Sarı bir yağmurluk var mıydı ölen kız da? Orman, korkutucu bir şekilde dadanma. (İntikam için)
O yıllarda daha çocuk olduğum için hatırlayamıyorum. Ancak aklınıza gelen filmin adını yazarsanız, o olup olmadığını anlayabilirim.
Ben de bilmiyorum. Çocukken sinema da izlemiştik. Bir erkek genç adam vardı arkadaş grubu. Ölü bir kız dadanmıştı buna veya gruba. Sonlara doğru olaylar çözülüyor, küçükken ölümüne sebep olmuş veya öldürmüş. Bunu herkesten saklamış. Orman vardı, balta vardı, yağmurluk vardı. Aklımda kalanlar bunlar.
“Geçen yaz ne yaptığını biliyorum” olabilir.
Benim hatırladığım değil ama belki arayan arkadaşın aradığı film olabilir. Konu bakımından benzeşiyor benimki ile.
Merhaba. Yeni üye oldum. Pek umudum yok ama bi şansımı denemek istiyorum.
Çocukken seyrettiğim bir korku filmi. Zaman zaman kafama takılıyor.
80’li yıllara ait. Filmden hatırladığım tek sahne 20’li yaşlarında sarışın uzun saçlı bir kız, gece havuza giriyor. Yuvarlak (sanırım) bir su yatağı üzerinde uyuya kalıyor. Sonra kızın yanağına bir damla kan düşüyor. Kız gözlerini açıp dehşete kapılıyor. Çünkü su yerin kan yağıyor. İçinde olduğu havuzda kan gölüne dönüyor. Sonra kız birden uyanıp bunun bir rüya olduğunu anlıyor.
Hmm. Senin dediğin film, sanırım daha çok gerilim ve korkuya doğru odaklanıyor. Benim dediğim filmse daha çok arkadaşlık hikayesi vb. bir şeydi. Yine de yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim. Umarım İkimiz de aradığımız filmleri bulabiliriz.
Rica ederim, umarım. Çocukken beni neden korku gerilim filmine götürmüşler onu da bilemedim.
Herhalde bir o film vardı. Gerilsem de sürükleyici idi ve merak ettiriyordu. Yani aklımda öyle kalmış. Hatırladığım şeyler net değil. Galiba ölmüş kız kendisini öldüren kişiyi öldürmeye çalışıyordu. Kurtulmaya çalışıp kurtulamıyordu. Grup olarak da hatırlıyorum özellikle sonlara doğru. Bir yüzleşme ve itiraf gibi şeyler oluyordu.
Evet herkese selamlar.Birde burayı denemek istedim.Şimdi anlatacağım filmi uzun zamandır arıyorum…filme geçelim.
Film siyahi bir gencin oyun konsolu başında oyun oynarken başlıyor. Daha sonra kapı çalışyor ve postacı (gencimizi tanıyor belliki) ona yeni bir oyun geltirdiğini söylüyor.Burdan sonra anlıyoruz ki bu genç bir oyun üreten bir şirketin test uzmanı gibi birşey. yeni çıkan oyunları kontrol ediyor.Neyse yeni gelen oyunu konsola takıyor ve yönergeleri izleyerek oynamaya başlıyor. oynadığı oyun GTA tarzı bir oyun.bir göre geliyor banka soygunu.görevi tamamlıyor ve bu sırada su almak için mutfağa gidiyor ve burda televizyonda bir banka soygunu olduğuı haberini görüyor.gülüyor ve oyun başına geçiyor. ikinci görevtam hatırlamıyorum anma bir yeri kundaklama (lokanta diyelim) bu görevide bitiriyor.ve 5 dk sonra ilginçtyir televizyonda bir haber bulunduğu muhitteki işte o lokanta yanmış.Burdan snra korku içinde kalıyor ve oyundaki karakteri haritadan kendi evinin bulunduğu sokağa evinin önüne getiriyor.ve ne görsün oyun içindeki araba gerçektende evinin önünde bu şekile bunlar iletişime geçiyorlar adamı o oyun içinden kurtarmaya falan çalışıyorlar.Film böyle birşey. oyun içinde kullanılan araç bu altın rengi parlak kaplama mustang var ya o diye hatırlıyorum başrol oyuncusu Russell Crowe diyesim var ama filmlerinde bulamadım.Böyle bir film işte yardımcı olursanız sevinirim.
Ben bunu TV de gördüm ama adını bilmiyorum maalesef. Başına bakmıştım galiba.
Film bu
Hay Allah razı olsun.kafayı yiyecektim.Bu kadar yeminiymiş (2016) ben daha eski diye hatırlıyordum o yüzden eski tarihlere bakıyordum.Çok sağolasın.
Doğru, bu filmdi. Başına bakıp bırakmıştım.
Merhabalar, İki animasyon bir çizgi roman arıyorum.
-
Animasyon, Dünya da böyle yaşan yoktu fakat bir yarık vardı. Bir kanyon bu kanyonda bir şehir vardı. Normal herkes okuluna gidip geliyordu. Herkes üzgündü fakat sonradan birşeyler oluyordu birşeyler degisiyordu herkes mutlu oluyordu noel oluyordu. Eski bir animasyondu ve sanirim kısaydı.
-
Animasyon, Bu daha eskiydi diğerine göre. Bir grup fare hızlı bir araba calmis otobands gidiyorlar arkasindan da ana karakter motosikletli polis bir fare de bunlari takip ediyor. Sonrasında fare duruyordu yerdeki izlere bakıp telsizde birşeyler söylüyordu. Ve emin degilim ayni filmden miydi fareler vardı kanalizasyonda büyük olan fare iki bas karakterden muzik calmasini istiyordu.
-
Cizgi roman, Karanlik bir ambiyansi ilan siyah beyaz ya da siyah yeşildi. tam hatırlamıyorum bir kadin bir adam ve bir de yaşlı bir adam fakat kafasi su dolu bir kavanozun icindeydi ona profesör falan diyorlardi sanırım. Bir minibusleri vardi kadin veya adam ihanet ediyordu sanırım. +18 bir çizgi romandiı
- Bahsettiğiniz animasyon büyük ihtimalle 2006 yapımlı “Fareler Şehri” filmi.
Merhaba, benim hatırlayamadığım, fantastik bir filmdi, cadi olan iki kiz kardeş ıssız bir yerde (ormanda ya da ormana bakan bir yol kenarında olabilir) büyük bir evde babaları ile birlikte yaşıyorlardı. Biri turuncu digeri esmer ya da biri sarışın digeri esmer iki kiz kardeş. birgün yolunu kaybetmiş (sanirim aşırı kar yağışı yüzünden emin değilim) bir genç adam (sarışın mavi gözlü) bu kızların evine sığınıyor. İki kiz kardeş ve bu adam arasında ask ucgeni yaşanıyor. Kızların ucgenden haberi yok olduğunda da mücadele başlıyor. Ama oyle klasik cadılar büyüler asklar değildi, filmin mistik kasvetli bir havası vardi filmin rengi de bu şekildeydi fakat kızların otantik bir giyim tarzı vardi uyumsuz fakat dikkat çekecek bir sürü canli ve soft rengin bir arada oldugu. Filmin adini hatirladigim zamanlarda okudugum kadariyla film hikayeden cok kullanilan renklerle dikkat cekmisti ki benim icin de oyle olmustu ama sonra ismini unuttum yillardir da ariyorum.tarihiyle ilgili bilgim yok ama 2005 yili civarinda izlemistim, ismin de gunes alev yangin gibi birsey geciyor olabilir tamamen salliyor da olabilirim. simdiden okuyup zaman ayiran herkese tesekkur ederim
Not: bir de yine sanırım büyüler sözcüklerden cok büyük kazanlarda kaynatılarak yapılıyordu:)
Bu olabilir mi?
Hayır değil, oyuncularinin unlu isimler oldugunu da düşünmüyorum ( belki de ben tanimiyorumdur), hatta filmde sadece 4 kisi de olabilir , iki kiz, babasi ve misafir olan adam baska birini hatirlamiyrm cunku,film sadece o evde geciyordu ama yine de cevap icin tesekkur ederim
8.sinifta 4 sene önce hocamız izletmişti bi tane zengin adam vardı lomborgini’si vardı turuncu renkli bardan cikısı bi adama çarpiyor adam oluyor bu zengini hapse götürecekler gideçegi hapiste yeni gelenlere dildo sokuyolarmış buda dövüs ustası buluyor bi tane usta çok sigara içen bi adam kova dolu izmaritlerle adamı eğitiyor lütfen bulabilir misiniz uzun zamandır arıyorum
Bide usta bu demir yumruktaki uzun saçlı dede gibi hatta aynısı