Groundhog Day olabilir.
Elysium olabilir
…
Bir film vardı bir grup arkadaş bşr evde ve elektrik kesiliyor karşıdan ışık görünen eve birini yolluyorlar oraya giden kişi kapıdan girince kendilerini orda görüyor sonra başka birini diğer eve yolluyorlar yine aynı şekilde oraya giden kişi de kendi kopyalarını ve olayları aynı şekilde orda yaşıyor. Zaman içinde zaman temalı neyin yakan bir filmdi tekrar izlemeyi istiyorum ama ismini hatırlamıyorum umarım anlatabilmişimdir
Coherence muhtemelen.
Başrolünde 4 ya da 5 çocuk vardı. Yan komşuları bir adam opera yapıyordu müzisyendi. Öğrencisini öldürüyor ve çocuklar şahit oluyor. Ceseti dondurucuya koyuyor ve mahalleden taşınmak için hazırlanıyor. Çocuklar da adamın katil olduğunu ortaya çıkartmaya çalışıyorlar. Plan falan yapıyorlardı telsiz alıyorlardı. En sonunda da cesedi bulup adamın katil olduğunu herkese kanıtlıyorlar.
Adam sonra galiba dondurucuyu komşusuna verip cesedi evinin altına gömüyor hatta gömdüğü sahnede son ses müzik açıyordu.
Hatırladıklarım bunlar.
Şüphe (2007) olabilir mi?
Baktım şimdi dostum değil ya. Teşekkür ederim.
Bu film olabilir mi?
Yok malesef bu da değil. teşekkür ederim yine de. film çok daha eski 90’lar olabilir ya da 2000 başlangıcı.
O tarzda çok film vardı The Burbs similar movies diye aratın belki çıkar.
bakacağım teşekkürler.
Clubhouse Detectives olmasi lazim
Evet bu. Çok teşekkür ederim.
Merhaba. Umarım doğru yere yazıyorumdur. Çok uzun zamandır 4,5 yıldır bu filmi arıyorum. Filmi annem 2001-2006 televizyonda izlemiş. Film orta çağ savaş filmi gibi braveheart benziyormuş biraz. Filmde 2 erkek kardeş var bunların köyünü istila ediyolar. Bu 2 kardeş kaçıyor ve bir tepenin başından anneleri ve babalarının ve diğer köy sakinlerinin istilacılar tarafından öldürüldüğünü görüyolar. Sonra bu 2 kardeş büyüyor, güçleniyor ve kendilerine ordu gibi bişey kuruyolar. İntikam almak için eski düşmanlarını istila ediyolar. Onları esir götürüyolar. Kardeşlerden biri bu esirlerden birine aşık oluyor. Ama diğer kardeşi düşman olduğu için kızı öldürmek istiyo. Hatta asdırmak istiyo galiba. Maalesef sonunu izleyememiş. Bu arada kardeşlerden birinin saçı uzun hatta İsaya benziyor biraz. Diğerinin saçı kısa. Çok aradım ama maalesef bulamadım
Son mohikan 1992 olabilir mi?
Maalesef o değilmiş
Bulamazsanız bunu da izleyin bence anlattıklarınızın yüzde doksanı ile uyuşuyor.
Benim de bugün aklıma bir Türk kısa filmi geldi. İzleyeli 5 yıl falan olmuştur herhalde. Filmin başlarında bankta oturan bir erkek vardı sanırım. Asıl hatırlanacak kısımsa şu: Film bir yerden sonra geriye sarmaya başlıyordu, kamera sokaklardan geçiyordu ve en son bir küvette kanlar içinde intihar etmiş bir kadın görüyorduk. Filmin teması bu olayın gündelik hayattaki rutin ya da rastgele olaylara ufak tefek etki etmesi ya da etmemesi gibi bir şeydi.
Bi korku filmi. Çok uzun zamandır arıyorum. Chatgpt yardımcı olamadı buraya yazayım dedim. Filmde başrol adam ve eşi bir kasabaya taşınır. Bu kasabada yer altında mağara ya da tünel gibi dar bir yerde yaşayan yaratıklar vardır. Başrol bunlarla anlaşma gibi bişey yapıyodu ya da burayı uyduruyo olabilirim. Bide filmin sonunu hatırlıyorum adamın eşi doğum yapıyor. Doğan şey bu o bahsettiğin yaratıklardan çıkıyor. Bu yaratıkların ismi Z ile başlıyodu sanırım. Ama bunu yanlış hatırlıyor olabilirim. 2016 ya da daha eski olabilir çıkış tarihi. En yakın 2018dir. Google da ingilizce ve türkçe arattım. Yok. Bulamıyorum. Belkide iki üç filmin birleşimi bişey hatırlıyorumdur.