Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

“Kapkaradır Kheled zaram’ın suları; buz gibidir kibil nala-nala’ ‘nın pınarları ve ne latifti Khazad-dum’ un sütunlu salonları Eski günler’ de büyük krallar kayalar altında düşmeden önce”
J.R.R. TOLKIEN - YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

4 Beğeni

Kitap sevgisi diye bir sevgi vardır sanırım. Ana sevgisi, kardeş sevgisi, yar sevgisi gibi bir sevgi. Bu sevgi insanın içinde doğuştan mıdır? Yoksa sonradan mı uyanır? Bunu bilmiyorum. Daha doğrusu, ben şöyle inanıyorum: Kitap sevgisi de bütün öbür sevgiler gibi doğuştan vardır; ama uyuyordur. Onun, zamanı gelince uyandırılması gerekir. Kitap sevgisinin bende nasıl uyandığını düşünüp bu kanıya varıyorum.

Eşekli Kütüphaneci-Fakir BAYKURT

5 Beğeni

Ama ister baba olsun, ister kral, isterse baştanrı, asla adaletten ayrılmamalı. Akrabalarını kayırmamalı, yasa neyse uymalı, düzen için gerekirse oğlunun, kızının, torununun canını almalı. Çünkü yasa yoksa tahtta yoktur, yasa yoksa taçta yoktur, yasa yoksa sarayda yoktur.

Ahmet Ümit ; Kayıp Tanrılar Ülkesi
Sayfa: 294

3 Beğeni

Kendini tehlikeye atmaktan korkan kişiye ne yazık! Çünkü o kişi belki de hiç düş kırıklığına uğramayacak ve peşinden koşacak bir düşü olanlar kadar acı çekmeyecek. Ama dönüp de arkaya baktığında (çünkü sonunda her zaman dönüp arkamıza bakarız), yüreğinden şu sözcüklerin döküldüğünü duyacak: “Tanrı’nın yaşadığın her güne ektiği mucize tohumlarını ne yaptın? Yaradanın sana bağışladığı yetenekleri ne yaptın? Hepsini bir çukura gömdün, çünkü onları yitirmekten korkuyordun. İşte şimdi elinde kalan: yaşamını yitirmiş olmanın kesinliği.”

Piedra Irmağının Kıyısında - Paulo Coelho

5 Beğeni

Böyle düşünmekten,
başkalarına hissetmenin yettiği şeyleri tekrar tekrar düşünüyor olmaktan tiksiniyordum.
Julio Cortazar Ötekinin Rüyası

Ne zaman bir insana olan sevgim hakkında düşünsem, sevgimden-kalbimden, şahsi bir maddenin nazik çekirdeğinden çıkıp,evrenin inanılmayacak kadar uzak noktalarına erişen
ışınlar çizmek eğilimindeyim. Bir şey beni, aşkımla ilgili bilincimi,nebulaların davranışı ile (uzaklıkları içinde bir tür delilik sergiler gibidirler), ebediyetin korkunç tuzaklarıyla, bilinmeyenin ötesindeki bilinemezle, çaresizlikle, uzay ve zamanın soğuk, hasta edici karmaşıklıkları ve iç içe geçmişlikleri gibi,tasavvur edilemeyen ve hesaplanamayan şeylerle ölçümlemeye sevk ediyor.

Bütün uzay ve zamanın heyecanıma,fani aşkıma ortak olmasını sağlamalıyım ki, bu faniliğin şiddeti
azalsın, böylece sonlu bir varoluş içinde sonsuzluğa uzanan duygu ve düşünceler geliştirmekten kaynaklanan küçüklük,gülünçlük ve korkuyla baş etmem kolaylaşsın.

Vladimir Nabokov Konuş Hafıza

3 Beğeni

I cannot dismiss that which is in my heart and conscience. I am a creature of intelligence and reason.

I will continue to judge on the content of character and not the shape or color of a mortal coil. My heart demands no less of me, my spiritual peace must be held as the utmost goal. With confidence do I declare that the edge of my scimitar will sooner find my own neck before it will cut the throat of a goblin child, or any child.

Archmage - R. A. Salvatore

4 Beğeni

“Kişisel olarak hiç bir yeteneği olmayan, hayatta önemli bir başarısı bulunmayan bu zavallı mahlukun en büyük gurur kaynağı ideolojisiydi. Kendi gibi ezik arkadaşlarıylabir araya gelip ırk,bayrak ve ülke kavramlarını bahane ederek hayatına bir anlam bulmaya çalışıyordu. Nefret dolu, yıkıcı bir anlam”

Kayıp Tanrılar Ülkesi
10. bölüm sayfa 399

6 Beğeni

“Hanesinde bir tanecik evlat muamelesi görmüş, yani hiç terbiye görmemiş idi.”

Tevfik Fikret’in Nadim adlı hikâyesinden…

2 Beğeni

Am I prepared for the moment of my death?
No, I expect not.
But I am content and I am at peace. I know my guide, and that guide is my heart.
More than that, I cannot do.

Archmage - R. A. Salvatore

4 Beğeni

2 Beğeni

‘‘Fikirlerimiz, onları taşıyacak kudrette olduğumuz nispette bizimdirler.’’

[Ahmet Hamdi Tanpınar - Mahur Beste]

9 Beğeni

Forge of Darkness, Steven Erikson. Çok hafif spoiler.

3 Beğeni

Tanıklık ettiğim dünya, şiddet kullanılarak yönetiliyordu. Ancak kimse bunu itiraf etmiyordu. Hatta şiddet kelimesi bile gömülmüştü. Onun yerine başka bir kelime kullanılıyordu: Para. Çok daha nazik. Çok daha yasal. Çok daha ahlaki. Çağdaş uygarlıkta şiddetin anlamı paraydı. İhtiyacım olan güç, her banknotun içinde yeterince vardı.

Azil - Hakan Günday

5 Beğeni

–Demek sizin Paris’iniz bir bataklıkmış, dedi Eugène tiksintiyle.
–Hem de çok garip bir bataklık, dedi Vautrin. Arabalarında giderken çamura bulananlar onurlu, yürürken çamura bulananlar düzenbazdır. Ondan bir şeyler tırtıklamak bahtsızlığını yaşarsanız Adalet Sarayı’nda garip bir mahluk gibi teşhir edilirsiniz. Bir milyon çalın, salonlarda erdem timsali olarak anılırsınız. Bu ahlâki düzeni korumak için jandarmaya ve adalete otuz milyon frank vergi ödüyorsunuz. Ne güzel.

Goriot Baba - Honoré de Balzac

4 Beğeni

İtiraf edeyim, zamana inanmıyorum. Sihirli halımı kullandıktan
sonra, onu desenlerin bir parçası diğerinin üstüne gelecek
şekilde katlamayı seviyorum. Bırakın ziyaretçiler tökezlesin.
Ve zamansızlığın en yüksek hazzını -rastgele seçilmiş bir
kır manzarası içinde - nadir kelebekler ve onların beslendiği
bitkiler arasında dikildiğim zaman yaşıyorum. Bu bir vecit anı
ve vecdin arkasında, açıklaması zor, başka bir şey var. Bu şey,
tüm o sevdanın içine hücum ettiği bir vakum gibi. Güneşle ve
taşlarla bir olma duygusu. Bir heyecan ki, duyduğum minnettarlık
duygusundan kaynaklanıyor; bu minnettarlığın muhatabı,
ya insanın kaderine karşı duran cin ya da şanslı bir ölümlünün
suyuna giden nazik hayaletler olsa gerek.

Vladimir Nabokov Konuş Hafıza

2 Beğeni

Hayatta kalmış olmak, yaşamak anlamına gelmiyordu.

Zamir - Hakan Günday

5 Beğeni

“Ne gülüyorsun? İsmi değiştir. Anlatılan senin hikayendir.”

Horatius

4 Beğeni

…Eğer kanunun hükümleri, kendisinin etik temelinin altını oyuyorsa, hukukun ahlaki pusulası şaşar. Kanun yozlaşmanın hizmetindeyse -bu yozlaşma sadece bilinçaltında hissediliyor bile olsa- bunun ardından nihilizm ve ümitsizlik gelir. İyiliğin bir hükmü olmaz. Kötülük, kabul gördükçe yükselen bir tahtırevan üstüne konulmuş olur. Bu bağlamda, polis çeteleşir ve her şeyden önce kendini koruyacak biçimde davranır. Hukuk, fiilen hukuku çiğnemiş olur ve bu denetimsizlik vahşete kapı aralar.

Yakınlaşmalar - Steven Erikson

8 Beğeni

Şüphecilik alışkanlık haline gelen bir tutumdur ve pek çok kişi bunun sağlıklı bir meziyet olduğunu söyler. Bu sebeple, gördüğüm teveccühü riske atarak, şunu söyleyeceğim: Şüphecilik alışkanlığı bazen insanın içine öylesine işler ki kibirli bir üstünlük hissinden gelen inadına bir inkâra dönüşür. Bu da bir insanda olabilecek en büyük kusura delalettir: Sabit fikirliliğe.
Samantha August

5 Beğeni

“Şirketlerin güdümündeki küreselleşme artık uygarlığınızın hâkim gücü” dedi Âdem.
“Şirketler insanların sahip olduğu haklara sahip olunca sade vatandaş, haklarından mahrum kaldı. Çünkü kanun, şirketlerin menfaatlerinin insanların menfaatlerinden üstün tutulmasının resmi aracı haline geldi ve şirketler sanki insanlar ekonomik birimlermiş gibi davrandı. Böylelikle insanları asli insanlıklarından mahrum bıraktılar. Bir şirket ve onun menfaatleri kadar gayrinsani bir şey yoktur dünya üzerinde.”

2 Beğeni