Koyunlar Yukarı Bakar önemli bir kitap Bilim Kurgu Klasikleri içerisinde Kumsalda, Leibowitz İçin Bir İlahi’den sonra en çok övülen Post Apokaliptik kitap.
Çeviri yetersiz bulunmuştu. Burada Etkinlik yorumları da var. Yeni arkadaşlar varsa fikir vermesi iyi olur almadan önce.
Çevirisin de sıkıntı yok yalnızca yazarın yazım dilini çözmek biraz zaman alıyor ve Cyberpunk türünün çıkış noktası olduğu için bazı yerleri görmezden geldim.
Çünkü Neuromancerı 6:45 baskısından okumaya çalışmıştım ama çevirisinin rezalet olduğunu anlayınca bırakmıştım zaten sahaftan 5 liraya almıştım. İthaki baskısını okuyunca demek ki 6:45 kitabın içine etmiş dedim.
Haklısınız. 6:45 kadar lakayıt bir yayınevi de yok zaten. Edebiyattan hınçlarını kitap çevirerek çıkarıyorlar.
Darısı 6:45 yayınevinden kurtarılması gereken diğer bilim kurgu yazarlarına.
Okuduğunu anlamayanlarda bugün.
Bence desteklemek lazım. İlahiyatlarda okutulursa çok farklı yerlere gider bu ülke belki
.
Devam kitaplarını okusa neler düşünür neler özellikle Dune Tanrı İmparatorunu
Geçen sene paylaşılan reels da 2. Kitabın kapağı vardı muhtemelen bu sene sonu gelecek.
İsmail Yamanol ve Jülide Kayaş’ın hazırlayıp sunduğu Omelas’ın önceki bölümlerinden birinde çevirmen Can Kantarcı ile bilimkurgu çevirmeye dair konuşuluyor. 09:05’ten itibaren Can Kantarcı’nın Neuromancer çevirisi ile ilgili soru-cevaplar var. Rıhtımdaki Bir Başyapıtı Katletmek: Neuromancer başlığının da konusu geçiyor.
Mickey 17 filmi 31 Ocak’ta vizyona girecek. Mickey 7’nin film ile senkronize olması açısından Ocak’ta tanıtılır gibi bir his var içimde.
Oppenheimer’da bu strateji izlenmişti.
Ek olarak; 2. Kitaptan sonrası için basılmayacak gibi bir yorumda bulunmuşlardı. Zaman neyi gösterir bilinmez.
Teşekkür ederim
sanırım 10. Kitap 2040a kadar basılır ![]()
Bazı dedikodulara göre de serinin tamamı basılacak ama ne zaman olacağı meçhul. İthaki’ye sormak lazım Kültür serisi Space Opera türünün en iyi örneklerinden biri.
İlk dört kitap basılacak demişlerdi ama üstünden çok zaman geçti. Tam bilmiyorum ama kalan kitaplar yan kitaplar olabilir.
İthakinin bu konularda sözüne pek güven olmaz. Kesin basacağız derler sonra aptala yatabilirler.