Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

All the world’s evils are only possible to fix in ourselves.

Dragonfired - Zachary Pike

1 Beğeni

İdare mekanizmasının en küçük jandarma karakoluna kadar partilere karşı eşit gözle bakan tarafsız ve adaletli durumda olması, partilerin de bütün çalışmalarının kanun içinde kalması siyasi hayatta emniyetin ilk şartıdır.

İSMET İNÖNÜ - MEHMET Ö. ALKAN

2 Beğeni

Başka kafada olsaydım, dünyanın ve memleketin haline yanlış teşhis koysaydım, CHP belki daha geç iktidardan düşerdi ama dünya başına yıkılarak düşerdi…
Demokratlaşma yönünde adımlar atmasaydık en ufak bir itibarımız kalmazdı.

2 Beğeni

Nüfus, tapu, vergi, ilâm, karakol muameleleri gibi, vatandaşın en sade ve küçük işlerinde devlet memurunun bir siyasî parti gayreti gütmesinden dehşet duyuyorum. Vatandaşı her şeyden bezdirecek daha elemli azap tasavvur edemem. Vatandaşı bu belâdan kurtaracak tek çare, bu memurların tarafsız olmalarıdır. Herhangi bir tarafın gayretini güden memur, mutlaka, karşı tarafın gayretini güdeni yetiştirecektir…

2 Beğeni

Zaten bizde; yalnız bizde değil, bu topraklarda, yüzlerce ve yüzlerce seneden beri demokratik rejimin teessüs edememesinin başlıca iki sebebi, iktidarda bulunanın sabır ve tahammül gösterememesi ve iktidarda olmayanın, şiddet yoluna sapmasıdır.

2 Beğeni

All of the success felt good. Better than good; she felt like some god or another was smiling down on her. Yet she couldn’t shake the feeling that she was pushing her luck, that sooner or later the universe would come to collect its due for her happiness.

Dragonfired - Zachary Pike

2 Beğeni

Halkçı bir iradenin bütün yüksek ve ileri tekâmülleri siyasi hayatımızda mütemadiyen tahakkuk ettirilecektir. Milletin murakabesi idare üzerinde hakiki ve fiilî olmadıkça ve böyle olduğuna milletçe kanaat edilmedikçe, halk idaresi vardır denilemez.

2 Beğeni

Öldüğüm zaman Türk milletine iki eser bırakmış olacağım, bunlardan biri Köy Okulları diğeri de çok partili rejimdir.

2 Beğeni

Gergindik, göremediğimiz geleceğin ağırlığı altında titriyorduk. Bir felaket seziyorduk ve topluca o felakete doğru gitmek üzereydik.

KORKU FİLMİ - PAUL TREMBLAY

Yunan mitolojisindeki efsanevi İkaros’un kollarına bağlı, tüy ve balmumundan yapılmış kanatları vardı. İkaros, gurura kapılarak güneşe çok yakın uçtu. Güneş balmumunu eritti ve o da düşerek öldü. Kendini dev aynasında görmeye karşı güzel bir uyarı, gelgelelim daha yüksekten uçtukça daha fazla ısınmayacak, daha çok üşüyecekti.

Uçma Hayali - Richard Dawkins

5 Beğeni

Düşüş - Albert Camus

Birinin son sözü söylemesi gerekir. Yoksa, her nedene karşı bir başka neden ileri sürülebilir: O zaman sonu gelmez bu işin. Güç ise, tersine, her şeyi keser atar. Epey zaman harcadık bunu anlamak için, ama sonunda anladık. Örneğin, dikkatinizi çekmiştir, bizim o ihtiyar Avrupa’mız artık iyi yolda felsefe yapıyor. İnsanların bön kafalı olduğu zamanlardaki gibi ‘Ben böyle düşünüyorum. Sizin itirazlarınız nelerdir?’ demiyoruz artık. Aklımız başımıza geldi. Di-yalog yerine bildiriyi koyduk. ‘Doğru olan budur!’ diyoruz, ‘Bu doğruyu tartışabilirsiniz dilerseniz, bu bizi ilgilendirmez. Ama birkaç yıl içinde polis gelip haklı olduğumuzu size gösterecektir.’

Camus bu kitabında, pek çok şeyi acımasızca ama efendiliğini bozmadan eleştiriyor. Kitapta anlaşılacak ve paylaşılacak çok şey var.

3 Beğeni

Ördekler, Newburyport

Gerçek şu ki tüm kitabı paylaşmak isterdim ama mümkün değil, etkilendiğim ve hoşuma giden bazı alıntıları bu gönderide görebilirsiniz:

https://www.instagram.com/p/DLDW3yWIyPh/?igsh=d3N0anZpZTUzdnBt

3 Beğeni

Kitaplardan fazlası var burada, Yahudi miks.
Dünya ve sanat tarihini özetlemişler. İkisi çocuk, biri sinema kitabından.

Alıntı ‘Niteliksiz Adam’ Robert Musil