Orijinal serinin yapımcıları Michael Dante Dimartino ve Bryan Konietzko Netflix dizisinin yapımcılarıydı. Ayrıldıklarını açıklamışlar. Netflix uyarlamasına dair olan bütün umutlarım bu haberle bitti.
Gökkuşağı gibi dizi olacak kesin. Benim de umutlarım bitti.
Güzel diziydi ama sinema sahnesine aktarımı tam bir fiyasko olmuştu. Umarım ileride tekrar denerler sinema için.
Filmden bir sahneyi unutamıyorum. Alttaki videoda 1.26’ya bakabilirsiniz. İlk gördüğümde kahkahalarla gülmüştüm. O kadar kötü ki çok iyi.
Bunu beynimizden silmek için animasyondan birkaç tane kısa sahne koyayım.
Gerekli Şeyler, Avatar cizgi romanlarını tek cilt halinde basacakmış diye duydum. Pek tutulmuyorlar ama yine de Avatar ile ilgili bir çizgi romana sahip olmak hoş olur sanırım.
Evet o. Korra serisinde de çıkıyordu.
Korra serisinde olduğunu unutmuşum siz deyince hatırladım. Keşke ruhlara odaklanan bir seri daha çıksa. Veya Korra’dan sonraki toprak bükücü avatarı konu alan teknolojik olarak günümüzde geçen bir seri olabilir. Sonra da ateş bükücü bir avatarla bilimkurgu bir seri yapıp bırakırlar. Güzel olabilir.
Ben nedense işin içine teknoloji girdikçe soğuyorum. Aang döneminde elementlere muhtaç durumdaydılar, atmosfer daha güzeldi ama Korra’da bükücüler daha geri plandaydı. Daha sonraki avatarları çekmelerindense önceki avatarlardan birini izlemek daha çok ilgimi çekerdi. Yine ruhlarla ilgili kısımlara odaklanılabilir.
Bana “Artık teknoloji gelişti bükücülük yok olmaya yüz tutmuş bir sanat” şeklinde bir tema da ilginç geliyor. Mesela “Teknoloji çok gelişti ve bu yeni dünya düzeninde avatar için bir yer yok” fikrinin üzerine giden bir seri ilginç olabilir. Ama eski dönemlerde de çok materyal var. Mesela Kuruk’tan önceki su bükücü Avatar anlatılabilir. Su bükücülerin katı cinsiyetçi kanunları olduğunu biliyoruz. Ama nedense Korra hiç bunun sıkıntısını yaşamadı. Bu sıkıntıları yaşayan eski bir kadın avatar ilginç olabilir.
Ahh, avatar kim olursa olsun İroh, Azula, Ursula, Hama ve ismini unuttuğum nicesi gibi yan karakterler ve hikayeleri oldukça her türlü izlenir. Baştan izleyesim geldi 4. olacak
Bu kimdi ya? Seriyi ezbere bildiğimi sanıyordum ama görünüşe göre bilmediğim bölümler kalmış.
Pardon Ursa diyecektim Zuko’nun annesi. Ortadan kaybolmuştu sonra Korra’da hikayesi anlatılıyordu.
Ursa’nın hikayesi Korra’da değil çizgi romanlarda. Hatta Türkçeye çizgi romanların ilki çevrildi. Bir sonraki Ursa’yı anlatan. @SJack @Artorias @Agape konuşma çok uzadı Avatar başlığına taşıyabilir misiniz?
Allah Allah benim devrelerim yandı, öyle miydi. Ben çizgi romanları okumadım demek ki kendim araştırıp öğrenmişim hikayesini.
Serinin çizgi romanlarını önerir misiniz? İngilizce toplamayı düşünüyorum da değer mi acaba?