Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Stand on Zanzibar ve Burning Chrome, nice. Silverberg basmanın da zamanı gelmişti.

5 Beğeni

#100 deki tahmin ettiğim gibi bir antoloji:

IA → Asimov
PKD → Philip K. Dick
JB → James Blish Edit: John Brunner imiş.
TS → Theodore Sturgeon
SRD → Samuel R. Delany
RZ → Roger Zelazny

Şöyle bir aradım ama hepsini içeren bir antoloji bulamadım. Acaba İthaki kendi mi derleyecek?

5 Beğeni

bu kitap.

9 Beğeni

O zaman JB → Blish değil John Brunner. O yüzden bulamadım.

3 Beğeni

Çıkınca hemen almak lazım. Malum antolojiler tek baskı yapıyor sonrası yok. İnşallah bu öyle olmaz

5 Beğeni
  1. kitabın toplama bir kitap (öykü derlemesi) olacağını doğru tahmin etmişim. Çok da güzel oldu.

Ayrıca Robert Silverberg ve William Gibson da çok iyi oldu bence.

7 Beğeni

Düşmez merak etme bunun tekrar baskıları gelir İthaki Yayınlarına sordum direkt telifini almışlar.

5 Beğeni

Sosyal medyadan sordum cevap alamadım, belki siz cevap alabilirsiniz diye size sorayım. Peter Hamilton da yakışacak mı seriye?

2 Beğeni

Çevirisi kötü mü yoksa bana mı öyle geliyor? Dilinin ağır olduğu doğru ama çeviride kesinlikle bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

6 Beğeni

Çevirinin sıkıntılı olduğunu düşündüğünüz bir kaç yer paylaşırsanız bakabiliriz.

3 Beğeni

Bu olabilir mi?

2 Beğeni

Harlan Ellison - Dangerous Visions olacak.

Robert A. Heinlein yazım dili biraz ağırdır o yüzden zorlanmış olabilirsiniz ben okurken hiç sıkıntı çekmedim.

1 Beğeni

Daha önce yazım dili ağır çok fazla kitap okumuşluğum var. Buna bilimkurgu kitapları da dahildir. Bu kitabın çevirisi iyi değil.

1 Beğeni

100.kitap belli oldumu acaba?

1 Beğeni

Evet. Dangerous Visions 100. Kitap.

4 Beğeni

Paylaşacağım en kısa sürede.

2 Beğeni

image

Güzel derleme. Philip K Dick’in öyküsü Alfadan çıkacak 5. kitapta çıkacak bir öyküydü. PKD’nin okumadığım bir öyküsünü okumak için bile alırım.

11 Beğeni

Peki, çeviri Dost Körpe olursa… :slight_smile:

2 Beğeni

Dost Körpe’ye çok önyargılıydım rıhtımdan dolayı ama Dune serisini beğendim, bir sıkıntı yaşamadım.

3 Beğeni