Anlam Veremediğiniz İnsan Davranışları

Hemi de ilk mesajda yazdık biz bunları xd Burası saygısızlıkla savaş derneği :Dd

3 Beğeni

Ben arabadayım, kenarda da kanal vardı yanında biri yürüyordu. Elindeki poşeti sallayıp kanala attı gayet olağan bir durummuş gibi ve yoluna devam etti. Bu olaydan sonra böyle insanlar nasıl eğitilebilir diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Tüm gün ekşide Twitterda kendi aşağılık kompleksini yansıtan sürekli saldırı, negatiflik, eleştiri dolu mesajlar yazan tipler

6 Beğeni

Hatasını söylediğinde hatasını kabul etmek yerine çirkefleşen, agresifleşen veya asla yanılma ihtimali olmadığına emin olan insan tiplemesi. Halbuki “aa hata yapmışım” ya da “evet yanılmışım” demek bu kadar zor olmamalı.

7 Beğeni

4 Beğeni

Bunu yazmak için girip baştan itibaren okuyana kadar siz yazmışsınız. Ben anlamıyorum hatasını savunan insanları. Yahu bu kadar zor mu hatalıyım bunu düzelteyim demek. Nasıl bir kibirdir hata üstüne hata yapıp profesyonelmiş gibi gururlanmak. İşin en vahim yanı hata yapılmadan önce doğru yolu gösteren insanlara hatalı yolun savunmasını yapıp göz göre göre hatayı yapıp işin sonunda hatasından pişmanlık duymak yerine mazeretler uydurmak, alakasız konulardan bahsedip konuyu kapatmaya çalışmak. Anlamıyorum. Anlayamayacağım.

4 Beğeni

İnsanın hatasını kabul edip bu sonuçtan bir şeyler çıkarması/öğrenmesi ne yazık ki çok az insanda olan erdemli bir davranış, kendimi övmek gibi olmasın ama bu özelliğimi seviyorum.

1 Beğeni

Ben, ‘‘Olmuyor.’’ Deyip geçiyorum. Bir daha soramıyorlar. :smile:

" Bu çok yakar sat da Clio Focus falan al"

İnsanlar kendileriyle aynı şartlarda büyümemiş, eğitilmemiş, rehberlik edilmemiş insanları kendileriyle kıyaslıyorlar. Kendileriyle aynı geçmişe sahip olmayan insanları aşağılayıp, bu gibi insanlar ne kadar kaba? Doğaya çevreye hiç saygıları yok! gibi ithamlarla yargılıyorlar. Belki kendileri aynı şartlarda olsalardı daha aşağı durumda olacaklarının farkında değiller. Sana soruyorum kibrini altına koysak göğe yükselecek insan. Seni nasıl eğitebiliriz?

5 Beğeni

Sanırım son aylarda beni en çok yıpratan ve bir temele oturtamadığım insan tipi, hepimizin farklı yolları seçebileceğini kabul edemeyen, hayatında tek bir yol olup aksine gidenleri taşa tutanlar. Bunun bir zorbalık, bilhassa kendini bulma aşamasındaki insanlar için yıkıcı etkileri olduğunu düşünüyorum.

9 Beğeni

Muhalefet olmak istemezdim ancak kişinin gelişiminde ailenin, yetiştirilme şartlarının yeri yadsınamaz. Fakat belli bir aşamadan sonra birey kendi benliğini kazanıp basit insan ve haklarını ve doğaya saygı duymayı öğrenebilir. 40 yaşına gelmiş adam için de “ama o şöyle bir ortamda yetişmiş” cümlesini kurmamız biraz zorlama gibi hissettiriyor. Sonuçta toplumun içinde birbirimizle etkileşim halindeyiz bedevi hayatı yaşamıyoruz.

8 Beğeni

Muhalefet olmak isterdim ama olamadım :smiley:

Ahahaha, olun olun hiç sorun değil.

Kendisi de arayıp sormayan daha sonra da “Niye hiç arayıp sormuyorsun ya unuttun iyice bizi.” diyen insanlar. Arkadaşım sen aradın da ben mi açmadım? Sen de aramamışsın işte niye gelip bana hesap soruyorsun?

6 Beğeni
  • Tükenmişlik sendromuna girmiş zombi gibi etrafta gezmeleri. (Biz de her şeyi bayılarak yapmıyoruz).
  • Saygı gösterin maskesi adı altında insanları suistimal etmeleri
  • İlgi budalalığı. (Dünya kimsenin etrafında dönmüyor, bilin istedim)
  • Yapaylık… Herkesin hayatı kendinedir. İlgi için yapay olmaya gerek yok.( İşin ucunda para, makam, madalya vs yok. Hadi olsa ne olur yani. Ne yaptığınıza tekrar bir bakın)
  • Hazırcılık. Kulaktan dolma fikirlerle hayat yaşanmaz. Karakter de inşa edilmez. (Hazır bilgiye bu kadar tav olmayın. Gerekirse deneyimleyip kendiniz bulun.)
  • Belirli bir kitleye ait olma isteği.
    (Neden kendinizi tanımlamayı bu kadar çok istiyorsunuz ki. Her halinizle sizsinizdir. )

Biraz daha düşünürsem liste uzar gider… bırak Zeynep. Nasıl olsa kişi kendi istemediği sürece bir şeyler değişmez.
Biraz agresif yazmışım gibi, ama hiç öyle niyetim yoktu. :))

11 Beğeni

Doğası gereği çoğunluğun yanında olmak istiyor, azınlıkta kalmak istemiyor sanırım. Daha geniş, daha iyi işbirliği yapan toplulukların daha iyi hayatta kaldığı zamanlardan kalma bir güdü sanki. Ve insanlar, kendi fikrini ve kendi fikrine sahip olanları güçlendireceğini düşünerek, daha doğrusu hissederek, karşıt fikirleri yeriyorlar, karşıt fikirlileri yeriyorlar. Bize anlamsız gelen karşıt fikre tahammül edememe, karşıt fikri karalama, karşıt fikirlileri yakma davranışları; kendi fikrinin haklılığını arttırma, kendi fikrine katılan daha çok insan bulma ve daha geniş bir topluluk oluşturma bilinç dışı arzusu nedeniyle olabilir.

Sanırım bunları benim fikirlerime hitaben yazdınız. :)) Bana değil de konuya cevapla olunca anlayamadım ilk başta. Bir yerde öyle ama birden bire kırk kapı yabancıya bir anda içini döken, belirli bir kalıpta olduğunun söylenmesi gibi şeylerin insanların hoşuna gitmesi garip değil mi? Aa sen nasıl da böylesin. Ya da burçlar gibi düşünelim. 12 kategori var. Seç beğen al gibi. Ve kendimizde bir iki özelik görüp aaa gerçekten böyle diyerek bir şeylere entegre olmak ya da oldurmak. Ve aynı olmak nedense bize koymuyor, aksine mutlu oluyoruz.Ne kadar hoş bir şey ya falan. Şuan hoşuma giden bir topluluğun içindeyim. Her zaman da dile getiririm ama bu aynı şey değil. Ne bileyim bana her zaman ilginç gelecek sanırım. :))

1 Beğeni

Hazırcılık son zamanlarda en nefret ettiğim davranış oldu. Armut piş ağzıma düş misali, düşmüş de zaten ama ağızlarını da açmaktan acizler.

3 Beğeni

Sene 98’den bu yana anlam veremiyorum. Ortaokulda şahsi çizgiroman çizimim.

11 Beğeni