Arayıp da Adını Hatırlayamadığımız Filmler

Forum’u ilk defa kullanıyorum hatırlamaya çalıştığım bir film mevcut. Film izlediğim o dönem ya buna benzer filmler başka filmlerde vardı ya da izlediğim film beni etkilediği için böyle bir şey düşünüyor olabilirim.
Öncelikle film Gizemli Adaya Yolculuk, Dünyanın Merkezine Yolculuk, Squid Game gibi yapıtları andırıyor. En iyi ihtimalle 15 yıl öncesine ait bir yapım.
Aynı Squid Game gibi renkli kare zeminler üzerinde karakterlerin yarıştığını hatırlıyorum ama bu filmin sadece bir bölümü. Genel amacı ve sonucu aklımda değil. Yarışan karakterler genç kişilerdi, filmde yetişkinlerde olabilir.
2. Olarak başka bir film soracağım bu 2. Filmde bir ada inşa edilmiş, inşa edilmiş olan bu minyatür ada o Gerçek Adanın içinde ve bu minyatürde yapılan değişiklikler gerçek adayı etkiliyor. Artık dinazorlar mı desem yoksa gelişmiş hayvanlar mı desem böyle şeyler vardı. Minyatürün başında gözlüklü tombul bir bilim adamı vardı sanırım.

1 Beğeni

Acaba 2. sorduğunuz The Twilight Zone bölümü olabilir mi ?

1 Beğeni

bir tane daha vardı ama uzadı diye onu da buraya ayrı yazayım
•Başrolümüz erkek ve otizmli
•İlk sahnelerde çocukluğunu gösteriyor ve annesi ya da babasının ya da her ikisinin ölüm haberi geldiğinde bi terslik olduğunı anlıyor ve strese giriyor yanındaki ona bakan kişi de strese girdiğinde her zaman tekrar ettikleri tekerlemeyi tekrar etmesini söylüyor ve o da tekrar ediyor.
•Başka hatırlafığım bir sahnesi de büyümüş hali ve sanırım sniper olmuş ve birinin evinin arka tarafında idman yapıyor ev sahibi de onu dürbünle izliyor bir 100 metre hedefi bir 200 m hedefi var baş karakterimiz her ikisini de aynı anda vuruyor.
•Işıktan nefret ettiğini hatırlıyorum ekstra. Bir de dövüş esnasında acı hissetmesin diye bir sopayla bacaklarına baskı yaparak bacak sinirlerini öldürüyordu.

hatırladıklarım bu kadar.

1 Beğeni

The accountant(hesaplaşma) Ben affleck filmi.

2 Beğeni

evet bu kral çok teşekkür ederim

2 Beğeni

Maalesef değil bu film de bir 10 senelik vardır. Macera,aksiyon türünde bir filmdi. Teşekkür ediyorum.:saluting_face:

1 Beğeni

İlk bahsettiğiniz film bu olabilir mi?

1 Beğeni

Zeminler kare şeklindeydi burada yuvarlak gibi, bir de dediğim gibi film biraz eski. Maalesef bu değil. Teşekkür ediyorum.:saluting_face:

2 Beğeni

bir film hatırlıyorum aylardır arıyorum bulamıyorum. bir kadın vardı kırmızı bir elbisesi vardı ve bu kadın biraz büyülüydü iki tane çocuğa bakıcılık yapıyordu ve bunun sanırım üzerinde kırmızı bu japon elbiselerinden hatırlıyorum çocuklar onu camdan izliyordu o da spor tarzı şeyler yapıyordu hatta bir sahnede kurbağalar çocukların yaşadığı evin bahçesini basıyordu. bu kadın bakıcı sevgilisini kurmak için bir yere gidiyordu çocuckalr da ona yardım ediyordu hatta filmin sonunda çocuklara sevgilisi ile gittiği tatilden bir fotoğraf yolluyordu. aylardır bu filmi arıyorum benim çocukluğumu hatırlatıyor biliyorsanınız yazın ne olur…

1 Beğeni

Herkesin filmi bulunmuş ama galiba bunu kimse bulamayacak çünkü film mi dizi mi onu bile hatırlamıyorum ve tek hatırladığım kısa bir sahne.

Animasyon bi filmdi.
2005 2010 yılları arasında tv ye cd takıp izlemiştim galiba.
Hatırladığım sahne de orman ya da bi parkur da arabalar yarışıyordu
ama insan değil çizgifilm karakterleriydi.
Böyle modifiyeli etrafı dikenlerle kaplı buggy tarzı arabalar yarışıyordu. Bazıları kestirme yoldan falan gidiyordu.Düğmeye basıyordu bi özellik falan açılıyordu galiba. Emin de değilim ama küçükken çok etki bıraktı. Şu filmi bulan olursa dilesin benden istediğini:D

1 Beğeni

soruyu nereye yazacağız

1 Beğeni

Bu mesajı buraya nasıl yazdıysanız öyle yazacaksınız. :slight_smile:

2 Beğeni

90’lı yıllarda izlediğim bir filmdi 95 den önce olması lazım, okyanusta bir gemiyi mercan adası yutuyor mercan adasının içinde adamlar yaşıyor ve konuşuyordu böyle bir film hatırlayanınız var mı?

1 Beğeni

Selam Herkeze Ben kısa Sure Önce Bir Gilm izlemiştim Sanırım Netflix te idi Okullarının Tenis Yada Golf Turnuvası ıcın otele Gelen Genc Kızları Konu Alıyordu İstila Gibi Bütün şehir Kaosa Surukleniyordu İsmini Bir Türlü hatırlayamadım :frowning:

1 Beğeni

Selamlar, bir film var hatırlayamadığım, belki izleyenler olmuştur.

Film bir evin içinde geçiyor , konak gibi bi kaç katlı bir ev. evin içinde bir aile var ve normal yaşantıya devam ediyorlar, ta ki dışarı çıkmaya çalışana kadar. evin kapısı, penceresi dışarıdan bir metalle kapatılmış gibi. ve pencerelerden yapış yapış birşey geliyor. sonra sanırım sarsıntı falan oluyor.

Neyse uzatmayayım filmin finalinde, aslında bu evin oyuncak ev olduğu ve bu karakterlerin oyuncak evin içinde yaşayan insanlar olduğu, ve evle oynayan kız çocuğunun şekerinin evin üstüne aktığı ve bulaştığı anlaşılıyor.

yeni değil, belki 90lardan bir film olabilir, bende muhtemelen 25 sene önce falan izlemiştim filmi ama unutamadım, etkilendiğimi hatırlıyorum.

izleyen ve hatırlayan var mı acaba ?

şimdiden teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Bu filmi ben de izlemiştim. Ama adını hatırlamıyorum.

1 Beğeni

Sizinle aynı soruyu bu Reddit başlığında sormuşlar. Aradığınız Hammer House of Mystery and Suspense dizisinin Child’s Play adlı bölümü. Hatta burada bahsettiğiniz şekerli kısmın İtalyanca da olsa bir videosu var:

1 Beğeni

Değerli forum üyeleri var mı bir bilginiz son kez böyle işaretliyorum, yoksa da yapacak bir şey yok.

1 Beğeni

Gökyüzünde bir şehirde yaşayan ve bir de yeryüzünde yaşayan insanlar var. Başrolümüz özel asker ve gökyüzündeki şehirden yeryüzüne atılıyor. Yerdeki insanların arasına karışmaya çalışıyor. Göktelikiler yeryüzündekilere saldırıyor ve adamımız yerdekileri korumaya çalışıyor. Aklımda kalan bir sahne de: adam geçmişindeki acı eğitimleri hatırlıyor ve bir yılanı eliyle yakalıyor.

1 Beğeni

Bir tane film vardı bazı insanlar olaylar her gün tekrar ediyor ama adam sonradan farkediyor ve bir gün uyuz olduğu bir adama bir yumruk atıyor. Tüm hatırladığım bu. Aklınıza Truman Show gelebilir ama değil ve malesef başka hiç bir şey hatırlamıyorum o yüzden Truman Showa benzer filmler önerirseniz çok sevinirim sırf bu filmi bulmak için üye oldum. Son durak değil, wanted değil matrix değil. Çok ünlü bir film değildi yoksa bulurdum çok üzgünüm.

1 Beğeni