Bayramlaşma

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü Kutlarım :fist: :bouquet: Her kadın emekçidir.

Jose Saramago’nun bir sözünü paylaşmak istedim :slight_smile:

12 Beğeni

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlu Olsun.
:rose:

5 Beğeni

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kutlanacak bir gün değildir. Bir mücadele, direniş GÜNÜDÜR.
8MART
8 Martta Kadınlar Daha Güçlü…!

9 Beğeni

Forum üyesi olan ve olmayan tüm kadınlarımızın DÜNYA KADINLAR GÜNÜ kutlu olsun.

7 Beğeni

image

Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. Unuttuklarım varsa affola. :smile:

:face_with_peeking_eye:

4 Beğeni

8 Mart biraz da Efe Gıda Kuruyemiş’i anma günüdür. Sevgi ve saygıyla…

5 Beğeni
7 Beğeni

Kusura bakmayın ama James Tiptree adamın dibidir. Kadın olduğuna dair iddialar asılsızdır. Kadın versiyonlu Alex B. Sheldon isimli bir simulakrası vardır gerçi ama bu James’in adam olduğu gerçeğini değiştirmez. Hatta “The Man Women and Men can’t See” isimli öyküsünde tam olarak bunu anlatmaktadır.

Bu ekipten bir Ursula ablamı tanımış olmam da benim ayıbım olsun.

Ben de Agatha Christie ve Ajan Olivia Dunham’ın kadınlar gününü kutlayayım. İyi ki vardınız.

1 Beğeni

8 MART KADINLAR GÜNÜ

Medenileşme kadınla başlıyor. Kadınlara değer veren toplumlar hem ilerliyor hem de mutlu oluyor. Kadının zulüm gördüğü toplumlar ise karanlık ve çürümüş hale geliyor. Çünkü kuş tek kanadıyla uçamıyor.

Çok yakın bir zamana kadar; gerek Batı’da, gerek Doğu’da, gerek avam gerek havas zümresinde, Arthur Schopenhauer’dan Yusuf Has Hacib’e kadar birçok büyük ismin eserlerinde yoğun bir ataerkil ton, hatta apaçık kadın düşmanlığı hâkimdi.

İlk Çağ sonlarında paganlığın düşüşü ve semavi dinlerin yaygınlaşması sürecinde bir yan etki olarak çıkan bu durum, milyonlarca kadını potansiyelini kullanmaktan alıkoydu. Eğitimden ve istihdamdan çekti.

Geçtiğimiz yüzyılın başında feminizm akımıyla birlikte kadınlar yeni yeni haklarına kavuşmaya başladı.

Bir Türk kadını olmaktan dolayı mutluluk duyuyor, şanslı hissediyorum. Türk kültürü, her şeye rağmen, kadın konusunda karnesi en parlak olan kültürdür. Her dönemde öyledir.

Orta Asya döneminde ok atan, avlanan, eşini seçen, devlet yöneten kadınlar… Osmanlı’da, (ki gayet ataerkil olmasına ve harem gibi eleştirilecek uygulamaları olmasına rağmen) vakıflar kurduran, camiler yaptıran kadınlar… Modern dönemde Avrupalı akranları oy vermek, üniversiteye girmek için kanlı mücadeleler verirken genç Cumhuriyetin okullarından mezun olan kadınlar (Atatürk’e teşekkür ediyorum)…

Bu mücadelelerden biri de 8 Mart’ın Kadınlar Günü olmasının sebebi. 1857’de, Amerika’da dokuma işçisi kadınlar daha iyi çalışma koşulları istediği için greve gitti. Fabrikada çıkan yangında kaçamadılar çünkü polis onları içeri kilitlemişti. 129 kadın oracıkta can verdi.

Sözü yeterince uzattım diyor, ve sizi geçen aylarda yazdığım bir kadın öyküsünün seslendirmesiyle baş başa bırakıyorum.

3 Beğeni

Cümleten π gününüz kutlu olsun.

6 Beğeni

Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin.

14 Beğeni

5 Beğeni

Kadir gecesi kutlu olsun.

5 Beğeni

Biraz erken olacak ama yarın telaştan fırsat bulamam diye yazıyorum. Tüm Kayıp Rıhtım Ailesinin Şeker bayramı kutlu olsun. Daha nice bayramlar ve bayram gibi yaşayacağınız günler geçirmenizi diliyorum.

14 Beğeni

Şimdiden nice güzel ve huzurlu bayramlara. :blush::heart::tada::sparkles:

10 Beğeni

İyi Bayramlar arkadaşlar hepinize. Şekeri fazla kaçırmayın :joy:

9 Beğeni

Bayramınız mübarek, günleriniz huzurlu olsun sevgili forumdaşlar. :heart:

9 Beğeni

İyi bayramlar. Ibanı buraya mı atıyoruz? Malum İthaki çok can yakacak.

10 Beğeni

Dedim zamanında ben; o gemiye binilmez, batırır bizi diye :joy:

4 Beğeni

Bayramınız kutlu olsun. Ağız tadıyla sevdiklerinizle beraber güzel vakit geçirirsiniz umarım.

9 Beğeni