Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Sevgili İthaki ve bu haberi getiren kişi, teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. En azından umudun devam ettiğini öğrendik.

1 Beğeni

Elinde serideki kitapların çoğu olup da renklerine gören dizen varsa fotoğraf atabilir mi acaba? Son aldığım bir kaç kitabı renk sıralamasına uyduramadım da önümde örnek olursa daha iyi yaparım diye düşündüm :))

3 Beğeni

Çok teteşekkür ederim.Aldim bende.Hepsi tertemiz , hatasiz.

8 Beğeni

Hocam iyi günlerde okuyun, ben bir şey yapmadım. Sadece kisiyi paylaştım :slight_smile:

2 Beğeni

gerçekten ben de epiryanu kardeşime teşekkür borçluyum, sağ olsun.

1 Beğeni

Yüzyılın en iyi bilimkurgu öykülerini boyut olarak orijinal BKK kitapları ile karşılaştırdınız mı? Baskısı nasıl, seri içinde sırıtıyor mu? Farklı bir yerde görmüştüm ve 1 cm kadar kısaydı.

1 Beğeni

Yitik Dünya ile aşağı yukarı aynı boyda 1-2 mm kısa ama yan yana fark edilmez. Yitik Dünya ile BKK baskı boyu aynı mı bilmiyorum ama aynıdır diye tahmin ediyorum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim dostum, yine bu arkadaştan alışverişim oldu. Kadınların Tarihi ciltli 5 cilt takım . Çok kaliteli yapıyor işini gerçekten.

Buradaki arkadaşlar da yanlış anlamasın, kitabı basan arkadaşı tanımam etmem, dolap uygulamasinda karşılaştım sadece :slight_smile:

İyi okumalar dilerim herkese.

1 Beğeni

Yok hocam aynı boyut mm fark olur sadece.

1 Beğeni

Yer Açın Yer Açın yazılalı galiba 50 yıl olmuş. iklim değişikliğinin, tükenen kaynakların ve artan nüfusun getirdiği yıkımı Hary Harrison 50 yıl öncesinden çok iyi anlatmış.

Belki 10 yıl önce okusam hikayenin arka planındaki dünya beni bu kadar etkilemeyebilirdi. Son yıllarda yaşadığımız ve gördüklerimiz kitabın etkisini artırıyor.

30 Beğeni

Seriden çok merak ettiğim nadir kitaplardan benim de

Soylent Green diye film uyarlaması da var.

2 Beğeni
  1. Alaycı Kuş-Walter Tevis
  2. R.U.R(Rossum’un Uluslararası Robotları)- Karel Čapek
7 Beğeni

31 Beğeni

R.U.R.'un hali hazırda başka yayınevlerinden baskıları var. İki tanesi normal eser, bir tanesi çizgi roman şeklinde. İthaki yine kolaya kaçmış.
Alaycı Kuş ise daha önce Alteo Yayınevi tarafından 2004’te Mockingbird adıyla yayınlanmış.

2 Beğeni

Vay çok iyi R.U.R bu seride kesinlikle olmalıydı.

10 Beğeni
12 Beğeni

Bende paylaşacaktım benden önce haber vermişsiniz. Grubun aktif olduğunu bilmek güzel. Ön siparişle alım yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Aktif hafif kalır, serinin editörü buradan öğreniyor basılacak kitapları :smiley:

13 Beğeni

Arkadaşlar, size bir tesbitimi -aslında zaman zaman dile getirdiğiniz ama benim geç keşfettiğim bir tesbitimi- paylaşmak istiyorum.

Üç gün önce İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasiklerinden ‘Frankenstein’ romanını okumaya şevkle başladım, fakat çeviride, ön sözlerden tutun da romanda daha ilk cümlelerde bir gariplik hissettim, her cümle başını unutturacak kadar uzun, bağlamından kopuk, sürekli durup tekrar tekrar okutturacak ve cümleyi yeni baştan kafanızda kurmaya neden olacak kadar uğraştırıcıydı. Tek bir dipnotu bile bulunmayan kitabın 65.sayfasina geldiğimde artık başka bir yayınevinden devam etmem gerektiğine karar verdim. Çünkü bu böyle devam edemezdi.

Arkadaşlar bu sabah İşKültür Hasan Âli Yücel serisinden yayınlanan karton kapaklı ‘Frankenstein’ romanını aldım. İnanın roman su gibi akıyor, cümleler açık, duru ve anlaşılır. Dizgi harika ve sayfalarda dipnotlar var. Teşekkürler kitabın çevirmeni YİĞİT YAVUZ, bu bile saygının ve özenin göstergesi benim için.

İthaki yayınevinin ORHAN YILMAZ adlı bu çevirmeninden uzak durun, adamın ne yazara ne biz okurlara saygısı var. Gerçekten biz okuyucular bunu hak etmiyoruz…

27 Beğeni