Stand on Zanzibar ve Burning Chrome, nice. Silverberg basmanın da zamanı gelmişti.
#100 deki tahmin ettiğim gibi bir antoloji:
IA → Asimov
PKD → Philip K. Dick
JB → James Blish Edit: John Brunner imiş.
TS → Theodore Sturgeon
SRD → Samuel R. Delany
RZ → Roger Zelazny
Şöyle bir aradım ama hepsini içeren bir antoloji bulamadım. Acaba İthaki kendi mi derleyecek?
bu kitap.
O zaman JB → Blish değil John Brunner. O yüzden bulamadım.
Çıkınca hemen almak lazım. Malum antolojiler tek baskı yapıyor sonrası yok. İnşallah bu öyle olmaz
- kitabın toplama bir kitap (öykü derlemesi) olacağını doğru tahmin etmişim. Çok da güzel oldu.
Ayrıca Robert Silverberg ve William Gibson da çok iyi oldu bence.
Düşmez merak etme bunun tekrar baskıları gelir İthaki Yayınlarına sordum direkt telifini almışlar.
Sosyal medyadan sordum cevap alamadım, belki siz cevap alabilirsiniz diye size sorayım. Peter Hamilton da yakışacak mı seriye?
Çevirisi kötü mü yoksa bana mı öyle geliyor? Dilinin ağır olduğu doğru ama çeviride kesinlikle bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Çevirinin sıkıntılı olduğunu düşündüğünüz bir kaç yer paylaşırsanız bakabiliriz.
Harlan Ellison - Dangerous Visions olacak.
Robert A. Heinlein yazım dili biraz ağırdır o yüzden zorlanmış olabilirsiniz ben okurken hiç sıkıntı çekmedim.
Daha önce yazım dili ağır çok fazla kitap okumuşluğum var. Buna bilimkurgu kitapları da dahildir. Bu kitabın çevirisi iyi değil.
100.kitap belli oldumu acaba?
Evet. Dangerous Visions 100. Kitap.
Paylaşacağım en kısa sürede.
Güzel derleme. Philip K Dick’in öyküsü Alfadan çıkacak 5. kitapta çıkacak bir öyküydü. PKD’nin okumadığım bir öyküsünü okumak için bile alırım.
Peki, çeviri Dost Körpe olursa…
Dost Körpe’ye çok önyargılıydım rıhtımdan dolayı ama Dune serisini beğendim, bir sıkıntı yaşamadım.