Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Hocam atmayın şu oku artık. Zehirli işte. :joy:

10 Beğeni

Aşkın şarabından bilmeden içtim :joy:

3 Beğeni

Kütüphanemize eklemeliyiz bence, bunlar İthaki’ye ders olmalı.

1 Beğeni

Yüzyılın en iyi bilimkurgu öykülerini okumadım, genel zevkim öyküler üzerine olmadığı için çok merak da etmiyorum. Görünce biraz geçmişlere bakındım, okuyanların da ayılıp bayıldığını görmedim. Sanki bütün esprisi az basılması, teliflerden falan bir daha basılmayacağının açıklanması ve bu diziye dahil olması gibi geldi bana.

İthaki yarın çıkıp ben bu kitabı diziden çıkardım, onun yerine x kitabı koydum aha buyrun dese hiçbir değeri kalmayacak galiba :joy:

9 Beğeni

Benim bu zamana kadar gördüğüm olay olmayana sahip olma güdüsü. Aynı duygu bir şekilde bendede var ama artık romanlar için kendimi baskılıyorum. Sadece okumak için ediniyorum, hangi formatta olursa. Forumlarda bazı kitaplar konusunda yükseliş oluşur. Bunu bir çok kitapta gördüm. Bu kitap içinde aynısı mevcut. Tekrar basıldıktan sonra ise bu yükseliş hemen sona erer. Çoğu insanın meselesi olmayanı kütüphanesine eklemektedir. Okuma daha sonra geliyor. Onları da anlıyorum. Hepimiz kitaba değer veriyoruz. Elimizde iyi kötü bir kütüphane oluşuyor. Kütüphanesinde nadir olan, yada kendi için değerli olan eserleri saklamak isteyebiliyor.

6 Beğeni

Bence de öyle.

Bunu yapmaları gerekiyor ve yapacaklar da bence ileride bir zamanda.

1 Beğeni

Kesinlikle hocam, bende anlıyorum talep gösteren arkadaşları. Kendim de çok pis kitap istifçisiyim :joy: Şansa Bilimkurgu klasiklerini dizisini toplamama kararını çok önce vermiştim, yoksa ben dayanamayıp sahafa 1000 liraları bayılanlardan olurdum :joy:

1 Beğeni

Bu kitap tekrar basılsa bu kadar rabet görmez. Diğer kitaplarda böyle oldu. Millet yok diye saldırıyor, arıyor yükseliyorlar. Yayıncılarda bunları görüp basıyorlar. Ama ortada o yükseldikleri kadar bir satış olmuyor. Bana bir arkadaşım “merak etmek her kitap eninde sonunda tekrar basılır” demişti. Tabi beklemek isanı biraz yıpratabilir. Ama o an okumayacaksan yada okuyacağın başka kitaplar mevcut ise beklemek en doğrusu. Ben Sahaflardan İthaki vakıf serisinin ilk basımını topladım son kitaba geldim. Öyle uçuk rakamlar çıkmaya başladı ki yeter demiştim. Almadım. Onu yeni baskıdan tamamlayacağım.

4 Beğeni

Ben okudum ve bayıldım. Diğer okuyanlar da beğenmiş: 1000kitap da 8.9, Goodreads’te 4.22 puanı var.

2 Beğeni

Size bir şey soracağım ben çok bilimkurgu sevmiyorum ama fantastiğe kayanları mesela Su Adamı gibileri çok seviyorum.Bu seride bu tarz başka hangi kitaplar var edinebileceğim?

Doğrudur hocam, beğendiyseniz afiyet olsun tabi :grinning_face_with_smiling_eyes: Dediğim gibi ben okumadım ve pek ilgimi de çekmiyor. Dıştan bakan birinin gözlemi olarak ilettim. Bu başlığın geçmişinde bakmıştım pek okuyan/öven yorum göremedim, belki forumun başka alanlarında bakmak lazımdı ama siz dedikten sonra goodreads teki yorumlara bakındım şimdi. Anladığım kadarıyla bazı öyküler baya baya beğenilmiş, bazıları tatmin etmese de içlerinde çok iyi öyküler olunca genel bir tatmin oluşmuş gördüğüm.

Çok merak etmememe rağmen iyi araştırmış oldum şu kitabı boşlukta :joy: Yine de bu diziye dahil olmasa gördüğü ilgiyi ülkemizde göremeyeceği fikrim değişmedi açıkçası. Belki bir gün denk gelir de okurum ve daha net bir görüşüm oluşur :grinning_face_with_smiling_eyes:.

1 Beğeni

Dune, İşkencecinin Gölgesi, Işık Tanrısı…

Yaşım gereği okumayı daha düşünmüyorum,belli bir olgunluğa ulaşmak istiyorum.

Son kitabı bekliyorum onun tamamlanması için,zaten 4 kitap 3 ü çıktı.

Buna bir bakayım,sağol.

Dune bu üçü arasında okuması en basiti bana göre.

2 Beğeni

Işık Tanrısı serideki en zor kitaplardan biridir.

Ben Genç-Yetişkin fantastiklerinden devam edeyim o zaman,boyumu aşıyor bunlar. :rofl:

Olunluğa ulaşınca tekrar oku. Neil Gaiman’ın bu konu hakkında çok güzel sözü vardı da tam hatırlayamadım.

2 Beğeni

Gaimanin her konuda sözü vardır ya. Adam kitap yazarlığından çok önsöz yazarlığı yapıyor.

Bu arada kitap aslında bilimkurgu açısından değerli bir kitap. Piyasada olan en iyi bkg derlemelerinden, en iyisi mi tabii hayır. Hatta ilk üçe bile koymam ama Türkçeye çevrilmiş başka eser yok. Alfa Vandermeer yayınlasa da öykü derlemesi görse insanlar. Hoş ülkede pek tutmuyor derlemeler ama en azından öneririz insanlara

7 Beğeni

Bahsettiğim bu sözü de bir kitabın önsözünde okumuştum zaten :smiley: 1984’ü belirli yaşlarda tekrar okuduğundan ve her seferinde çıkardığı anlamlardan bahsediyordu. 1984’ün önsözü olabilir belki.

Nietzsche‘yle falan karıştırdınız heralde. Altı üstü bilim kurgu çöl operası… :slight_smile:

Okuyun. Sorun yok. Ahım şahım bir kitap da değil bu arada.

10 Beğeni