Babil Kitaplığı (Kırmızı Kedi Yayınları)

Dünyanın başka hiçbir yöresinde bulunmayan kitapların bulunduğu Buenos Aires’teki ulusal kitaplığın yöneticisi Jorge Luis Borges’ın derlemelerinden oluşmuş kitap serisidir.1975-1985 yılları arasında aynı adla bir edebiyat klasikleri arasına girebilecek bir dizi yayımlanmıştır.

ÇIKAN KİTAPLAR

1. 25 Ağustos 1983 ve Diğer Öyküler - Jorge Luis Borges
  2. Sevimsiz Öyküler - Leon Bloy
  3. Sesler Adacığı - Robert Louis Stevenson
  4. Aşık Şeytan - Jacques Cazotte
  5. Ölümün Dostu - Pedro Antonio de Alarcon
  6. Lord Arthur Savile’in Suçu - Oscar Wilde
  7. Kaçan Ayna - Giovanni Papini
  8. Katip Bartleby - Herman Melville
  9. Dilek Evi - Rudyard Kipling
  10. Midas’ın Müritleri - Jack London
  11. Kardinal Napellus - Gustav Meyrink
  12. Büyük Taş Yüz - Nathaniel Hawthorne
  13. Vathek - William Beckford
  14. Akbaba - Franz Kafka
  15. Rus Öyküleri - Leonid Nikolayeviç Andreyev
  16. Micromegas - François Marie Arouet Voltaire
  17. Konuk Kaplan - Cao Xueqin
  18. Dostlarımızın Dostları - Henry James
  19. Tuzdan Heykel - Leopoldo Lugones
  20. Binbir Gece Masalları - Antoine Galland
  21. Yann’ın Ülkesi - Lord Dunsany
  22. Duvardaki Kapı - H. G. Wells
  23. Son Şenliklerin Davetlisi - Villiers de I’Isle-Adam
  24. Appollon’un Gözü - Gilbert Keith Chesterton
  25. Bilimsel Öyküler - Charles Howard Hinton
  26. Binbir Gece Masalları - Richard F. Burton
  27. Işıldayan Piramit - Arthur Machen
  28. Çalınan Mektup - Edgar Allan Poe
  29. Lady Anne Susuyor - Saki
  30. Rüyalar Kitabı - Jorge Luis Borges

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13 14 15

16 17 18 19 20

21 22 23 24 25

26 27 28 29 30

29 Beğeni

Serinin yeni kitabı yakında çıkıyor. Seri çıkacak kitap ile birlikte 29. kitaba ulaşmış olacak. Çıkan kitap Jorge Luis Borges’in Rüyalar Kitabı adlı eseri. Kitap şuan ön siparişte

Rüyalar Kitabı Ön Sipariş (Kitapyurdu)

Rüyalar Kitabı Ön Sipariş (Babil)

1 Beğeni

Seri bildiğim kadarı ile Rüyalar Kitabı ile sonlandı. Rüyalar Kitabından önce Lady Anne Susuyor yayınlanmıştı. Listede göremediğim için eklemek istedim.

2 Beğeni

Aslında kitap Rüyalar Kitabı ile birlikte aynı gün satışa çıkmış. Ama internet siteleri biraz geç yükleyince gözden kaçmış. :slight_smile:

1 Beğeni

Evet aynı zamanda çıktılar. Seri Borges ile açıldı Borges ile kapandı. Yani sıralama 29- Lady Anne Susuyor 30- Rüyalar Kitabı şeklinde gidiyor :slight_smile:

1 Beğeni

Düzelttim. Teşekkürler

1 Beğeni

Dost Yayınları’nda çıkan seride var olan Arjantin Öyküleri bu seride yok. Rüyalar Kitabı ise eski seride yok. Ikı seri arasında böyle bir fark var.

2 Beğeni

Öykü severlerin, öykü yazanların ya da yazmak isteyenlerin ne yapıp edip okumaları gereken bir seri. Edebiyattan güzide örnekler sunuyor ve insanın hayalgücünde yeni kapılar açıyor. Elbette bazı problemler var; kimi öyküler, konuları ilgi çekici olsa da teknik olarak zayıf kalıyor. Ancak farklı dönem ve coğrafyalardan gelen öykülerle öykünün bugüne kadar geçtiği yolları görmek son derece keyifli.

Herkese tavsiye ederim.

6 Beğeni

Serinin eksiksiz 30 kitabı şu an kitapyurdun da %50 indirimle 228.75 TL ve elim satın al tuşunun üzerinde hala düşünüyorum :slight_smile:

2 Beğeni

Kitaplığımda Dost Kitabevi baskılarından 21’i bulunan seri. Kalan 9’unu yıllardır uygun fiyatlara bulamıyorum. Kırmızı Kedi’nin basması iyi olsa da, Dost’tan tamamlamak istediğim için hiçbirini almadım.

2 Beğeni

Bu seriyi Dost’tan toplamak hayal gibi birşey. Bence 21 kitap bile iyi bir skor kitaplık için. Şu an Rüyalar Kitabı dışında tüm seriyi Kırmızı Kedi’den topladım. Tabi insan Dost’un o güzel baskılarını ve kapak görsellerini arıyor.

3 Beğeni

Zamaninda Dost baskilarini almistim. Hepsini okudum. Ben olsam %50 indirimi kacirmadan bu seriyi mutlaka alirdim.

1 Beğeni

Yıllar önce, henüz Kırmızı Kedi Yayınevi seriyi yeniden yayımlama kararı almadan önce Dost Kitabevi baskılarını toplamaya çalışıyordum, ancak bu kadarını bulabilmişim. (9 eksik)

Malum, sahaflar eksik kitaplara çok para istiyorlar. Umarım günün birinde tamamlayabilirim. :smile:

13 Beğeni

Sorum seriyi okuyan veya fikir sahibi olan arkadaşlara; Nedir bu Babil Kitaplığı? İnternette detaylı bilgi bulamadım, öykülerin türü nedir? Korku? Fantastik? Bilimkurgu?

2 Beğeni

Hepsini okumadım ama tür sınırlaması yok. Fantastik, bilimkurgu, polisiye, korku, gerilim, büyülü gerçekçilik, her türden öyküler var. Borges kendi zevkine göre güzel bir kitaplık hazırlamış.

1 Beğeni

E tam benlik o zaman, teşekkür ederim, en yakın zamanda okuyacağım.

1 Beğeni

Tamamdır, teşekkürler. Arthur Machen’in Işıldayan Piramit adlı kitabını nasıl buldunuz? Serideki en çok merak ettiğim kitap.

1 Beğeni

Teşekkür ederim :slight_smile:

Kaçan Ayna ile ilgili bir yazı

Tamamını sipariş ettim. Kargolar yolda bekliyorum sabırsızlıkla. Okunacak kitaplara bir 30 tane daha ekleniyor :confused: