Beğendiğiniz Kitap Alıntıları

Ne gariptir ki,sahip olunacak güzel hatıraların ve yaşanacak güzel günlerin içeriğinde dinlemeye değer pek bir şey bulunamaz;oysaki huzur kaçırıcı, ürpertici ve hatta dehşetengiz şeylerden son derece heyecanlı öyküler çıkarılabilir ve bunları anlatmak başlı başına bir marifettir.

Hobbit - J.R.R Tolkien

8 Beğeni

“Başka birisi için, kendin olmaktan vazgeçme.”

“Hiç uyumayan biri rüya görebilir mi?”

Geceyarısından Sonra - Gaëlle Geniller

4 Beğeni

Aslında her ne olmuşsam olayım, her ne söylemek istediysem isteyeyim, ihtiyacım olan eleştiriden uzak bir sevgiydi…

GECE ANA - KURT VONNEGUT

6 Beğeni

Cesur yeni dünyada başarıdan başarıya koştuğunu sandığı kişiler kölelik, yıkım ve ölüm konularında uzman olmakla ödüllendiriliyorlardı. Benim gözümde bu alanlarda çalışan insanlar başarılı değildir.

GECE ANA - KURT VONNEGUT

4 Beğeni

“Görüp geçirdiğim her şey,” dedim, "benim bir şey söylememi imkânsızlaştırıyor zaten. Mantıklı sözler etme marifetimi kaybettim. Uygar dünyaya abuk sabuk şeyler söylüyorum, o da bana aynı şekilde cevap veriyor.

GECE ANA - KURT VONNEGUT

3 Beğeni

Cezalandırmaktan, iftira atmaktan ve savaşmaktan sevinç duymak dedim embesillere özgüdür.

GECE ANA - KURT VONNEGUT

5 Beğeni

“dedim” olmasamıymış?! :pensive_face:

2 Beğeni

Marilee ona, aniden bütün dünyanın çıldırmış gibi davranmaya başladığını söyledi.
Adam bu durumun ani bir yanı olmadığını, oldukça uzun bir zamandır dünyanın zaten tımarhanelik ya da hapishanelik olduğunu söyleyerek karşılık verdi.

MAVİ SAKAL - KURT VONNEGUT

5 Beğeni