Merhaba
Aradığım kitabı bulmaya çalışırken buraya denk geldim. Bir de burada deneyeyim dedim şansımı Aslında kitabın adını ya da yazarını hiç hatırlamıyorum. 2016 2018 yıllarında okuduğumu tahmin ediyorum.
Kitap tamamen kurgusal bir evrende geçiyor. Öyle fantastik olaylar yok. Sadece bir adamın babasını aramaya çıkarken yaşadığı olaylar, onu bulmaya çalışırken onu tanıyan insanlarla karşılaşmasını hatırlıyorum. Özellikle bir kulübeye denk gelmesini ve onunla karşılaşan kişinin adamı görünce çok şaşırdığını hatırlıyorum. Cunku onu babası sanmıştı ama babası olamayacak kadar gençti çocuk. Ayrıca kendi aralarında yeni bir dil oluşturan kadın topluluğu da hatırlıyorum. Bu dil uzun olayları kısa bir kelimeler kullanarak ifade edebiliyordu. Kadınlardan birinin adı Aişe ya da Fatıma olsa gerek.
Çok emin olmasam da kitap kırmızı kedi yayınlarından çıkmıştı sanırım.
Eveet iste burda da deneyeyim sansimi diyerek uye oldum…
Normalde bu kitabi cocukken okudum… simdi 4 aylik kizim var ve okuma alışkanlığı edinsin diye kitap okuyorum ve ilerde benim okudugum sevdigim kitaplarida incelesin istiyorum bu yuzden bu kitabin bulunmasi cok onemli…
Kitap Saint Bernard cinsi mor veya mavi dilli bir kopek hakkindaydi. Bor cocuk bunu buluyor ailesini zorla ikna ediyordu kalmasi icin (yanlis hatirlamiyorsam) sonra kopek deney icin kacirilmaya falan calisiliyordu veterinerden gibi gibi olaylar vardi.
Yanlis degilse can yayinlarinin kitabi ama eminde degilim… El atabilir miyiz arkadaslar ?
Merhabalar
2019 ya da 2020 gibi bir kitap okumuştum ama kitabın adını hiçbir şeklide hatırlamıyorum. Yazarı kadındı ve kitap karakterlerinden birinin ismi Devrim Ayşe idi. Ayşe’nin babası gazeteciydi. Ayşe’nin annesi ve babası devrimciydi bu yüzden dedesi onlarla konuşmuyordu bile. Ayşe, annesi öldükten yıllar sonra annesine aşık olan bir adam ile tesadüf eseri tanışıyor ve ondan hoşlanıyordu. Umarım okuyan birisi vardır…
Yokmu bilen ya delirecegim…
Benim de böyle bir kitabın var 23 yaşındayım ve lise zamanlarımda okumuştum. Kitaba dair hatırladığım içinde liseli bir genç vardı biraz çekimgen ailesi ayrı babasıyla yaşıyor. Okuldan bir kızı seviyordu ve ona yakın olabilmek için gay olduğunu söylüyordu kız da çocuğu başka bir gay arkadaşıyla tanıştırıyordu sonra kız bir nedenden masadan kalkıyordu ve getçek gay olan adam senin gay olmadığını anladım diyordu sonra çocuk kızın da aslında lezbiyen olduğunu öğreniyordu. Kitabın yazarı yabancı bir kadın bu kitabın ikincisi vardı ama türkçeye çevrilmemişti yazar da orta yaşlı gözlüklü kitabın kapağını da mavi siyah bi şey diye hatırlıyorum bilen varsa bana ulaşsın lütfen
Merhaba ortaokulda Türkçe hocamız bir kitap aldırmıştı;
Yetimhanede büyüyen bir kız banyoda /küvette günlüğüne bişeyler yazıp duvarın içine saklıyordu.
pembe, kelebekli bir kapaktı.
Bulabilirsek çok sevinirim 10seneyi geçti belki her aklıma geldiğinde arıyorum ama bulamadım hala.
Merhaba benim de adını bir türlü hatırlayamadığım ve uzun süredir aradığım bir kitap var kitaba yönelik hatırladığım ilk şey kitabın mavi renkte ve kalın bir kitap olması. Olaylar derste öğrencilerin gözleri önünde aniden öğretmenlerinin ortadan kaybolmasıyla başlıyor ve hatırladığım kadarıyla dünyadaki tüm yetişkinler ortadan kaybolmuştu. Ve kitaptaki bazı karakterlerin insan üstü yetenekleri vardı 5 yaşındaki bir kızın ellerinden ateş topu çıkarttığını hatırlıyorum. Ana karakter erkekti ve adı Sam’di diye hatırlıyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim
4-5 yıl önce okuduğum bir kitabı arıyorum. Kadın yazar diye hatırlıyorum fakat emin değilim. Kitabın konusunu özetle geçeyim. Bir kız var bu kızın abisi bir aşiret çocuğunun evleneceği kızı kaçırıyor aşiret de intikam alabilmek için bu kızı kaçırıyor ve tecavüze uğruyor tabi bir süre sonra bu kız hamile kalıyor aşiret çocuğu mecburen bu kızla evleniyor. Zamanla bu kız alışıyor hayatına zaman geçtikçe bu çocuğa yani tecavüzcüsüne aşık oluyor ilk çocuk tecavüzün meyvesi olurken ikinci doğan çocuğu aşkın meyvesi oluyor. Bir de hatırladığım bir detay daha kız okuluna devam etmek istiyor, ediyor ve öğretmen oluyor.
Pek hatırlamaya değer bir kitaba benzemiyor boşverin bence.
Kitabı bulan olursa şikayet edelim kurguyu.
Merhaba, benimde aradığım bir kitap var. Kitap beni çok etkiledi ama çok az şey hatırlıyorum. Konusu Avrupalı birinin keşiş-Budist-rahip olduktan sonra başına gelen olayları eğlenceli bir dille anlattığı kısa hikayelerden oluşuyordu. Kapağına dair hatırladığım beyaz ya da krem rengi üzerine turuncu şekillerin olduğu. İçerisindeki hikayeler net olarak hatırlayamıyorum. Tek hatırladığım duvar örmekle alakalı bir hikayedeydi. Aklımda kalan şu şekildeydi; bir duvar örme işine yardım ediyor ama bir yerde hata yapıyor ve bütün gün yaptığı hatayı düşünüyor . Duvarın tamamını bittiğinde insanların hatasını göreceğini düşünüyor ama öyle olmuyordu İnsanların bütünü gördüğünü, kendi hatalarımıza kendimizin takıldığından bahsediyordu. Aklımda kalan bu, kitabı bulup tekrar okumak istiyorum.
Evet bu kitap, gerçekten çok teşekkür ederim. bugün sabahtan bu yana bunu arıyordum. Çok çok çok teşekkür ederim.
Benim aradığım şey aslında bir bulmaca kitabı. Bir tane çocuk arkadaşlarıyla beraber büyükbabasını arıyor. Bu sırada da sayfalarda ipuçlarıyla oyunlar var. Dünyayı gezerek büyükbabasının kayıp eşyalarını topluyorlar. Eski bir kitap 2010 öncesi muhtemelen daha da eski. Resimlerini hatırlıyorum ama adına dair hiçbir fikrim yok. Eğer hatırlayan çıkarsa inanılmaz mutlu olacağım çünkü uzun zamandır arıyorum ama bulamıyorum.
100 yıl savaşları - gül savaşını anlatan veya esinlenilen bir roman vardı. Türkçe’ye çevrilecekti. O romanın ismi neydi hatırlayamıyorum. Bilen varsa söyleyebilir mi?
Şöyle bir liste var goodreads üzerinde.
Bulamadım ama yine de teşekkürler
İyi akşamlar. Bir kitap arıyorum. Küçükken okumuştum. Ama çocuk kitabı değil. Adı içimdeki ses, iç ses, iç sesim, his. Bunlardan biri diye hatırlıyorum. Sanırım bu kitabın serisi de vardı. 4 kız vardı sanırım. Bir yere gidiyorlardı ya da götürülüyorlardı. Böyle özel güçleri olan insanlar var ya da beyinlerinde çip vardı. Tam hatırlamıyorum. Ama kapıları falan düşünceleriyle açıyorlardı. Kitabın arkasından bir isim hatırlıyorum sanki. Alev mi Ateş mi? Emin değilim. Bilen birisi varsa çok sevinirim gerçekten hiçbiryerde bulamadım.
Benim de bulamadığım bir kitap var daha doğrusu roman şöyle geçiyordu annesi Afrikalı babası da kırmızı saçlı beyaz tenli bir adam kız babasına benziyor aynı bu da dikkat çekiyor ve bu kızı Afrika’dan kaçırıp bir yere götürüyorlar yanında olduğu o yerde güzelliğinden kıskançlıktan kadın saçlarını siyaha boyuyordu ona zulümler falan yapıyordu saatlerce kitabı aradım ama hala bulamıyorum son çare burası oldu