Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Ben bu seriyi yıllar öncesinde topluyordum. O zamanlar en son 50. kitap İşkencecinin Gölgesi çıkmıştı ve ona kadar olan kitapları almıştım. (30 hariç :frowning: ) Seriyi çok severek okumama rağmen uzun zamandır takip etmediğimden bayağı bir şey birikmiş o yüzden serinin en azından elimdeki kitaplarını bitirip sonra kaldığım yerden almaya devam etmek istiyorum. Şu an Kızıl Mars a geçeceğim ama baktığımda Mars üçlemesinin devam kitaplarını seri içerisinde göremedim de başka bir yerden okuma şansım var mı? Yıllardır elimde tek başına duruyormuş :sweat_smile:

1 Beğeni

Malesef sadece Kızıl mars mevcut diğer 2 kitabını çevirmesi için matematik ve mühendislik terimlerine hakim bir çevirmen arıyorlar diye duymuştum.
Yeni Güneş serisi ile Xenogenesis üçlemesini tavsiye ederim.

4 Beğeni

Teşekkür ederim, ben de Yeni Güneş serisinin devamını almayı düşünüyordum. Bari tamamlanmış olana başlayayım… Kızıl Mars’ı o kadar uzun zaman önce almıştım ki devamını göremeyince herhalde bir sıkıntı oldu artık basmaktan tamamen vazgeçtiler diye düşünüyordum. Umarım yakın zamanda haberlerini duyarız :cry:

1 Beğeni

Kızıl Mars serisinin devamı için bir ara çok yazmıştım. Umudumu kaybettim. Sayın yöneticiler sesimizi duyun bu seriyi tamamlayın Yeşil Mars’ ı Mavi Mars’ı yayınlayın artık lütfen

2 Beğeni

6 yılı geçmiş kitap çıkalı. Bir gün yayınlanır belki ama yarın bile bassalar okuyucuya büyük saygısızlık.

4 Beğeni

Bir noktadan sonra bkk okurken sanki hep aynı kitabı okuyormuşum hissine kapılmaya başladım. Hala bu seriyi takip edip alıyorum ancak okumak istemiyorum bir şekilde yarım kalıyor başladığım kitaplar, elim gitmiyor. :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Alternatif kitaplar önerelim isterseniz? Alt tür olarak ilginizi ne çeker?

2 Beğeni

Bende de oluyordu bir bilimkurguyu bitirince Urban Fantasy okuyorum kafayı boşaltıyorum sonra yeni bilimkurgu okuyorum.

2 Beğeni

Millet ne kapaklar basıyor be :slight_smile:. Alttaki de fena değil.

3 Beğeni

Bk olmayan herşeye tamamım :smiling_face_with_tear: Birkaç polisiye attım sepete alacağım. Fantastik de okumak istiyorum öneri gelirse çok memnun olurum :star_struck: tek kitap ve/veya çok uzun olmayan seri daha iyi olur sürdürülebilirlik açısından :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

Hazır son kitabı da çıkmışken Kanyeminliler Destanı’nı önerebilirim fantastik olarak. Okumadıysanız forumda nedense seveni pek olmayan ama harika bulduğum Barut Büyücüsü ya da İlahi Kentler üçlemeleri de olabilir yine fantastik türde. Üç seri de birbirinden tarz olarak farklı olsa da gr notları 4’ün üzerinde, yetişkinlere yönelik ciddi, fantezi dozları da farklı ama aksiyonları bol ve akıcı seriler. Tek kitap fantastik olarak Stephen King’den Tılsım kesinlikle pişman etmez.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim mutlaka listeme ekleyeceğim :hibiscus:

2 Beğeni

Rica ederim. :blush:

BKK’da tonu farklı bir kitap okumak siteyenlere de Tanrının Gözündeki Zerre’yi önereyim, konuyu da çok dağıtmamış olayım. :slight_smile:

3 Beğeni

Buradan da duyurmuş olalım;

13 Beğeni

Yıl Sonuna kadar çıkacak olan Bilimkurgu Klasikleri.

21 Beğeni

7 Beğeni

Uzay Destanı serisinin son iki kitabı yakın zamanda çıkmaz, değil mi? Merak ettiğim için eski basımlarını edinmeye çalışacağım.

1 Beğeni

Geliyor gelmekte olan.

20 Beğeni

Selamlar, sormak istediğim bir şey vardı. Hyperion ktitabını okumak istiyorum ama Hyperion Kantoları 1. Kitap olarak yazıyor İthaki’de. Seri toplam kaç kitap olacak? Veya seri bu yıl çıkacak ola The Fall of Hyperion kitabı ile bitecek mi? (2. kitabın çıkacağını bu postu yazarken gördüm)

1 Beğeni

Dört kitaplık bir seri, iki ile üç arasında hikayede zaman atlaması var, iki iki okunabilir.

Yukarıda Rama paylaşımını gördüm, Rama bekleyenler de diğer kitapları beklemeden ilk kitabı okuyabilir bence. Serinin devam kitapları ortak yazar kitapları.

10 Beğeni