Tüm yazar ve okur arkadaşlara selam!
Öykü Seçkisi’nde aşağı yukarı her ay yazan, yazmaya çalışan bir yazar adayı olarak, 100 küsür ayı geride bırakan Seçki’nin, bizlerin yazarlık yolunda daha iyi yol almamız ve daha çok okuyucuya ulaşabilmemiz için bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum.
Her ay bir tema seçiliyor ve neredeyse gönderilen her öykü yayınlanıyor. Bu konudaki istikrara ve desteğe teşekkür ediyorum. Yalnız, bu sistem biraz kısır döngüye dönüştü gibi. Hani kendimiz yazıyor kendimiz okuyoruz.
Bu sistemde bazı değişiklikler yapmak için önerilerim var.
- Paylaşılan öykülere Rıhtım Editörlerinden yorum zorunluluğu olması gerektiğine inanıyorum. Editörel bir yorum bizlere yazarlık konusunda aşama kaydettirecektir.
- Her gönderilen öykünün yayınlanmaması gerek küçük bir eleme yapılsa, tema ile alakasız olan ya da çok hatalı öyküler (bu benimkiler de olabilir samimiyim) elense, her yazar bir sonraki ay daha kaliteli şeyler çıkarmaya uğraşır.
- Bir ödüllendirme olsa (maddi değil elbette) örneğin ayın yazarı, ayın öyküsü… Seçki’de Seçki Yazarları sayfası olsa ve oraya atıyorum, yayınlanmış 20 öyküsü olan girse gibi.
- Bir Seçki E-Degisi olsa, 3 ya da 5 ayın en iyi öyküleri oraya girse, PDF formatında filan bir Seçki dergisi olsa…
Fena olmaz mı?
Okur, yazar ve editör arkadaşlar lütfen sizler de yorum, fikir ve eleştiriler bekliyorum!