Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

1 Beğeni

3 Beğeni

2 Beğeni

“Bir Abdullah Efendi ki, alnının ortasında kendisine ruh selâmetini, sükûnetini iade eden tek bir buseyi parlak ve yakıcı bir yıldız gibi taşıyordu. Bu saadetin yanında onu bir daha göremeyeceğini bilmenin ıztırabı bile küçük kalıyordu.”

Abdullah Efendinin Rüyaları/Hikayeler - Ahmet Hamdi Tanpınar Sayfa 167

2 Beğeni

1 Beğeni

“Fakat bununla bitmiyor, hayal gittikçe büyüyor, genişliyor, emsali ancak bazı ortaçağ kabartmalarında veya şimal ressamları­nın tablolarında görülen, hayali, zalim ve çılgınca bir mahşer hali­ni alıyordu. Karşısında yepyeni bir insanlık, tıpkı bazı anatomi lev­halarında olduğu gibi derisi soyulmuş, sadece hakikatlerinden biri olarak kalmış bir insanlık vardı ve bu insanlık vücut ve uzvi çizgi­lerin hiçbiri değişmeden bir tahavvüle uğramış, içten ve kadim bir kadere tabi olarak sanki tashih edilmişti; ve Abdullah Efendi, yeni
peyda ettiği bir mantıkla bu değişmeyi tabii buluyor, bunun haki­katte böyle olması lazım geldiğini düşünüyor, bununla beraber bu gördüğü şeylerin çılgın ve imkansız hakikatinden korkuyordu.”

Abdullah Efendinin Rüyaları/Hikayeler - Ahmet Hamdi Tanpınar Sayfa 196

Birazcık günümüzü yansıtıyor sanki…

1 Beğeni

3 Beğeni

3 Beğeni

Şu an bütün rıhtım ahalisinin öyle zaten dediğini duyar gibiyim :sweat_smile:

7 Beğeni

6 Beğeni

6 Beğeni

“Bizden kaçamazsınız. Biz sınai ve toplumsal yanlışların bir sonucuyuz. Biz, bizi yaratan toplumu hedef alıyoruz. Biz bu çağın becerikli mağluplarıyız, rezil bir medeniyetin baş belasıyız.”

Midas’ın Müritleri - Jack London

3 Beğeni

“Hayat nedir ki? Ölümün bekleme odasında bir mola.”

Monte Cristo Kontu, Alexandre Dumas

6 Beğeni

Çevreme bakıyorum ve biliyor musunuz ne görüyorum: Her yüzde bir Siyah Peçe!

Siyah Peçe - Nathaniel Hawthorne SF 32-33 / İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları

1 Beğeni

Belki de bulaşıcıydı merhametsizlik. Dünün mazlumlarından bugünün zalimleri çıkıyordu.

Havva’nın Üç Kızı - Elif Şafak

3 Beğeni

Pauper emperor. Lord of nothing. Failure at every turn.

@Pyrewrath kimden bahsediyor olabilir hocam sence? Telefonda okuduğum kitaplarla ilgili notlarımı düzenlerken denk geldi bu alıntı.

1 Beğeni

Bence biricik göz ağrımız K’den başkası değildir. :face_with_hand_over_mouth: Devamı çıksa da okusak :drooling_face:

1 Beğeni

Evet. Sevgili K. Valla devamı gelse güzel olur. Şu iblis lordu bağlamaya çalışıp başarısız olduğu sahne hala aklımda. Derbeder K. Şu yeni yayınevlerinden biri bassa keşke seriyi. Tekrar okurdum K için.

1 Beğeni