rusça bilmeyen de bir zahmet Strugatski okumasın!
Yanlış hatırlıyorsun 2022 de basacağız dediği gifde gözüküyordu bu kitap.
https://www.instagram.com/tv/CX_Zs1wh6vE/?igsh=ZDFwcWVsdzU2cTJ3
Yol İşaretleri’nden sonrasını takip edemedim. Devam etmeli miyim sizce? Kaçırdığım bir şeyler var mı?
Valla hocam Hiçi diyorlar, Harlan Ellison’dan Dangerous Visions diyorlar, Uzay Destanı’nın devamı diyorlar, Rama, Hyperion diyorlar. Başka şeyler de diyorlardır kendi aralarında. Karar sizin.
Bunlar gelirse şayet, takdir ederim hocam Sabırsızlıkla bekliyoruz bakalım.
İthaki Yayınları söz konusu olunca hiçbir şeyin kesinliği yok.
Hyperion dışında diğer eserlerin yayınlanacağını sanmıyorum. Yapabilselerdi şimdiye kadar yaparlardı. Sadece konuşuyorlar, uygulamada bir şey göremiyoruz.
Hyperion ile ilgili basına yansıyan haberler olduğu için yayınlanır dedim ama o da belki.
Belirsizliğin ve tutulmayan sözlerin yayınevi.
Evet, biliyor ve katılıyorum. Yine de bekleyelim bakalım.
Yeni ekip söylediklerini yapıyor genelde, o yüzden ben bu sayılan kitapların çıkacağını düşünüyorum açıkçası.
İnşallah haklısınızdır.
Rama serisini merakla bekliyorum. Uzay Destanı 2001’in devamını bekliyorum.
Hele Hyperion 2 süper olur.
Ben 2010’un BKK’nın 100. kitabı olmasını bekliyordum, zira 100. kitabın özel bir kitap olacağı yazıldı. 2010 bu denli ilerlediyse 100. kitap için beklentim bir tık daha arttı.
%50 indirim bulsak bile 470 sayfalık kitap 170 liraya geliyor. Pahalı, çok pahalı.
1 Kıymalı pide parası.
Gerçekten böyle düşününce şu an et döner dürüm alınamıyor bu parayla
Bu da normal değil. Evet ülkede enflasyon var ancak fiyat artışları maliyet artışlarının çok üzerinde. Şirketlerin artan karlılık oranları bunun göstergesi.
Konu dışı olacak o yüzden uzatmıyorum. Bugün pazarda köylü kadınlarının sattığı marulun adeti 60 TL idi. Marul 60 TL. Marul marul.
Bence kâr oranları artmadı, aksine düşmüştür diye düşünüyorum ben. Hemen hemen her sektörde kârlılık oranları çok düştü. Yayın sektöründe de aynıdır diye düşünüyorum ben.
Not: Yayınevi çalışanı değilim
@Seroo haberlerde gördüm erik tanesi 100 liraymış.
Mahfi Eğilmez’e göre yaşadığımız durum şu:
Şrinkflasyon: Aynı Fiyata Daha Düşük Gramaj
Skimpflasyon: Aynı Fiyata Daha Kalitesiz Ürün/Hizmet
Greedflation (Enflasyon fırsatçılığı): “Fiyat algısı bozuldu, neden daha fazla artırmayalım ki?”
Pahalı falan değil olağan fiyatı bu dün bir discord sunucusunda matbaada çalışan bir arkadaş paylaştı geçen sene Ocak ayında matbaaya 540.000 liralık elektrik faturası gelirken bu Ocak ayında 863.000 liralık elektrik faturası gelmiş.
Matbaaların maliyeti bu kadar yükseldiyse geri kalanı siz hesap edin.