeye devam ederken yıllar boyunca süregelen FMAB’nin birinciliğini bozacak gibi duruyor. Aralarında sadece bir kaç puan kaldı. MAL’da ise bugünlerde bu durum çok fazla konuşuluyor.

Sizin fikirleriniz neler? FMAB yılların birinciliğini AoT’a kaptırır mı ? Yada şöyle sorayım; hangisi o noktayı daha çok hak ediyor ?

1 Beğeni

Bence puan vermek için erken. Gerçi ben de puan vermişim ama en azından 10 vermedim. :grinning_face_with_smiling_eyes: Çoğu kişi puan vermek için sezonun bitmesini bekliyor. Bu durumda sezon bittiğinde o puan düşer diye düşünüyorum. FMAB’yi geçecek olsa 3. sezon part 2 geçerdi, geçmeliydi bence. Şu anda Mappa’nın bunu başaracağını sanmıyorum. Sebebi ise aceleye gelmiş olması. Son bölümde de gördük ki animasyon kısımları olsun CGI olayları birçok şey aceleye gelmiş. Ayrıca mangasını da takip ediyorum. Şu ana kadar mangadan pek çok yer atladılar ve atlamaya da devam edecekler. Bu durumdan memnun olmayan çok fazla kişi var. (Mangada animeye yetiştim, güncele bilerek gelmiyorum) Wit Studio devam etseydi keşke…

Ekleme: Bana kalsa myanimelist 1. sırayı Monster hak ediyor ama malesef…

1 Beğeni

Bende şuan sezonun bitmesini bekliyorum puanlamak için, en sağlıklısı o. Puan kısmı sezon bitince düşer mi bilmiyorum fakat, bir yandan da sonraki chapterlar aklıma geldikçe “yok yok düşmez ya” diyorum çünkü bomba şeyler olacak.

Bu arada animenin aceleye gelme konusuna katılıyorum fakat insanlar Mappa’ya çok gereksiz gömüyor ya. Şuan bence ortalamanın üstünde bir sezon izliyoruz. Yani şöyle söyleyeyim Mappa’nın eski işlerine bakıyorum ve AoT 4.sezon gibi bir iş yok hiç.

Ohoo, S3P2 evet çok iyi sezon ama manganın son arc’ı bin basar bence ya, izleyiciyi manyak eden twistler ve olaylar var zira. Attack on Titan bence her arc’ı bir öncekinden daha iyi olan bir hikayeye sahip.

Bu CGI olayına da çok taktı bence millet ya. Yani öyle bir konuşuyor ki millet sanarsın Berserk CGI’yı var ortada. Hatta gerçekten içtenlikle söylüyorum, Mappa’nın CGI’yı hayatımda gördüğüm en iyi CGI olabilir. Çok iyi yapılmış bir CGI bence. İlk bölümde 1-2 sahne dışında hiç gözü tırmalamıyor bence. Birde insanlar “bu sezon ertelenseydi çok daha iyi olurdu” diyorlar fakat şunu pek anlamıyorlar; sezon ertelense bile devler falan yine CGI olacaktı. Bir şey değişmeyecekti yani. Youtube’da yönetmen ve çalışanlar ile röportajlarda (MAL’da bu röportajın çevrilmiş halini bulabilirsiniz) neden devlerin CGI olduğu sorusuna çok net bir cevap veriliyor: “çünkü çizebilecek kimse yok” diye. Yani burdan anlıyoruz ki Mappa’nın elinde Wit Studio gibi devleri elle çizebilecek yetenekli animatörler yok. Bana pek koymuyor açıkçası. Çünkü dediğim gibi CGI gayet iyi bence. Kesinlikle gözü çok tırmalayan, berbat derecede kötü bir CGI değil.

Bence de Wit Studio keşke devam etseydi fakat hiç izleyememektense Mappa’dan izlemek daha iyidir.

Nasıl yahu, bende her hafta yeni bölümler geldikten sonra eş zamanlı olarak mangayı tekrar açıp bakıyorum ve kesinlikle “uyarlama” olarak gayet iyi iş çıkartıyorlar bence. 3.bölümü saymıyorum tabii (o bölümün ırzına geçtiler :joy:) fakat 1,2,4,5.bölümlerin uyarlaması gayet iyi. Mappa birebir uyarlıyor gerçekten. Atlanan sahne sayısı çok çok az. Atlanan yerler de gerçekten çıkartılsa sorun olmayan kısımlar. Gereksiz diyaloglar falan. Fakat dediğim gibi, Reiner’ın flashbackleri bölümü çok kötüydü maalesef. O bölümde çok biçtiler mangayı.

Hatta şöyle söyleyeyim Wit Sudio mangayı Mappa’dan çok daha fazla biçmiştir. Mesela Uprising Arc’ta Wit’in nasıl batırdığını biliyoruz mangayı. Aşırı fazla sahne kesilmişti. Allahtan animasyon ve çizimler çok iyiydi de millet bu kusurları görmüyordu.

Benim şuan tek sorunum Ost’lar. Keşke eski sezonların müziklerini geri getirseler. Son bölümdeki ikonik sahneyi ne hale getirmişler…

Bana da kalsa ya Monster yada Legend of the Galactic Heroes koyarım. Şahsen FMAB her ne kadar en sevdiğim 10 animeden biri olsa da çok çok az overrated bulmuşumdur. Overrated demeyelim de 1. sırayı hak edecek kadar da bir anime olduğunu düşünmüyorum doğrusnu söylemek gerekirse. İlk 5 olabilir fakat 1.sırada olması çok garibime kaçıyor, ne animeler var.

Fakat “hikaye” olarak baktığımızda ben AoT’ın o sırayı FMAB’den çok daha fazla hak ettiğini düşünüyorum şahsen.

Umarım öyledir. Heyecanla bekliyoruz.

Açıkçası bu yoruma katılıyorum. Ben de çok önemsemiyorum. Ama wit studio’nun daha iyi olduğu bir gerçek.

Orası öyle.

Kesinlikle katılmıyorum. Konuşma kısımları çok fazla kesiliyor. Mesela
Manga spoiler

Mangada Reiner, 2 yıl ömrüm kaldı diyor. Ama animede bu kısım yok. Önemli değil mi bu? Son bölümde Tybur’un at arabasında yaptığı konuşma hiç yok. O kısım tamamen kesilmiş.

Şu anda aklıma gelenler bunlar. Manganın 2 bölümü animenin 1 bölümüne denk gelecek şekilde yapmaya çalışıyorlar ama yetişmiyor. Wit Studio manganın üstüne sahne eklerdi, mappa ise kesiyor.

Mangayı daha yeni bitirdim ama öyle çok kesilen bir yer fark etmedim. Sadece animenin 3. sezonuna denk gelen Krista-Levi sahnesini kesmeleri hoş olmamış bence.

En büyük sorun şimdilik bu sanırım. İlerde daha büyük hayal kırıklığına sebep olabilir. O yüzden beklentim geçen sezonlardan daha düşük.

Katılıyorum buna da.

Şu anda logh izliyorum. Sahiden iyi gidiyor. Ama malum bölüme geldim.

Yang’ın ölümü çok fena koydu bana. Animeye bir süre ara verdim.

2 Beğeni

FMAB çok çok sevdiğim bir anime olsa da Attack on Titan’ın daha iyi bir hikayesi olduğuna katılıyorum.

Şu an tek korkum finalde batırması. Ya çok epik ya da çok kötü olacakmış gibi hissettiriyor. Bu yüzden totem yapıp bitene kadar izlememeye karar verdim. Bu güne kadar hevesle beklediğim bir şeyin iyi çıktığına şahit olmadım. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Mappa’nın kestiği sahneleri, devlerin CGI’larını pek sevmesem de şu son sahneye kadar gözüme batmıyordu. Tadımı bir miktar kaçırdı. ://

3 Beğeni

At arabası kısmı bence çok büyük ihimal sonraki bölümde flashback olarak gösterilecek. Bazı sahneleri sonraya atıyorlar. Mesela fanların çok istediği Pieck sahnesini de kestiler sandık fakat gördük ki sonraki bölüme atmışlar. O da böyle olacak bence.

Yani, Reiner kısmı ise zaten dikkatli bir izleyicinin fark etmesi gereken bir detay bence. İlla söylenmesi gerekmiyor aslında. Üstüne basa basa aradan 4 yıl geçtiğini ve flashback sahnesinin ise duvarı işgal sahnesinden önce geçtiğini söylediler. Hatta 2.bölümde Porco bile söyledi tam olarak sayı vererek kaç yıl geçtiğini o andan itibaren. Dikkatli bir izleyicinin hesabı yapması gerekiyor aslında kendisi.

Başlık için sevindim. :upside_down_face:

Uzun zamandır anime izlemiyordum. Bu yıl çıkacak animelere baktığımda, gözüme Wonder Egg Priority’i kestirdim.
4764
Konusu ve özellikle türü dikkatimi çekti. Psikoloji ve dram olarak geçiyor. Beklentim bir hayli yüksek. Hadi hayırlısı. :sweat_smile:

2 Beğeni

Okurken gülmelik, sonra da animesini izleyebileceğimiz mangalar önerebilir misiniz? Animesi olması o kadar da önemli değil.

1 Beğeni

Grand blue. :thinking:

2 Beğeni

Bu anime bu sezonun en şaşırtan animesi oldu. Sebebi ise MyAnimeList’in bu anime için aylardır “Slice of Life” etiketi koyup, sezon başladığında ise bunu birden bire değiştirerek “Psiklojik, Gerilim, Gizem” etiketlerini koyması oldu. Şu 3 etiketin de bir araya gelip kötü olduğu bir animeye daha şahit olmadım zaten.

Kış sezonun net en sağlam açılış yapan animesi. Ben kendimi malum güllük gülistanlık bir animeye hazırlarken açıp izlediğimde ise tamamen bambaşka bir şey buldum karşımda. Muhteşem bir pilot bölüm verdi.

Birde anime orjinal. Yani manga veya Light Novel falan da olmadığından hiçbir fikrim yoktu nasıl bir şey olacağına dair yada ne beklemem gerektiğine dair. Baya şaşırttı.

Clover Works çok iyi işler yapıyor son zamanlarda ya. Beklentim baya yüksek açıkçası bu animeden.

2 Beğeni

Beni en güldüren manga şuana kadar “The Way of the Househusband” mangası oldu. Nisan’da ise animesi geliyor Netflix ve J.C Staff ile işbirliğinde. Siz şimdi okuyadursanız, Nisan’da da animeyi izlersiniz bingleyerek. Malum Netflix tüm bölümleri birden yayınlayacak ya.

2 Beğeni