Merhaba, ikinciye izninizle sormak istiyorum.
Bir aile (amerikan yapım olmalı emin değilim ve senesini de bilmiyorum) kendi arasında bir koşu yarışı düzenliyor ve ödül ise şeker dolu bir kupa (minik paketli şekerler). Abla bu ödül için daha doğrusu kazanmak için bütün varlığını ortaya koyuyor hatta hile yapıp kestirme kullanıyor ancak yarış esnasında herkes küçük kızın kazanması için yavaş koşuyor. (Yazdıkça aklıma geliyor…) Hatta baba, anneye dönüp “kazanmasına izin verelim” diyor koşarken. Önceki sahnelerde de abla kazanmaması için uyarılıyor ancak çok hırslı. Sonuç olarak ise yarışmayı küçük kız kazanıyor.
Bir diğer sahne ise tipik amerikan evleri gibi bir evde soluk bir sinematografiyle orta yaşlarda bir kızın (kendisi bir abla) yatağında dua ettiği sahnesi ve bu sahneyi camdan yani dışardan izliyoruz bazı ağaç dallarıyla birlikte, kız bir şeyi kazanmak için dua ediyor. ( Hatta bunun için yeni bir ayakkabı sanırım alıyordu)
Bu kızın kız kardeşinin ayağının kırık olması ve yatağında yatıyor olması, küçük kız rahatsızlandığı için odası hediyelerle dolu ve ablası küçük kızın odasına giriyor. Bu sahnede yataktaki kız koca bir lolilopu yerken ablası kıskançlık sinyalleri veriyor. Bir sonraki veya önceki sahne ise bir mutfakta geçiyor, küçük kız (yanlış hatırlamıyorsam) mısır gevreği yiyor masada oturarak, annesi yanında ve abla kapıda annesiyle kavga ediyor herkes küçük kıza ilgi gösterdiği için.
=) okuduysanız teşekkür ederim…
Merhaba ortalama 5 15 yıl önce ve arasında izlediğim tarihi tam hatırlamıyorum bir film vardı. Tamamen mekanik cansız bir robot vardı görevi sadece kurulup yazı yazmaya odaklıydı ancak bozuktu. Yazı yazmaya çalıştığı zaman yamuk yumuk yazıyordu. Sonra tamir ettiler ve Bir yazı yazmıştı. Film biraz nostaljik bir havada geçiyordu böyle tren garı gibi bişe hatırlıyorum filmde.
Hugo olabilir mi? 2011 yapımlı.
Merhaba, benim de ismini hatırlayamadığım bir film var ve filmdeki sadece bir sahneyi biliyorum. Yapay zeka robotlarına sordum hep sahneyi doğru tarif ettiler ancak yanlış film isimleri söylediler.
Pekala sahne şöyle;
Adam bir mağazada çalışan kız arkadaşıyla çıkmak için yanına geliyor. O sırada içerde kalan bir müşteriden bahsediyor. Kadın asla satın almaz sadece bakıyor diyor. Sonra adam beni izle diyip büyük ekran bir plazmaya bakakalmış müşterinin yanına varıyor. Selamlaştıktan sonra ben normalde Sony personeliyim ama şanslısınız ki bugün izinliyim o yüzden sizinle rahat konuşabilirim diyerek önce televizyonun ulaşılmaz bir şeymiş gibi överek anlatıyor daha sonra müşterinin yanına oturup bir demo açıyor ve çevresel ses efekti yaratmak için hoparlörü o anlamadan müşterinin kafasının arkasında çeviriyor. Muhabbet bittikten sonra müşteri bu çok pahalıdır dediğinde adam merak etme karının aylık manikür ücretini geçmez diyor. Sonra adama televizyonun tam fiyatını söylemek yerine taksitli fiyatını söyleyerek satışı tamamlıyor ve kasaya yönlendiriyor. Adamın kız arkadaşı şaşkınlık ve hayranlıkla ona bakıyor. Oyuncu sorarsanız inanın hiç aklıma gelmiyor. Yani Al Pacino da olabilir Jim Carrey de. McConaughey veya Robert De Niro olma ihtimali bile var. Film kesinlikle 2013 yılından daha eski ona eminim.
Film Rus filmiydi colaculator diye hesap makinesi bir bak istersen
Film bir çiftle ilgili. Evli değiller ama birlikte yaşıyorlar. Erkek kıvırcık saçlı biri. Kız evden çağrı merkezi işi yapan biri. Amerikan filmi olduğuna eminim. Düşük bütçeli. Fantastik bir film sayılır çünkü bir sahnede kız adamı terk ediyor ve terk ettiği gün erkek hiç kıpırdamadan durursa zamanın geçmediğini fark ediyor. Zaman akışı duruyor ve kız evi terk ederken donup kalıyor. Erkek de kız bir yere gitmediği için hiç kıpırdamadan sonsuza kadar durabilirim diye kendi kendine söz veriyor ama sonunda kıpırdıyor ve kız gidiyor. Sonra kız dul bir erkeğin küçük kızına bakıcılık yaparken bu erkekle birlikte olmayı ve evlenmeyi kabul ediyor. Küçük kızla bahçede oynadıkları sahneyi hatırlıyorum. Hatta bir sahnede evin için kız eğilip bir iş yaparken dul erkek kıza arkadan sarılıyor ve kız buna engel olmuyor. O an erkeğin onunla ilgilendiği anlıyor. Hatırladıklarım bu kadar. Teşekkürler.
205 - Zimmer der Angst
The Disappointments Room
Merhaba. Uzaylıların Dünya’yı gözlerken insanlık hakkında konuştukları bir sahne vardı, ben bu sahneyi içeren filmi hatırlamaya çalışıyorum. Sahnede uzaylılar insanlık hakkında şuna benzer şeyler diyordu: “Yaşadıkları gezegeni sınırlarla küçük parçalara ayırmışlar, anlaşılan gelişmemiş bir tür.” Kelimesi kelimesine böyle değildi. Filmin “Absolutely Anything” olduğunu düşündüm ama bakındım, o değil. Hatırlayan var mıdır acaba?
Unbelievable, adında bir dizi vardı, ondan mı bahsettin acaba?
Korku filmi arıyorum filmde kadın resim ve heykel yapıyor sonra heykelmi artık neyse bişey canalnıyor ya da geliyor korkunç büyük beyaz bir adam çok güçlü hatta eşi onu durudurmaya calisyor ama onun alçılı kolunu kırıyor cevaplar için teşekkürler
Merhabalar,
Flash TV de 2006 lı yıllarda korku filmi izlemiştim. Hatırladıklarım şöyle: " Ormanda gündüz bir evin önünde anne ve çocuğu varken birkaç serseri içki içip geliyor ve bu kadına saldırıp öldürüyorlar. Bu arada anne çocuğuna evin altındaki mahzen gibi bir yere saklanmasını ve evi korumasını söylüyor. Aradan yıllar geçiyor ve bir grup genç gezmeye geliyorlar buraya. Çocuk büyüyor ve yarma oluyor tabi :)). Bu gençleri öldürüyor o çocuk. Hatırlayan var mı adını? Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar eskiden izlediğim bir yaratık filmi vardı bulamıyorum bir türlü filmin başında helikopterlerle askeri üsse gidiyorlar bir tane sarışın hafif uzun saçlı doktormu artık komutanmı bi adam var yaratığı biraz kontrol ediyor bir tane de çekik gözlü kadın var ana karakter o filmin sonunda kurtuluyor bu yaratık çok güçlü askerleri öldürüyor bağırsaklarını dışarı falan çıkarıyor elleri içeri doğru bileklerine basarak yürüyor filmin sonunda çekik gözlü kadın sarışın adamı kurtarmıyor kapıyı kapatıyor bir sürü küçük yaratık bu adama saldırıyor hatırlayabildiklerim bunlar lütfen bilen varsa yazarsa çok iyi olur arıyorum bir türlü bulamıyorum filmin yılını bilmiyorum tahminimce 2000 ve 2010 arası olması lazım.
Oyuncular, film yılı vs. hatırlamıyon mu?
hiçbirşey hatırlamıyorum maalesef
bu da değil maaleseef