Anime İzleyen İnsanın Geçirdiği 8 Değişim

Kesin Onedio içeriğidir bu diyordum ama haksız çıktım.

Açıkçası benim açımdan genel olarak dizi izleme isteğimi azalttı. Animenin akıcılığı ve konu çeşitliliğinden sonra dizilerin standart konuları ve yavaş tempoları bir yerden sonra çekilememeye başlıyor.

3 Beğeni

Çoğuna katılmıyorum :grin:.

1 Beğeni

Birdizihaber’de Hafize Mutlu’nun yazıları benim favorim olur hep.

Miyazaki hayranı birinin neler düşündüğünü, nasıl değişim geçirdiğini de duymak isterim :grin:

1 Beğeni

Genellemeler çoğu zaman hatalıdır.

Çok fazla çeşit anime var. Bunların bazıları hayal gücüne katkı sağlayabilir. Bazıları, bazı insanların kendilerini tanımlamasına katkıda bulunabilir. Ama özellikle günümüzdeki animelerin çoğu bunların hiçbirini karşılayamaz.

Daha kolay arkadaş kazanma ya da hayatta kalmayı öğrenme kısmına ise kesinlikle katılmıyorum. Bir işi en iyi öğrenmenin yolu, o şeyi yapmaktır. Arkadaş edinmek için sosyalleşmek, saatlerce anime izlemekten daha işlevsel bir yöntem. Animelerden hayatta kalmayı öğrenmek ise Alacakaranlık okuyup vampir olmayı öğrenmekten daha anlamlı değil.

Güzel animeler var ve izlenmesini öneririm. Kendilerini tanımlamak için animeleri kullananlara saygım sonsuz. Bir şeylere dahil olmak için de izleyenler olabilir.

Yine de anime izlemek zaman geçirmenin keyifli bir yolu sadece. Muhtemelen en faydalı yolu da değil. Zaten faydalı olduğu için değil, sevdiğimiz için izliyoruz.

5 Beğeni

Baya ciddi bir cevap geldi, bu kadarını beklemiyordum :grin: Evet amacımız eğlence, faydalı olmak değil. Yine de dolaylı yoldan da olsa bu 8 madde geçerli bence. Biraz abartılı gelse de. Özellikle arkadaş edinme olayı biraz abartı olabilir. Zaten açıklama kısmında da sosyal medya tabanlı arkadaşlık demiş. Tam da şu anda burada olduğu gibi :slight_smile: Yaşasın anime arkadaşlığı :laughing:

3 Beğeni

Katılıyorum, haklısınız :slight_smile:.

2 Beğeni

8 senedir izleyici okuyucu olarak Anime Manga sektörünün içindeyim, hiçbirinden nasiplenememişim bunu anladım. :smiley:

1 Beğeni

Tüh hiçbiri bende yok acaba fazla izlemediğim için mi :smiley: Eline sağlık güzel liste olmuş

2 Beğeni

8 adet gönderi şu konuya taşındı: Anime, Manga’ya Karşı: Fikirleriniz

Propagandalara kanmayın arkadaşlar! Yukarıda sayılanlar işin reklam yüzü. Caponyanın oyunları bunlar. Burada sayılanların hiçbiri olmaz! Anime izleyince başınıza asıl neler geleceğini ben size anlatayım.

1- Anime dilinizi zehirler!

Japonca kelimeler beyninize işler. Anime karakterlerinin sevimli, abartılı konuşmalarını taklit etmeye çalışırken bulursunuz kendinizi. Sabahları günaydın yerine ohayo, teşekkürler yerine arigato, ama yerine demo, özür dilerim yerine gomen-nasai demek için dayanılmaz bir dürtü hissedersiniz içinde. Sevdiklerinize kun ve chan ekleriyle hitap etmeye başlarsınız. So dane ve so datta ikilisine hiç girmiyorum bile.

2- Vücuda zararlıdır!

Şaşkınlık, öfke ya da sevinç anlarında verdiğiniz tepkiler değişim gösterir. Şaşırdığınızda alnınızdan aşağı kocaman bir ter damlası akar, yüzünüz ve vücudunuz çarpılır. Bir şeyi çok beğenince burnunuzdan kan fışkırır.

3- Müzik zevkiniz bozulur

Durup dururken Japonca şarkılar dinlemeye başlarsınız. Hiçbir şey anlamasanız da eşlik etmeye çalışırsınız. 3-4 yaşınızdaki gibi abidik gubidik sesler çıkarır, kendinizi aptal yerine düşürürsünüz. Dahası, haftalarca aklınızdan çıkmaz o şarkılar! O değil de Madoka’nın açılış şarkısı ne gü… Öhöm! Ne diyordum? Kâbustur!

@Expelliarmus Al sana kışkırtma :smirk:

15 Beğeni

:clap:t2: :clap:t2: :clap:t2: :clap:t2: :clap:t2:
Söyleyecek bir şey bulamayınca “ano” demek eksik kalmış. Elinize sağlık Ihsan-sensei. Arigatou.
Ey Caponya, ayağını denk al. Foyan ortaya çıktı :droll:

2 Beğeni

5 Beğeni

Bunu okuyunca aklıma şu geldi direkt :rofl: :rofl:

10 Beğeni

Vay canına ne diyeceğimi bilemedim. İki not karalamaya benzemiyor bu. Üstelik o notu ve kışkırtmayı yapmak için baya uğraşmıştım. @mit ise tamamen doğaçlama yapıyor. Fazla hafife almışım, bundan sonra @mit-sama demeliyim belki de. :laughing:

Vay Madoka ha. Ben onun kapanış müziğini daha çok seviyorum. Size Gen Urobuchi imzası taşıyan animeler gerek belki de :slight_smile:

@mit Alacağın olsun, kendi başıma baş edemeyeceğimi biliyordum, @magicalbronze çağırdım ama yardım gelmedi :roll_eyes:

2 Beğeni

c27c42ktxc7sjhodprqvb3swsjsmrvyr_00

Not: İşte ispatı. İşte yüzünüz böyle değişiyor. Tövbe estağfurullah, böyle bir şeyler oluyor. :smile: :smile:

4 Beğeni

hahahsjah kendimi gördüm .d

2 Beğeni

Bu sadede Anime ile olusmus bir durum degil aslinda ama ozellike farkli insanlarin, milletlerin oldugu serileri izlerken, kendimin ne kadar soguk ve kapali bir insan oldugumu fark etmistim. Ayni sekilde Bleach’in ilk arcini izlerken de ailem ile yeterli zaman gecirmedigimi, bu gunlerin cok onemli oldugunu cunku demaninda asla bunlari geri alamayacagimizi fark edip, hem kendime kizmistim lakin hem de bir rahatlama gelmisti. Bak daha ornekler geldi aklima, Berserk okurken o bogucu evren, beni depresif yapacagina, hayatta bir gun gene de gidecegimizi hatirlattigi ve o hayati tek bir nokta varmis gibi yasamamiz gerektigini vurguladigi icin, derin etkiler birakmisti. Naruto ve Gundam serilerinde, onemli olanin insanlarin kotu olup olmadigi degil, yonelimler dogrultusunda yollarin degistigi ve yeri geldiginde cakistigini fark etmisitim. Gercekten kotu olan insanlarin ise bu durumlardan yararlanip kendilerini hakli gostermeye calisanlarin oldugunu (bunu onceden de biliyordum aslinda ama bu kadar dusunmemistim) fark etmistim. One piece serisinde ise icimde yillardir olan ama zamanla torpulmus macera hikayelerine olan acligim sonucu okumamdan sonra ozellikle Luffy karakterinin (Luffy’nin nefret ettigim tonla ozelligi var aslinda) salak naifligi, ne yalan soyliyeyim yardimci olmustu ve daha rahat bir insan haline gelmistim. Ayni sekilde One Piece’in maceralar ve seruvenler uzerine kurulmus evreni, kendi maceralarimi olusturup olusuramayacagim konusunda (tekne alip Dunya’yi gezmek vs) beni dusundurmustu. Daha cok ornek ve daha az bilinen serilerden de bana rahatlatici gelen mesajlar olmustur ama aklima geneler bunlar.

1 Beğeni

Talk no jutsu dattebayooo. :disappointed_relieved:

1 Beğeni