“Ruh çok sevilesi ama aynı zamanda son derece korkunç bir şey olmalı. Tanrı aşkına, söyle dindar adam! İnsanın ruhu olmadan yaşaması daha iyi olmaz mıydı? Ruh ağır bir şey olmalı, çok ağır. Daha yaklaşırken bile korkunun ve hüznün gölgesi düşüyor üzerime. Oysa ben daha önceleri ne kadar hafif ne kadar neşe dolu biriydim.”
First you master your fear. That done, you work on getting past being excited. Then you swallow your pride and kill the urge to show off. In the end, your final challenge will be to subdue your anger. Only when you’re calm and clear and collected, with all those emotions passing through you like the wind through these branches, only then will you be on your way to being a real fighter.
En sevdiğim kitap alıntısı; Frank Herbert- Dune Çocukları kitanından.
İnsanları fazla düzene sokar, yasalarla fazla kontrol altına alır, başarıya yönelik dürtülerini bastırırsanız sonunda çalışamaz hale gelirler ve uygarlık çöker.
“Cardona Köyü’ndeki komşularının bakış açısına göre, yaz kış aynı elbiseyle dolaşan Toto Zaugg müthiş bir insandı:
‘‘Toto asla üşütmez, soğuk almaz,’’ diyorlardı.
Toto bir şey demiyordu. Soğuk alıyordu. Alamadığı şey bir paltoydu.”
" Din ile siyaset aynı arabada gittiğinde, sürücüler karşılarında hiçbir şeyin duramayacağını sanır. Dümdüz gider, hızlandıkça hızlanırlar. Engelleri tamamen göz ardı eder, körlemesine gidenlerin uçurumu çok geç fark edeceğini unuturlar."
"Sen kötülüğü yok etmek istiyorsun, ama o senin içinde büyüyor. İnsan öldürmek kolay, ama kan ruhuna da sıçrar. İnsan öldürenin ruhu kanar. Kötü bir insanı öldürünce kötülüğü de yok ettiğini sanırsın, sonra bir bakarsın ki yok ettiğini sandığın kötülükten daha beteri senin içinde büyüyor. Musibete boyun edersen, gün gelir musibet de sana boyun eğer."
Tita, bebeğin zarif görünüşüne uzun uzun bakarken çocuklukta bir şey dilemenin ne kadar kolay olduğunu düşünüyordu. O zamanlar imkânsız diye bir şey yoktu. İnsan büyüyünce anlıyordu ki her şey dilenemezdi: Bazı şeyler yasaktı, günahtı ya da ahlaka sığmazdı.
Peki ama ahlak neydi? Samimiyetle sevdiği her şeyden vazgeçmek mi?
hoşça kal dedi Frodo yerlere kadar eğilerek “Ne istersen onu düşün ama ben 'Tek Düşman’ın bütün düşmanlarının dostuyum”
İki Kule kitabının Baharatlar ve Tavşan Yahnisi bölümü