Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Arkadaşlar bu bir seri ve tüm kitaplar birbiri ile bağlantılı. Ve korkarak yazıyorum ama kitabın bir bilim kurgu kitabı olduğunu öğrenerek spoiler yediniz. Şahsi fikrim bunun pek de önemli olmadığı yönünde. Çünkü kitap edebi olarak o kadar ağır ve kapalı bir anlatıma sahip ki bir yerden sonra anlamaya çalışmak yerine okumayı bir deneyim gibi görmek ve karşımıza çıkan tuhaflıkları tekrar eden paragrafları olayları anlamak yerine önümüze bakmak daha kolay geliyor. Ne kadar zorlasam da kendimi, Gene Wolfe’un anlatmaya çalıştıklarının sadece çok ufak bir kısmını kavrayabildim. Kalemine saygı duyuyorum ve fantastik edebiyatın sadece fantastik değil aynı zamanda bir edebiyat olduğunu bana hatırlattığı için kendisine teşekkür etmek istesem de kitabın geniş bir kitleye hitap etmediği açık. Neil Gaiman’a Steven Erikson’a da ilham olmuş bir seri olduğunu da belirteyim ve sözü ana karakterimiz Severian’ın dediği gibi burada bitireyim. Eğer onunla bu yolu yürümek istiyorsanız sizi suçlayamam ancak bu kolay bir yolculuk değil.

21 Beğeni