Anime Nedir? Animeler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bugün aklıma geldi de Akuma şöyle demişti bir zamanlar. Belki faydalanan olur.

3 Beğeni

Doğru demiş. Animeler de hikâye anlatmanın yolu. Hikâyelerin de en büyük meziyetlerinden biri algıyı genişletebilmek, kazandırmaya niyetliyse yeni bakış açısı kazandırabilmek.

Adını andığı yapımlar da kâh klasik serüven anlayışını modernize ederek kâh spesifik konularda tespitlerde bulunarak kâh ikisini birden yaparak öne çıkabilmiş.

Hem zaten animelerden temel konulara dair bir şeyler öğrenmeye çalışmak, bazı şeyleri yanlış öğrenmeye sebep olabilir. Misal, sanırım, animelerdeki Japonca gündelik Japonca’dan farklıymış. :thinking:

2 Beğeni

Nedenini hâlâ anlayamıyorum, aklıma da hiçbir şey gelmiyor. Yazılı bir metinde gündelik konuşma ritmi yaratmak zor ancak kullanılan dilin gündelik dilden uzak olması çok ilginç. Örneğin Türk dizilerine baktığımız zaman, dizideki karakterlerin gündelik Türkçeden o kadar da ayrılmadıklarını görüyoruz.

Sanırım bu durum da “Japonları gerçek dünyanın berbatlığından uzaklaştırıp fantastik dünyalar sevk etmek” politikasının bir parçası, bilemeyeceğim. Sonuçta sanatçı toplumun bir parçası, bu sanatçının böyle bir politika güdeceğini hiç sanmıyorum ama bazen “mi acaba” diyorum.

Öyle ortak kararla alınmış planlı programlı bir sürecin sonucu gibi gelmiyor.

Bahsini ettiğiniz gibi, bizdeki yayınların İstanbul ağzını temel alarak yapılmasına benzer bir durum olsa gerek.

Love Complex animesinde yöresel ağzın kendini hemen belli ettiğine dair bir muhabbet geçmişti.

Farklı ağızlara sahip bölgelere, ortak kulak aşinalığı vesilesiyle ulusal yayının yapabilmeyi hedeflemiş olabilirler.

Yine bizden örnek vermek gerekirse, eski tv kayıtlarından aşina olduğumuz, o muazzam tonlamalara sahip, TRT Türkçesi gibi yani.

1 Beğeni

Adam bunları sürekli yazıyordu da izleyen olmuyordu. Space Battleship Yamato, Captain Harlock, Legend of Galactic Heroes, Osamu Tezuka’nınkiler falan bunlar artık Japon klasikleri olmuş eserler ama yapım yılları eski olduğu için izletemiyordu. Şahsen ben de LOTGH çok sağlam olduğuna eminim, bütün seriyi indirdim ama çizimlerden izleyesim gelmedi ki ben aslında çok da seçici de değilimdir, ama biraz fazla eski yani seri.
Hem Akuma_Blade’in böyle çok tavsiyesi var, bu da onlardan biri sadece.

1 Beğeni

Burdan 4 ay önceki kendime selam yollayayım mı? :smiley:

1 Beğeni

myanimelist” linkinizi de bilsek iyi olurdu…

Çok üzerine analiz kasılacak bir mesele değil. Dizi, film, pro wrestling izlemek gibi roman okumak gibi bir şey işte. Ha çok anormal birşeymiş gibi davranılıyor o da dünyanın kekliği yapacak bir şey yok.

1 Beğeni

Sizi şuraya alalım. Konuda 2. mesaj benim. :smile:

Anime izlemeye çok yeni başlamış biri olarak bu içeriği faydalı buldum :slight_smile: Benim ilk ve tek izlediğim anime Attack on Titan. Çok popüler biliyorum ama hala izlememiş olan varsa tavsiye ederim. Baya sürükleyici

1 Beğeni