Ayrıntı Yayınları Bilimkurgu Dizisi

Benzersiz çağdaş bilimkurgu yazarlarından birinin hem kurgu hikâyelerini hem de kurgu dışı makalesini birleştiren bu kitap, yazar ve matematikçi olarak Rudy Rucker’ın zihin yapısına bir bakış sunuyor. Rucker’ın matematikçi ve bilim insanı olarak kariyerinin, çok satan bir yazarın kariyeriyle nasıl örtüştüğü hakkında derinlemesine yapılmış bir röportaj da içeren bu özel derleme, bilimkurgu meraklıları için olmazsa olmazlardan. Rudy Rucker, uçuk-kaçık bu başyapıtında, transrealizm akımının hem kişisel hem de politik olanı dönüştürmedeki rolünü belgeliyor, edebiyatta ve hayatta “yüksek gnarl” ve “düşük gnarl” arasında matematiksel bir kesinlikle ayrım yapıyor ve devrimci bir proje olarak popüler kültürü yeniden yaratmayı savunuyor.
“Rucker, evrenin tuhaflıklarından büyülenmiş bir matematikçi ve son derece esprili bir kaleme sahip bir yazar.”
Publishers Weekly
"Rudy Rucker gerçekten de ender bulunur bir eğlence anlayışına sahip. Onu Lewis Carroll ile kıyasladılar ve bu kıyaslama bir haddini bilmezlik değil. Carroll gibi, Rucker da sadece paradokslardan hoşlanmakla kalmayıp, aynı zamanda bu keyfi tamamen çılgın bir mizahla çoğaltan bir matematikçi.”
Washington Post

5 Beğeni

Rudy Rucker, dünya çapında bir matematikçidir. Matematik kitaplarının yanı sıra çok sayıda bilim kurgu romanı da yayımlanmıştır. Siberpunka alternatif olarak transreal olarak adlandırdığı bir tarz geliştirmiştir. Bu tarzın özü gerçek hayatın fantastik terimlerle ifade edilmesidir.

Kapak çok kötü.

4 Beğeni
8 Beğeni

Çingeneler Liste fiyatı 140 TRY.

Bana göre (Çingeneler’i henüz okumadım, o dahil değil elbette. :slight_smile: ) Uzayda Şehvet serinin en kötü kitabı, Yakınlaşmalar serinin en iyi kitabı.

7 Beğeni

Sayfa başına 1 TRY günleri de gelmiş artık. :smiley:

3 Beğeni

Çok merak ettim kitabı. Goodreads yorumları da fena değil.

Merak notu: Neden bu serinin Türkçe isimleri çoğul ekiyle bitiyor hep? :smiley:

2 Beğeni

Ayrıntı Yayınları % 70 oranında indirime girmiş belli kitaplarda (158 kitap). Grubun bilgisine, bilimkurgu dizisinden eksiğiniz varsa tamamlamanın tam sırası.

https://www.ayrintiyayingrubu.com/urun-etiketi/yaz-kampanyasi/

5 Beğeni

Çingeneler - Carter Scholz

Kitap da kitaba adını veren uzun öykü “Çingeneler” ve ayrıca, “Scholz’un Tanrı’nın Dokuz Milyar Adı”, “Amerika Muafiyet Birleşik Devletleri” ve “Sahte Para” adlı öyküleriyle birlikte, Terry Bisson ile yaptığı “Teçhizat. Yemek. Kayalar” başlıklı röportaj da yer alıyor.

Kitabın en uzun ve en güzel öyküsü olan Çingeneler yok olmak üzere olan uygarlıktan, dünyadan bir kaçış öyküsü. Bilimkurguda benzeri konulara sıkça rastlanabilir ancak bu öykünün bilim ve teknolojisi günümüz bilim ve teknolojisine çok yakın. Çingene öyküsünde anlatılan hikaye çok daha gerçekçi ve inandırıcı geliyor.

Diğer öyküleri pek beğenmedim gibi ama Çingeneler öyküsünü çok beğendim.

13 Beğeni

Ekleme:

14 Beğeni

Bakalım serinin bir sonraki kitabı ne zaman çıkacak.

“Yürüyüş Pratiği” kitabının yazar Dolki Min gerçek adı değilmiş, kendine seçtiği isimmiş ve yazar yüzünü basından ve toplumdan gizliyormuş, maske takıyormuş.

Bu öyküsüyle ilgili film projesi yapılmaktaymış.

5 Beğeni

Seriden ilk kitap “Vahşi Kızlar” Ocak 2018’de çıkmış. Yaklaşık 7,5 senede 14 kitap.

Ki aslında “Yakınlaşmalar” dışında olan kitaplar, birer öyküden, birer söyleşiden vs oluşan kitaplar.

17 Beğeni