Anket Teknesi

‘‘Eskiden doğum günü mü vardı?’’ diyerek sıyrılabilir misin acaba? :smiley:

3 Beğeni

@dieter Ben olsam yakın arkadaşlarıma sorardım. Ama direkt durumu anlatsan sanki daha iyi olur gibi duruyor.

Ters teperse beni unut. :joy:

Bu sebeple kişilere kaydet bir dahaki sefer doğum gününü. Benimki Google ile senkronize mesela yıllardır herkesinki orada kayıtlı telefon kül olsa bile yeni telefona ekleyebiliyorum :grimacing:

1 Beğeni

Hem suçlu hem güçlü olmak mı. Hmmm İyi fikir… :smiley: @Artorias Yakın arkadaşlarıma soracağım galiba. Bu ilk kez olsa cesur olup anlatırdım. Ama şu an cesur olmayı seçemeyeceğim. :smiley:
@Ozgur Yapacağım ya bazen üşenmemek gerekiyor. Az daha rehberim de gidiyordu.

1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, yılın son anketi ile karşınızdayım. Bildiğiniz üzere bir süredir kitap etkinliği yapıyoruz. Bu etkinliklerde kitapları okudukça yorumluyoruz. Bu yorumlar haliyle o kitaba ait sürpriz bozanlar da içeriyor, örneğin Dune etkinliğinde olduğu gibi.

Şimdi, etkinlik içinde kitapları da yorumladığımız için ben herhangi bir yere spoiler başlığı koymadım. Ancak bugün konuyu incelemek isteyen birisi başlıkta spoiler yediği siteminde bulundu. Ben etkinlik konusunda kitabı konuşmak gayet doğal diye düşünsem de, bu konuyla ilgili sizlerin de fikrini almak istedim. Sizce en uygunu hangisi?

• Etkinlik başlığında “spoiler içerir” yazmalı
  • Etkinlik ilk mesajında “konuda spoiler vardır” uyarısı olmalı
  • Etkinlik başladığında yeni bir mesaj ile “bundan sonra spoiler vardır” uyarısı yazılmalı
  • Yukarıdakilerin hepsi
  • Hiçbirine gerek yok etkinlikler zaten spoiler içerir

0 oylayanlar

Forumun kurallarını bilmeyenler, etkinliklerin nasıl geçirildiğinden haberi olmayanlar, Google’da kitabın adını aratıp göz atanlar için bence başlığında spoiler uyarısı olursa daha iyi olur.

3 Beğeni

Bence de aslında spoiler uyarısına gerek yok ama ben genelde olabilecek her türlü tersliğe önceden tedbirli olmak amacıyla yazardım.

1 Beğeni

Anket sonuçlanmıştır, beklediğim gibi çoğunluk gerekli görmüyor ama yine de az da sayılmayacak bir grup da “ne olur ne olmaz önlem alalım” diye düşünüyor.

Bu durumda başlığa spoiler yazayım diye düşündüm ama bu kez de şöyle bir problem oluşuyor: Başlıklarda karakter sınırı var. Bu yüzden de mesela Okuma Etkinliği - Leibowitz için Bir İlahi başlığına “Spoiler İçerir” yazamıyorum.

Sonuç: Yönetimden reddit’teki gibi konulara spoiler etiketi ekleme özelliğini talep ettim. Gelirse süper olur. Gelene kadar da etkinlik başladığı zaman spoiler içerir yazacağım. Bundan sonra açtığım konuların ilk mesajına da bilgilendirme ekleyeceğim.

Oy veren herkese teşekkürler.

Edit: Ben bunu yazarken yönetim konulara darbe yapmış. :slight_smile:

3 Beğeni

İkinci dönem başlamadan bir kaç seri bitirmek istiyorum. Sizin de fikirlerinizi almak istedim. Bu ay sınav ayım ama olsun, ufaktan bakmaktan zarar gelmez. :buyucu:
(@Tobizume amber yıllıkları ile kesinlikle aklımı çelmedi)

• Amber Yıllıkları
  • Son Kurt Adam Döngüsü
  • Malloryon
  • Wool

0 oylayanlar

Oylamayın arkadaşlar okuyamasın.

4 Beğeni

Yarın öbür gün ben hepsini okudum ya gerek kalmadı teşekkürler diye bile yazabilir. Hiç belli olmaz :grimacing:

2 Beğeni

O da var gerçi. :joy: O kadar dedik oylamayın diye. Yoksa sen mi oy verdin Özgür? Gizli değilmiş oylama sonradan gördüm.

Yok ben kararsız kalsın biraz zaman kaybetsin diye vermedim :grimacing:

1 Beğeni

Sizdeki bu kıskançlık nedir böyle? :roll_eyes:

1 Beğeni

Yoo ne kıskançlığı :grimacing:

@alper sanırım glen duncan kitaplarından bahsediyor.

1 Beğeni

Oyumu değiştirdim, Wool Serisi yaptım.

“Son Kurtadamın Döngüsü” kitabını “Kurtadamın Kutsal Kitabı” zannedip ona oy vermiştim. Bu arada Son Kurtadamın döngüsü - Stephen King Kurtadamın döngüsü mü? Kitabı bulamadım. Eğer King’in kitabıysa bence yarım gecede okursun onu.

1 Beğeni

Ben kıskanıyorum da, sizde mi kıskanıyorsunuz diye merak etmiştim. Hani ne kadar da çok kıskanan var kardeşim gibisinden. :joy:

Yok. Kesinlikle kıskanmıyoruz :grimacing:

Son Kurtadam Döngüsü dedim. Çünkü sadece onu okudum içlerinden. Ben okuyamıyorsam kimse okumasın :roll_eyes:.

1 Beğeni

Aslında Malloryon seçecektim ama Belgariad’ı ne kadar seviyorsun bilmiyorum ve Malloryon ile Belgariad çok benziyorlar, çok tekrar gelir mi sana da emin olamadım. O yüzden oyum Amber’a. :slight_smile:

1 Beğeni