Benim eksik 15 bilim kurgu klasiği var Yüz Yılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri hariç ve bu sene de 10 kitap okudum.
Benim de serideki tek eksiğim yüzyılın en iyi bilimkurgu öyküleri. Güvenilir bir kaynaktan bulsam alacağım ancak korsan çıkar mı diye satın alamadım bir türlü.
Benim de tek eksiğim oydu. Çok aradım bulamadım. Bir şekilde temin ettim.
(Bazı yazıları yanlışları teşvik ediyormuş gibi olmak istemediğim için sildim.)
Ben yüzyılın en iyi bilimkurgu öykülerini çıktığında satın almıştım ama baskı hatası nedeniyle geri gönderdim yenisi de hiç bir zaman stoklara girmedi
Sayı olarak 100 'e ulaştık. Malum kitap hariç 99 kitap var kütüphanemde.Bundan sonrası için fikrim seride çıkan bütün kitapları almak yerine tamamen beğendiğim kitapları alarak seride ilerlemek.
Serilerin süresi uzuyor ve adet olarak nereye gideceği belli olmuyorsa bu okucuyuyu
Maddi
Ve
Koyacak yer bulma konusunda (en azından bende ki durum)
yormaya başlıyor.
Örnek HAY Klasikleri, Modern klasikler, ve BKK gibi. Kitaplığın çoğu bunlardan oluşuyor.
Son olarakda uzayan serilerde ister istemez bir kalite de azalma oluyor.
Malum kitap var bende fakat korsan mı değil mi fikrim yok.nerden kontrol edebilirim?
Bu uygulamayı indirip kitabınızdaki bandrolü okutabilirsiniz orijinalliğini anlamak için.
Temiz çıktı:) ünlü bir e-ticaret sitesinden almıştım piyasaya çıktıktan seneler sonra.nispeten ucuz bir fiyata bulmuştum hatta.satıcı kızın günahını almışım.
Bize de farklı yazarlar lazım
Şu kitap mı acaba?
Contents:
9 • In a Season of Calm Weather (1957)
18 • The Dragon (1955)
23 • A Medicine for Melancholy
36 • The End of the Beginning (1956)
43 • The Wonderful Ice Cream Suit • non-genre (1958)
71 • Fever Dream (1948)
81 • The Marriage Mender (1954)
88 • The Town Where No One Got Off (1958)
99 • A Scent of Sarsaparilla (1953)
109 • Icarus Montgolfier Wright (1956)
117 • The Headpiece (1958)
128 • Dark They Were, and Golden-Eyed (1949)
146 • The Smile (1952)
153 • The First Night of Lent (1956)
163 • The Time of Going Away (1956)
173 • All Summer in a Day (1954)
182 • The Gift (1952)
186 • The Great Collision of Monday Last (1958)
195 • The Little Mice (1955)
203 • The Shore Line at Sunset (1959) (variant of The Shoreline at Sunset)
216 • The Strawberry Window (1955)
227 • The Day It Rained Forever (1957)
Evet bu kitap. Aşağıdaki görseli paylaşmışlardı, kontrol ettim aynı kitabın edisyonu olarak eklenmiş goodreadste.
Kapakta kullanılan illüstrasyon güzel olmuş kapak renk seçimi de güzel olmuş.
Herhangi bir kitabı basılmamış o kadar yazar varken tekrar tekrar Bradbury basmak, bilemiyorum.
Muhtemelen ellerinde eski çevirisi mevcut ve baskısı olmayan bir kitaptı o yüzden basmış olabilirler.
Yapay zekâya sormak yerine keşke kendin araştırma yapsaydın. Yapay zekâ insanların merak duygusunu yok edecek.
Senli konusacak denli yakinsak buraya yazabilirsiniz:
https://eksisozluk.com/kolombre--1431726
Sanal zekâ insanlara Instagram’dan daha faydali olacak. Az daha zaman.
Olabilir tabii. Ancak çok güzel eserler verdiğini duyduğumuz yazarlara da öncelik vermek gerek bence.
Yanlış cevaplar vermiş, Resimli Adam’da ve Mars Yıllıkları’nda o öyküler yok. Güneşin Altın Elmalarını bilmiyorum ama onlar da yanlış olabilir. Bu derlemede çok bilimkurgu öyküsü yok gibi.