Anime Önerileri

En sevdiğim animeler Monster, Neon Genesis Evangelion, Fate/Zero ama ben özellikle monster benzeri bir anime arıyorum. Diğerlerine benzeyen illaki bulunur(Belki evangelion hariç) ama monster gibi hiç fantastik öge bulundurmayan anime bulmak zor, karakterleri bu kadar sağlam bir şey bulmak imkansıza yakın(Özellikle Johann ve Grimmer inanılmaz) kusursuz bir finali var, kurgu başarılı, müzikler atmosfere uygun, sağlam bir felsefi altyapısı var. Bazı kişiler yavaş ilerlediğini söylüyor ben buna katılmıyorum bence tempo gayet iyi bu insanların gereksiz dediği bölümlerde genelde karakter gelişimini sağlıyor. Yeni bir karakter görünce onu direkt olayların içine atmak yerine önce iki bölüm kadar tanıtyor sonra hikayeye bağlanıyor. Lütfen Monster benzeri bir anime daha biliyorsanız söyleyin.

5 Beğeni

Yok. Manga olarak yine Naoki Urasawa’nın 20th Century Boys’u var ama ufukta bir anime uyarlaması gözükmüyor. Şu an Urasawa’nın Pluto’su animeye uyarlanıyor, o da çok iyi bir mangasıdır. Okumadıysan animesi çıktığında o tatmin edebilir bu isteğini.

Çok iyi bir anime arıyorsan ve izlemediysen, yerinde olsam Legend of the Galactic Heroes’a (110 bölüm) başlardım. 1988 animesi olması rahatsız etmez Monster’ı sevdiğine göre.

2 Beğeni

Monster gibi derken sanırsam fantastik veya bilim kurgu öğesi barındırmayan ve üzerine düşündürebilecek felsefi ya da psikolojik bir altyapısı olan gerilim-gizem animesi istediniz. Aklıma Perfect Blue dışında çok net bir örnek gelmiyor ki o da istediğin şeye ne kadar uyuyor emin değilim.

Diğer iki favori animeleriniz gibi animeler de aradığınızı tahmin ederek önerilere devam edeceğim. Eva gibi anime önerisine gelirsek de daha karmaşık bir anlatıma sahip animeler istediğinizi varsayıyorum. Önereceklerimi duymuşsunuzdur diye düşünüyorum ama yine de bahsedeyim. Bilim kurgu olarak: Ergo Proxy, kısmen Kaiba, Serial Experiments Lain; fantastik olarak da Boogiepop Phantom, Revolutionary Girl Utena, Angel’s Egg.

Fate/Zero tarzı bir anime derken de karakter motivasyonları üzerinden etkileyici bir hikaye ve belki de trajedi anlatan, fantastik bir aksiyon serisi istediğinizi tahmin ediyorum. Buna öneri olarak da Devilman Crybaby, Kara no Kyoukai, Mahou Shoujo Madoka Magica ve Mahou Shoujo Madoka Magica film üçlemesi aklıma geliyor.

1 Beğeni

Monster gibi derken karakterlerin derinliği ve felsefi altyapısı anlamında demiştim. Fantastik bilim kurgu ögeler bulunması önemli değil. Mahou Shoujo Madoka Magica’yı izledim zaten güzeldi ama bence bir Fate/Zero değildi. Fullmetal alchemist brotherhood veya Hunter X Hunter gibi seinene yakın shounen de önerirseniz iyi olur. Ergo Proxy ve Serial Expirement Lain de izlenecekler listemde zaten.

Parasyte The Maxim’i hep bir açıdan Monster’a benzetmişimdir hoşunuza gidebilir. Bir de Death Parade çok iyidir.

1 Beğeni

Death note u onerebilirim

Ciddi mi bu. (20 karakter)

Cok ozur diliyorum sorunu anlamadım

Death Note’u izledim zaten ve yukarıda saydığım animelerle hiç ilgisi yok. Yukarıdakiler seinen death note shounen. Yani karakter ve diyalog değil olay odaklı. Hunter X Hunter veya Fullmetal Alchemist Brotherhood gibi yer yer seinene yaklaşan shounen de değil. Karakterler iyi yazılmamış. Özellikle L öldükten sonrası tamamen işkenceydi. Çoğu shounen gibi tuttuğu için bitmesi gereken yerden sonra gereksiz uzatılmış. Favorilerim dediğim animeleri izlemiş biri Death Note önermeyeceği için şaka sandım sorum o yüzdendi.

animelerle aram o kadar iyi olmadıgı ıcın o yuzden amacım saka yapmak degıldı

Belki B: The Beginning biraz tatmin eder sizi.

B the beginning be… Anime zaten süperdi de müzikleri çoook güzeldi be :star_struck::star_struck:


1:10 dan sonrasını dinlerken animeye tekrar düşüyorum. Ciddi manada müzikleri için çok özel çalışılmış gibi. Bazen sahne geçişlerinde iki üç defa geriye alıp Shazam ile bulmaya çalıştığım oldu.

Bu da o meşhur piyano sahnelerindeki müzik.

Keşke yeni bir sezonu falan olsa. Hikaye güzel yerde kaldı ama insan istiyor yine de :pleading_face:

1 Beğeni

D gray man i öneren yoksa ben önereyim, :smile:

Şu anda Vinland Saga izliyorum ve çok beğendim. Böyle sadece tarihi olan, içinde fantastik elementler bulundurmayan başka anime önerileriniz var mı acaba?

B’ye yorum yapmışım ama anime önermemişiz.
İzlenmemişse Lelouch The Rebellion’a da bakabilirsiniz.

İçinde fazlaca fantastik elementler var ama Drifters geldi aklıma. Karakterleri hep tarihi kişilikler Hannibal Barca, Oda Nobunaga, Jeanne D’Arc vb.

Aynen dediğim gibi değil ama bayağı ilginçmiş bu da, bir bakayım en azından. Ben vinland saga gibi tarihi bir devri yansıtan ama öyle çok da fantastike girmeyen bir şey arıyorum aslında. Teşekkürler öneri için

1 Beğeni

Eğer çizimlerine dayabilirseniz, sizin izlemek istediğiniz seri “Kingdom”.

Bi tık fantastik olup tarihi kurgu olsada katanagatari diyorum kesinlikle.:relieved: Mükemmeldir.

Yeni tavsiye konusu açmadan buraya yazayım dedim. Şu ana kadar 40 anime izledim. Hepsini yazmayım ama en sevdiğim 5 anime şunlar:

  1. Shingeki no Kyojin
  2. Shinsekai Yori
  3. Shigatsu Wa Kimi No Uso
  4. Sword Art Online
  5. Steins Gate

[Not: hepsi s ile başlıyor ama kasıtlı seçmedim :)]

İstediğim animede aksiyon olursa iyi olur ama aksiyon olmasa bile akıcı olmalı, konusu sarmalı, karakterleri sevdirmeli.

Olmamasını istediğim şeyler daha fazla :slight_smile:

Slice of life
Okul animesi
spor animesi
Parody
2000 yılından eski
Abartılı ecchi (no game no life vs)
Şeytan tanrı vampir konuları
Ezik başkarakter

bu standartlara uymayan ama mükemmel olduğunu düşündüğünüz anime varsa söyleyin yine. Mesela shigatsu wa kimi no uso okul animesi olarak geçer, ama izlemesem çok şey kaybederdim :slight_smile:

1 Beğeni