Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Koyunlar Yukarı Bakar önemli bir kitap Bilim Kurgu Klasikleri içerisinde Kumsalda, Leibowitz İçin Bir İlahi’den sonra en çok övülen Post Apokaliptik kitap.

2 Beğeni

Çeviri yetersiz bulunmuştu. Burada Etkinlik yorumları da var. Yeni arkadaşlar varsa fikir vermesi iyi olur almadan önce.

1 Beğeni

Çevirisin de sıkıntı yok yalnızca yazarın yazım dilini çözmek biraz zaman alıyor ve Cyberpunk türünün çıkış noktası olduğu için bazı yerleri görmezden geldim.

2 Beğeni

Alper Bey günlük rutini olan İthaki övücülüğünü yaparken görüntülenmiş. (latife kızmayın)

2 Beğeni

Çünkü Neuromancerı 6:45 baskısından okumaya çalışmıştım ama çevirisinin rezalet olduğunu anlayınca bırakmıştım zaten sahaftan 5 liraya almıştım. İthaki baskısını okuyunca demek ki 6:45 kitabın içine etmiş dedim.

3 Beğeni

Haklısınız. 6:45 kadar lakayıt bir yayınevi de yok zaten. Edebiyattan hınçlarını kitap çevirerek çıkarıyorlar.

1 Beğeni

Darısı 6:45 yayınevinden kurtarılması gereken diğer bilim kurgu yazarlarına.

1 Beğeni

Okuduğunu anlamayanlarda bugün.

5 Beğeni

Bence desteklemek lazım. İlahiyatlarda okutulursa çok farklı yerlere gider bu ülke belki :sweat_smile:.

7 Beğeni

Devam kitaplarını okusa neler düşünür neler özellikle Dune Tanrı İmparatorunu

3 Beğeni

Bu kitap on kitaplık bir serinin ilk kitabıymış .İthaki devam kitapları yayınlar mı acaba .?

3 Beğeni

Geçen sene paylaşılan reels da 2. Kitabın kapağı vardı muhtemelen bu sene sonu gelecek.

1 Beğeni

12 Beğeni

İsmail Yamanol ve Jülide Kayaş’ın hazırlayıp sunduğu Omelas’ın önceki bölümlerinden birinde çevirmen Can Kantarcı ile bilimkurgu çevirmeye dair konuşuluyor. 09:05’ten itibaren Can Kantarcı’nın Neuromancer çevirisi ile ilgili soru-cevaplar var. Rıhtımdaki Bir Başyapıtı Katletmek: Neuromancer başlığının da konusu geçiyor.

2 Beğeni

Mickey 17 filmi 31 Ocak’ta vizyona girecek. Mickey 7’nin film ile senkronize olması açısından Ocak’ta tanıtılır gibi bir his var içimde.

Oppenheimer’da bu strateji izlenmişti.

2 Beğeni

Ek olarak; 2. Kitaptan sonrası için basılmayacak gibi bir yorumda bulunmuşlardı. Zaman neyi gösterir bilinmez.

2 Beğeni

Teşekkür ederim :pray: sanırım 10. Kitap 2040a kadar basılır :joy:

1 Beğeni

Bazı dedikodulara göre de serinin tamamı basılacak ama ne zaman olacağı meçhul. İthaki’ye sormak lazım Kültür serisi Space Opera türünün en iyi örneklerinden biri.

1 Beğeni

İlk dört kitap basılacak demişlerdi ama üstünden çok zaman geçti. Tam bilmiyorum ama kalan kitaplar yan kitaplar olabilir.

1 Beğeni

İthakinin bu konularda sözüne pek güven olmaz. Kesin basacağız derler sonra aptala yatabilirler.

5 Beğeni