Babil Kitaplığı (Kırmızı Kedi Yayınları)

Cevap Eylül ayının belki fikirleri değişmiştir şimdi, değişse tam süper olacak :sweat_smile: @ilydious mail atmış bakalım az da olsa umutluyum.

Umarım basarlar. Çok daha güzel baskıları olabilir esasen.

1 Beğeni

Bassınlar da kapaksız bile bassalar razıyım şuan :joy:

Seriye bir ucundan başlayıp okuyorum. Simdilik 5 kitap okudum. Serinin genellikle cevirileri güzel ama keşke dost yayınlarının cevirilerini kullansalarmış. Her ne kadar o ceviriler kullanılıyor deseler de Kırmızı Kedi ve Dost arasında çevirisi aynı olan kitap sayısı serinin yarısı eder en fazla.

Buradan görebilirsiniz cevirilerin iki serideki aynı olma durumunu. Kırmızılar farklı ceviri kullanılanlar yeşiller aynı çeviriler. Sadece Konuk Kaplan’ı yanlış işaretledim ama düzeltmeden kaydetmişim. Özellikle Hasan Fehmi Nemli çevirileri keşke korunsa iyi olurmuş çünkü Binbir Gece Masalları kitaplarının ikisi de çeviri konusunda iyi değiller. Mesela Alaattin annesiyle sizli konuşuyor saçma bir şekilde, annesi de ogluyla sizli konuşuyor. Ilk hikaye aslında birkaç paragraf önce bitiyor ama Sidi’nin hikayesi anlatılacak gibi o hikaye başlıyor, şöyle oldu diye anlatmaya başlayacak gibi gösterilip Alaattin’in hikayesi anlatılmaya başlanıyor. Aslında orada başlayıp anlatacağı hikaye farklıydı. Sanki alaattini anlatacakmış gibi başlayıp sonra Alaattin ve sihirli lamba anlatılmış ve kitap bitmiş. Ben o adam neden hikayeye dönmedi neden Şehrazat konuya dahil oldu ki şimdi derken merak edip araştırıp buldum.

Tabi dost baskısında böyle bir sorun yok. Onun dışında beni binbir gece masallarını okumam gerektigine ikna etti bu iki kitap. :blush:

2 Beğeni

Sepetimdeki bir çok kitabın takip listesine düştüğünü görünce mail attım Kırmızı Kedi’ye. Şu anlık güncel basım yok ancak ilerleyen zamanda basılacak demişler.

Apollon’un Gözü’nden son 1 tane kalmış. Diğer popüler sitelerde de gözükmüyor. Tek tük bazı sitelerde var.

Mağazalarında bulunabiliyor iletişime geçerseniz yardımcı olurlar stokta olmayan kitaplar için.

1 Beğeni

Aa gerçekten mi. Tekrar mail atayım en iyisi de seri tamamlansın :slight_smile: Teşekkür ederim haber verdiğiniz için.

https://www.kirmizikedi.com/Site/magazalarimiz

Maile geç cevap veriyorlar siz buradan mağazaları arayın yardımcı olurlar. Bende bu şekilde tükenen kitapları buldum. Baskısı bitenleri yıl içinde tekrar basımı olacakmış ama kesin tarihi yok.

1 Beğeni

Ankara şubesinde Kaçan Ayna hariç hepsini buldum. Mağazalar aklıma gelmemişti. Tekrar teşekkür etmem lazım :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Rica ederim ne demek :blush: Kaçan Ayna için ya diğer mağazalarla iletişime geçin ya da nadirkitap.com dan bakın. Seride eksik kitap kalmasın.

1 Beğeni

Bence Kırmızı Kedi bu seriyi tekrar bassa yüksek ihtimal kapakları değiştirip basar. Çünkü bunu serilerinde çok sık uyguluyorlar maalesef.
Ayrıca 2 sene önce de Zafon un telifini almışlardı. Fakat Rüzgarın Gölgesinden sonra hiçbir kitabını basmadılar ve maillerime geri dönüş de olmadı.

1 Beğeni

Tekrar basacağız dediler zaten ama kesin bir süre yok. Çok sabırsız olduğumdan bekleyemedim :sweat_smile:

Ekleme: Kapakların değişme ihtimalini de göze alamadım bütünlük bozulsun istemem.

1 Beğeni

Ben instagram üzerinden yeniden basılacak mı diye yazmıştım. Görüldü attılar o kadar :smiley: Kitaplar sayfa sayısına göre pahalı o yüzden fazla tutmadı bu seri sanıyorum.

Ben Altınkitaplardan okumuştum bayağı oldu gerçi okuyalı yazarın ‘Meleğin Oyunu’’ adlı kitabını çok beğenmiştim. Keşke o kitabını bassalar okumadıysanız beğenirsiniz.

1 Beğeni

Rüzgarın Gölgesini zevkle okumuştum. Diğer kitapları da sabırsızlıkla bekliyorum

1 Beğeni

3 yıldır kaplumbağa hızında topladığım bu seriyi bugün Işıldayan Piramit ve Tuzdan Heykel kitaplarını da satın alarak tamamladım. Kırmızı Kedi tükenen kitapları tekrar basacak mı acaba merak içerisindeyim. Yoksa seri başka bir yayınevine mi geçer, zamanla göreceğiz. Can’a geçer belki, öte yandan 30 kitaplık bir seri işine her yayınevi de kolay kolay girmez gibi. Kırmızı Kedi bu konuda takdiri hak ediyor. Seride okuduğum kitaplar içinde çok çok beğendiklerimle beraber hiç beğenmediklerim ve serinin ağırlığına pek yakıştıramadığım kitaplar oldu. Arjantin Öyküleri-Rüyalar Kitabı değişimi Kırmızı Kedi’nin bir kararı mıydı acaba onu da merak ediyorum. O kitabı da bir şekilde yeniden görmek isterdim. Seriyi genel olarak yorumlamak gerekirse gerçeküstücülük çizgisine yakın ve ülkemizde fazla bilinmeyen yazarların da kitaplarını kapsaması dünya edebiyatından örnekler görmemiz açısından oldukça güzel. Serinin kapaklarını açıkçası çoğunluğun aksine Dost kapaklarından daha iyi buluyorum. Sırt kısımlarında da açık ara Kırmızı Kedi’ninkiler daha güzel. Özetle, edebiyatseverlerin kütüphanesinde olsa iyi olur diyeceğim bir seri Babil Kitaplığı. Ülkemizde de bu tarz disiplinli işlerin yaygınlaşmasını umut ediyorum.

5 Beğeni
3 Beğeni

Babil Kitaplığı İtalyanca baskılar. Sanırım burada da bu kapaklı baskılar nadir çünkü görseldekiler de ikinci el ve internet fiyatları bayağı pahalı.