Bana da oluyor. ![]()
Ben sürekli olarak 158 sayısı ile karşılaşırım. Ortaokulda okul numaram idi. Dizi izlerim duvarda 158 yazar. Kitap okurum “Kaçta kaldım acep?” diye bakarım 158. sayfada kaldığımı görürüm. Hoca soru yazar ilk sayısı 158 olur. Bu beni hep sinir eder.
Aynısı yine oldu. Tam olarak aynısı. 55 chapter oldu. Türkçeyle alakalı hiçbir şey yok. Böyle bir özellik de yok yıllardır okuyorum. Birden webtoonun ismi türkçe çıktı. Ve sadece bu sayfada böyle. Konuşmalar yine ingilizce devam ediyor. Çok ilginç. Hiçbir açıklaması yok.
Madem böyle bir konu var hemen yazayım geçen karşılaştığım olayı.
Amazon’da bir kitaba denk geldim if we were villains diye. Konusuna falan baktım güzel olduğunu görünce keşke dilimize kazandırılsa dedim sonra foruma girince “okuyorum” başlığında bir arkadaşın o kitabı Okuyorum (Görsel Başlık) - Derya tarafından #8641 okuduğunu ve kitabın da zaten dilimize kazandırıldığını görmüş oldum. Kitabı ilginç bulup sepete attım bu olayı da oraya yazacaktım ama vazgeçmiştim. Meğer konusu hortlayacakmış ondan vazgeçmişim.
Bir tane de fantastik türde yazayım.
Geçen yıl her sene giriştiğimiz inşaat işlerinden birisine girişmiştik. Yeğenimle harç karıp tuğla taşıyoruz. Durduk yere o an elime aldığım tuğlayı bak ne yapacağım şimdi diye yeğenime doğru uzatıp Ka-boom dedim. Ne hikmetse tuğlanın o an parçalanacağı varmış tuttuğum kısımdan ikiye ayrıldı tuğla. Böyle değişik bir olaydı güldük eğlendik sonra işe kaldığımız yerden devam ettik.
Amazon buga girmişti ve 10.000 TL değerindeki 176 kitabı sadece 74 TL ye almıştım. Hâlâ kitapları gördükçe şaşırıyorum böyle birşey nasıl yaşandı diye ![]()
Ne zaman oldu hocam bu? Sizinkisi fazilet pınarı olmuş esrarengiz olaydan çok.
10 aralık 2023’te vermişim siparişi. 4 al 3 öde vardı kitaplarda, bir de 39 tl kuponum vardı. ben de dedim ki 4 tane ucuz kitap alayım da kuponumu kullanırım bedavadan 4 kitabım olur
ekledim sepete 4 kitap, hesaplıyorum benim hesabıma göre sepet tutarı 10 tl gibi birsey olmasi gerekiyor ama 0 tl yazıyor. ben de 4 kitap daha ekledim hala 0 tl yazıyordu sonra ip koptu 2-3 saat deneme yanılma yöntemiyle(tüm kitaplarda olmuyordu) ekledim de ekledim. sonra sepete daha fazla kitap eklenemez diye hata aldım artık
tam siparis verecekken dedim ki bu kitaplardan da 4 er tane alsam ne olur acaba?(max 4 tane alinabiliyordu her kitaptan) sonra tum kitaplarin adedini 4 yaptim ve 74 tl gibi komik bir fiyata 44 kitaptan 4 er tane yani toplam 176 tane kitap almış oldum ![]()
![]()
Esrarengiz midir bilmiyorum ama, stajda ders anlatırken sesimi iyi kullanamıyordum, canım sıkılmıştı baya, bunun için o günün akşamı aklıma öyle bir şey geldi, telefonda şan dersleriyle ilgili bir arama yaptım, ertesi gün staj hocam “Hiçbirimiz şan dersi almadık, bu tecrübeyle ilgili bir durum” gibi bir şey söylemişti. Benim internet geçmişimi mi gördü nedir, beni baya düşündürtmüştü, ama çözemedim.