Anime Genel Muhabbet Başlığı

Cardcaptor Sakura izleyen varsa nasıl buldu. Sanat tarzı ilgimi çekti ama her üç animenin üçüne benziyorsa izlemeyeceğim.

One-Punch Man 3. sezon duyurulmuş

6 Beğeni

Şu akım yeni mi başlamış ne :smile:

1 Beğeni

Bu aralar izleyecek pek anime bulamadığım için daha önce izlediğim animelere sardım. En sevdiğim çok iyi bir anime film. TEKKON KINKREET

tavsiye ederim. Daha buna eş değer bir anime film izlemedim.

1 Beğeni

Tavsiye uzerine izlemis ama arkadasim kadar sevmemistim. Buna mi takildin diyen olabilir ama Spider-Man’den farksiz parkur yetenekleri sergileyen cocuklarin kovalamaca sahneleri bir noktadan sonra filmi suspense of disbelief acisindan tumuyle kaybetmeme sebep olmustu. Kardeslik temasina kurgu eserlerde fazla empati yapamayisimin da payi olabilir, bilemiyorum. Ote yandan yan karakterler acisindan guzel bir film. O kisimlari ayiklayip tek bir film senaryosu haline goturseler bir Takeshi Kitano filmi cikartilabilirdi. Zaten ana konu ve yan hikaye diye tabir ettigim kisimlar son derece kopuktu. Villain karakterin motivasyonu son derece sığdı. (Şehri insanlariyla yozlastirmaya calisiyor diyenler olacak, sehir zaten yeterince yozlasmis, basrol karakter bile bir yan kesici. ) Kaldi ki iyi hikayeleri siradan hikayelerden ayirmak icin ana kistasim yan hikayelerin ana hikayeyi desteklemesi, baglamasi ve tamamlamasi iken burada boyle bir kriterle baktigimdan filmin cogunda sıkıldım ve hal boyleyken saniyeler icinde sokaktan 7-8 kat yukseklige çıkabilen, super insan hiz ve dayanikliligina sahip bir demon’a karsi savasan ofkeli ergen bir yankesici temali bir film beni icine cekemedi demekle yetineyim. Onun disinda filmden geriye zihnimde sadece Space Battleship Yamato ve Ultraman pastisleri kalmis. Kotu bir film degil ama kardeslik temasina hassas biriyseniz fazladan begeniyle izleyebilirsiniz.

Notum 10 uzerinden 6.5

2 Beğeni

Aksiyon sahnelerinden ziyade film felsefi yönü ele alınmalı bence. Aksiyon sahneleri hiçbir animede mantık dahilinde değil zaten. Aksine felsefi açıdan güzel bir film. İki çocuğun (siyah ve beyaz) birbirini dengede tutmasın güzel işlenmişti. Yin yang felsefesine dayanan bir mantıkla iki karakter ele alınıyordu filmde. Kuro (Siyah), Shiroi (beyaz)dan ayrı kalınca karanlığa kayıyordu. ( karakterlerin isimlerinin anlamı da Japonca siyah ve beyazdır) Shiroi onun bu durumuna az biraz delirerek tepki gösteriyordu. Kuro ise asıl gücü içindeki karanlıktan alıyordu ama sonunda güçlü olmasına rağmen karanlığı seçmemişti. Bu düşünce üzerine basit bir kapitalist düzen olayı işleniyordu.

Kısa bir özet geçtim merak edenler için.

1 Beğeni
3 Beğeni

Rebecca memeleri neler başarabiliyor görmüş olduk. Oyunun satış rakamlarını bir köşeye koyuyorum, pazarlama departmanı inanılmaz iyi tanıyıp, çalışıyor kitleye.

Japonya’ya gitme isteği aklımdan çık. :smile:

(Video 9 gün öncesinden)
Bu arada Spy x Family Part 2 başlamış.

2 Beğeni

Benim gibi animelerle arası pek iyi olmayanlara Vinland Saga’ yı öneririm. Tarihten ilham alması sebebiyle diğer animelere göre nispeten daha gerçekçi daha oturaklı bir yapım.

Vikinglerin Britanya akınları yaptıkları dönemlerde geçiyor. Thorfinn isimli bir gencin intikam hikayesini izlerken bir yandan da entrikalar ve savaşla dolu Viking-anglo sakson mücadelesine tanık oluyoruz.

Bir noktadan sonra olaylar öyle sürükleyici bir hal alıyor ki izlemeyi bırakamıyorsunuz.

Benim için en iyi kısmı ise Askeladd reis. Sadece animelerde değil genel olarak tüm kurgusal eserlerde en sevdiğim karakterlerden biri oldu Askeladd. Gerçekten ustalıkla yazılmış bir karakter. Sırf onun için bile izlenir.

3 Beğeni

Animelerle arası pek iyi olmayan biri olarak önerini dikkate alacağım hocam. Yarın başlıyorum izlemeye. Konusu ilgimi çekti açıkçası.

1 Beğeni

Son teaser’e göre 2. Sezon Kış 2023 sezonunda yayina girecek, ilk sezonu ise Netflix’den izleyebilirsiniz. Edit: Amazon Prime’de de mevcutmus.

Teşekkür ederim bilgi için.

İzledikten sonra yorumlarını bekliyorum. Umarım seversin.

1 Beğeni

Akiba Maid War’a başladım. Moe anime stereotipleriyle öyle ince dalga geçiyor ki hayran olmamak elde değil. (Fragmanını izlemeden ilk bölümü izlediğimden ötürü mutluyum çünkü en baştaki ve en sondaki shock value sahneleri o troll fragmandan mümkünatı yok öngöremezdim) Tüm moe animeleri böyle olsaydı hayatımın geri kalanını sadece moe anime izleyerek geçirebilirim ve Ranko potansiyel bir kusursuz waifu olmaya aday bir karakter olmuş.

2 Beğeni

Bleach Thousand Year Blood War ilk bölümünde ana karakterlerimizin seslendirmeleri bana mı garip geldi bir tek? Voice Actorler aynı aslında ama bilemedim. Ichigo ve Inoue’nin sesleri farklı geldi. Inoue farklı, Ichigo’nun ise sesi biraz boğuk geliyor. Onun dışında animasyonlar çok iyi olmuş, harika bir sezon bizi bekliyor. Umarım sonunu da biraz daha oturaklı yaparlar. Byakuya vs. As Nodt için sabırsızlanıyorum. Çok detaylı hatırlamıyorum çoğu şeyi aslında ama şöyle hatırladıklarım arasından bakınca favori karakter arc’ım sanırım Komamura reyiz idi. Müthişti gerçekten. Bir de gore seviyesi, animasyona yansıması falan bu sezon çok epik olacak gibi. İlk bölümden kan gövdeyi götürüyor ve hiç çekinmemişler çizmekten. Çok yükseldim şimdiden, umarım harika bir sezon olur herkes için.

3 Beğeni

Serinin başlangıcından beri neredeyse 20 yıla yakın zaman geçtiğinden seslerin tümüyle aynı çıkmasını beklemek doğru olur mu bilemedim. Hatta Dondochakka, Yokochini, Souken Ishida, Yamamoto Genryusai, Soi Fon gibi karakterlerin seslendiricileri şu an yaşamıyor bile. Demek istediğim, aradan bu kadar uzun zaman geçmişken seslendirme kadrosuna tümden recast yapılmayıp bir şekilde geri dönmesine bile şükretmek gerekiyor ki bu bahsettiğim husus İngilizce dublaja hiçbir zaman çok saygı duyamamamın sebebidir. Adamların neredeyse sezondan sezona, filmden filme seslendirici değiştirdiği oluyor.

1 Beğeni

Evet aslında haklısınız. Ichigo’nun sesinde bu fark net bir şekilde anlaşılıyor. Niyeyse hiç düşünmemiştim yaş farkını. :sweat_smile:

1 Beğeni

Cihaz farkı da olabilir. 10 sene önce hangi cihazda hangi audio formatta izledik falan :upside_down_face: Bana çok farklı gelmedi ama unutmuşum çoğu şeyi zaten.

İlk bölümü benim gibi kafadan silenlere yapmışlar. Karakter ekranda çıkıyor ulan bu kimdi diyorum tam o anda isim yazıyorlar saolsunlar :joy: .

1 Beğeni

Bugün böyle tüm internet. :smiley: Yarın sabah ilk bölümle ilgili güzelce düşüncelerimi yazacağım ama bu kadar başarılı bir şey beklemiyordum. Bekletiyle izledim ve Mappa ilk kez beklentimi karşıladı.

2 Beğeni