Arayıp da Adını Hatırlayamadığımız Filmler

Yıllar önce televizyonda veya başka yerlerde izlemiş/görmüş olduğumuz film kısımlarını, seneler sonra merak edip izlemek isteyebiliyoruz. Fakat isimlerini hatırlayamıyoruz. Bu konuda da ismini hatırlayamadığımız filmleri anlatırsak, filmi bilen bir kişi bize yardımcı olabilir. Böylece yardımlaşabiliriz :slight_smile:

(@Ishamael forumdaşımızın da Arayıp da Adını Hatırlayamadığınız Oyunlar adlı başlığı var, o başlıkta da ismini unuttuğunuz veya bilmediğiniz oyunları arayabilirsiniz.)

23 Beğeni

Birkaç gündür aramadığım yöntem kalmayan, zamanında sinemada izleyip adını bir türlü hatırlayamadığım bir filmi arıyorum ve hatırladığım o kadar küçük şey var ki bulunacağına ihtimal bile vermiyorum.

  • İzlediğim film ya bilimkurgu ya da fantastik türündeydi ve yakın zamanda çıkmadı.

  • İzlediğim filmin turuncu ağırlıklı olduğunu hatırlıyorum (Dune değil, Marslı değil, Mad Max değil).

  • Filmin isminin o filmde geçen karakterin isim ve soyisminden oluştuğunu hatırlıyorum.

  • Filmde oynayan ana karakter erkek, ona yardımcı olan kadın karakter ise siyahi ve normalde şarkıcıydı (sanırım).

  • Filmde ağırlıklı manzaralar sanki büyük kanyonları andırıyordu. Karakterimiz sanki bunların içlerinde yolculuk yapıp mavi parlak bir enerji kaynağı gibi bir şey arıyordu.

  • Bu filmi yakın zamanda değil ama Netflix’te gördüğümü hatırlıyorum ama artık Netflix hesabım olmadığı için ne var ne yok bilmiyorum. Ayrıca bu film Netflix yapımı bir film de değil.

Ne yönetmenini ne de karakterlerin ismini hatırlıyorum o yüzden benim nazarımda kendi çabalarıma rağmen bile bulamadım.

Belki izleyeneniz olmuştur da hangi filmden bahsettiğimi bu kadarcık bilgiyle şansıma hatırlayanınız çıkar :sweat_smile:

Şimdiden teşekkür ederim.

5 Beğeni

John Carter mı? (20 Karekter)

4 Beğeni


Yaşa ya, evet o hakikaten. Çok teşekkür ederim :vulcan_salute:

5 Beğeni

Çok küçükken izleyip bütün aramalarıma rağmen bulamadığım bir film var.

Gemide geçtiğini düşünüyorum ama emin değilim. Kapalı bir alanda dans eden insanları hatırlıyorum. Genç bir adam da 12-13 yaşlarında bir kızı dansa kaldırıyordu. Bir süre dans ettikten sonra küçük kız hariç dans eden herkes taşlaşmıştı ve kendi etraflarında süzülmeye başladılar. Küçük kız da korkuyla kendini geri çekmişti.

Ghost Ship değildi, Triangle değildi.

Bir tane daha vardı. Bir grup ada gibi bir yere tatile gidiyorlardı ama organ mafyası gibi bir şeyin eline düşüyordu. İsmi Sahte Cennet gibi bir şey olabilir hatta.

3 Beğeni
  1. söylediğin film bu.
2 Beğeni

Benim de uzun süredir adını sanını bilmediğim bir film ve oyuncu var.

Oyuncu Taylandlı olabilir ama tam emin değilim. Aksiyon filminde oynuyordu. Filmin ise tek bir sahnesini hatırlıyorum. Bir yerdeki patlamadan kurtulup dışarı çıkmıştı. Yüzü sert görünümlüydü ve siyah gömlek mi ne giymişti. Arkasında ise patlamadaki alevler vardı.

Jackie Chan ve Jet Li değil ama onlara benziyor bu adamımız. Aktörü bulsam filmi de bulurum ama aktörü bulamıyorum işte.

3 Beğeni

Bu olabilir mi?

1 Beğeni

Afedersiniz eklemeyi unuttum. Film 90’lar döneminden olabilir. Özellikle Van Damme ile oynamış mı diye araştırıyorum şu sıralar.

3 Beğeni

Hayır bunun olmadığına eminim. Küçük bir arkadaş grubu gerçekten tatile gidiyorlardı. Bilimkurgu değildi. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Benim bildiğim bir korku filmi var ve bunu bir arkadaşım önermişdi ama adını bilmiyorum :expressionless:Ama bakmağa korkuyorum :grin:

2 Beğeni

@mephisto Bilim kurgu filmi değili diye yazsaydın keşke. Ona göre bakardım. :slightly_smiling_face:

@SJack Estağfurullah. Bakalım filmi bulabilecek miyiz? :roll_eyes: :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Yıllar önce televizyonda gördüğüm ve adını hiç hatırlamadığım bir film var. Filmin baş karakteri olan kadın falcı gibi bir şeydi. Kartlarla fal bakıyordu. Bu kişi çoğunlukla ölmüş kişilerin nasıl öldüğünü görüyordu. Hatta bir sahnede, bahçede bir ağacın dalına baktığında o dalda kendisini asmış kendisine bakan bir kadın görmüştü. Yanılıyor da olabilirim ama sanırım öleceğini gördüğünü kişilere yardım etmeye çalışıyordu (kesin değil). Bir de eşi tarafından şiddet görüyordu. Tüm hatırladığım bu.

Aradığım diğer film ise genellikle metro ve metro istasyonunda geçiyordu. Bu nedenle isminde “tren veya metro” geçmesi muhtemel. Bir seri katil her gün aynı saatte aynı trene takım elbisesiyle biniyor, o trene binenleri öldürüyor. Bunu fark eden baş kahramanımız (erkek) adamı izliyor ve sonunda onunla mücadele ediyor. Film trenin kazasıyla bitiyor ve katil enkazın altında kalıyor.

3 Beğeni

Diğer film çok tanıdık geliyor ama çıkartamadım henüz. Buluruz elbet. :smiley:

4 Beğeni

Hard Boiled - Chow Yun Fat olabilir mi?
Hard Boiled

2 Beğeni

Maalesef bu değil. Ama filmin başrolü ünlü birisi de ismini hatırlamıyorum işte. Taylandlı ve Çinlı olabileceği üzerinde duruyorum ama emin değilim işte.

3 Beğeni

@Haruka @Artorias

Evet, ikisi de aradığım film. Çok teşekkür ederim sizlere. :slightly_smiling_face:

Bu arada sinemada “Dehşet Treni (Howl)” isminde 2015 yapımı olan filmi izlemiştim. Benim aradığım ise 2008 yapımı “Dehşet Treni (Midnight Meat Train)” idi. İsimleri aynı şekilde Türkçeye çevrilmesine rağmen hiç çağrışım yapmamasına şaşırdım. :grin:

6 Beğeni

Leon the Professional’ın Sevginin Gücü olarak çevrildiği bir ülkedeyiz. Bence bu yine normal kalmış.

4 Beğeni

Başlığı açmayı düşündüm ama sonra fikir değiştirmiştim. İyi olmuş ama. Hatırlayamadığım bir filmi yıllar sonra ekşi sözlük yorumları ile bulup çok sevinmiştim. Bir film daha bulmak istiyorum, bu baya eski. Ben küçük olduğuma göre 90 ile 2000 ler arası olmalı. 2005 e kadar uzar belki ama sanmıyorum. Bilimkurgu filmi olması lazım çünkü robotlar vardı. Ev robotları, havuzlu bir ev hatırlıyorum çocukları eğlendirmek için top falan atıyorlardı. Robotlar Jetgiller deki robotlara benziyordu galiba. Bir gün biri robotların ayarları ile oynuyordu. Top yerine mutfağa gidip bıçak ve kesici alıp çocuklara onları fırlatıyordu. Evde hayatta kalmaya çalışıyorlardı. Aşırı bir korku havasından çok gerilim ve aksiyon dolu olduğunu hatırlıyorum. Bu filmi bilen, hatırlayan varsa bir zahmet söylesin. :blush: Yabancı filmdi tabi. Amerika olması muhtemel.

1 Beğeni

Küçükken babam dvd film kiralamıştı.Sürekli yaptığı için çok da hatırlayamıyorum açıkcası.Bir adam ve kızı vardı.Tavuk kanadı gibi fast food alıyorlardı ve bir tanesi yere düşünce üstüne mikroplar bulaşıyordu.Bu mikroplar animasyon şeklindeydi fakat adam,kız ve mekanlar gerçek insandı.Adam yere düşen parçayı da yediği için mikroplar vücuna girmişti.Adamın vücudunun içi animasyon karakterlerleriyle gösteriliyordu.Komik bir çocuk filmiydi diyebiliriz.Başka sitelerde de bu tür başlıklara yazdım ama nedense hiç kimse bilemedi filmin adını.Böyle bir şey izlediğime eminim çünkü annem ve babam da hatırlıyor.Fakat adını bir türlü bulamyoruz.Valla buradan hatırlayan çıkarsa bizi ailecek mutlu edecek :joy: (Filmi izlediğimiz zamanlar 2004-2007 arası olmalı )

1 Beğeni