“Klasikler” serisi için haklı bir eleştiri olmamış fakat İthaki son zamanlarda Üç Cisim Problemi gibi modern bilimkurgu basmadı sanırım yada ben kaçırdım.
Güncel bilim kurgu edebiyatı genç yetişkine kaymış durumda hal böyle olunca İthaki hali hazırda elinde telif hakları olan Andy Weir, Martha Wells ve Enginlik serisini basıyor.
Narnia Günlükleri serisinin yazarı olan C. S. Lewis’in yazmış olduğu 3 kitaptan oluşan bilim kurgu serisi sonunda basılıyor.
Bu sene Yeşil Mars görürüz umarım.
Yağmur yokmuş, kuraklık sürecekmiş. Kızıl Mars 'ı geçemiyoruz.
İthaki bilim kurguda BKK dışında zayıf kalmaya başladı sanki. Biraz Asimov falan salsalar da şenlense ortalık.
Devam kitaplarına hiç sevinemiyorum. Bir çok defa yazdım. Serinin bir yada birkaç kitabını basıyorlar sonra devamı gelmiyor. İthaki de bu konuda defteri çok kabarık. Daha bitirmedikleri bir çok devam kitabı var. İlk onları bitirsinler. Aç gözlülük yapıyorlar.
Yürürken önüne bksaydı düşmezdi. Bunlar hep klasikleşmiş hatalar.
Paulo bacigalupi nin (kesin yanlış yazdım) kurma kızı nı zamanında hem aylak kitap hemde versus tarafından basılmıştı.hyperion zaten malumunuz.Türk okuru(en azından ben) hiç basılmamış yeni lezzetler görmek istiyor.evet ikisi de harika kitaplar ama 3.bir yayın evinin basması…bilemedim
C. S. Lewis’den yıllardır sadece ve sadece Narnia Günlükleri serisi basıldı bu seriyi Doğan Kitap’a 5 kere mail attım bu seriyi basmayı planlamıyoruz diye 5 kere cevap verdiler o yüzden ben mutluyum.
Pegasus Yayınları’na 3 yıl boyunca mail attım Hyperion serisinin devamı ne zaman basılacak diye asla cevap vermiyorlardı. Kişisel gelişim kitaplarından deli gibi para kaldırdıkları için fantastik ve bilim kurguyu baya geri plana attılar.
Evet düştüm. Ama bir sor niye düştüm?