Teşekkürler bilgilendirme için.
Beklenen kitaplardan birisi daha gelmiş. Rama’yla buluşma bence etkileyici güzellikte bir kitap. Clarke’ın kitaplarında görmeye alışık olduğumuz yavaş yavaş ilerleyen, adım adım gelişen hikaye akışı bu kitapta da mevcut. Öyle aksiyonu yüksek bir kitap beklentisiyle okumamanızı tavsiye ederim. Bir keşif kitabı diyebiliriz, dolayısıyla siz de ekiple beraber keşfe çıkıyorsunuz. Yine ufak tefek detaylar oldukça güzel işlenmiş durumda (Rama ismi, rama’nın yapısı vs gibi detaylar), kafanızda canlandırması kolay ve hikaye de sizi içine alıyor. Benim için kaliteli bilim kurgu klasmanında bu kitap ama beklentiyi doğru ayarlamak lazım (cennetin çeşmeleri ya da şehir ve yıldızlar temposunda ilerliyor kitap, bunu tekrar tekrar söylüyorum ki uzay operası beklentisiyle kitaba başlayıp bu değerli esere beğenmedim denilmesin ).
“Beklenen kitaplardan birisi daha gelmiş.” Darası Mars üçlemesinin başına. Kızıl Mars Yeşil Mars, Mavi Mars…
2018’den beri beklediğiniz Mars serisinin devam kitapları basıldığında en çok sizin adınıza sevineceğim hocam. Gelsin artık şu Yeşil, Mavi Mars bitsin bu özlem
Bu kadar çok mu oldu ya… Şimdi yedim mi ceza puanını. Ama bir yandan da yeteri kadar etkili olamamışım, Ey İthaki duy sesimi diyememişim. Neyse şöyle bağlayalım çevremize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı…
2019’daki bir mesajımı hatırladım. Kapaklar bile hazırmış o zaman. Aradan yıllar geçmiş, hala ses yok. İlginç
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
(Yazarını hiç sevmem ama bu siir de sanki @azizhayri için yazılmış)
Bizim kurgu edebiyatta açlığımızı doyurabilecek bir yayınevi yok türkiyede. Dünyadaki kitapları internette görüp azla yetinmek böyle bir şey. Önce kabalcı o zamanki okuyucu üzmüş şimdi de biz üzülürüz değişmez.
Ben de yazarını beğenip şiirini beğenmiyorum
Ben de bu kapakları hatırladığım için ‘aylar yıllar önce çıkmamış mıydı mars üçlemesi’ diye düşündüm mesajları gördükten sonra. Telif ya da çevirmen sıkıntısı mı oldu acaba, bir açıklama yapsalardı keşke.
Sosyal medyadan ulaşabildiğim kişilerden hep bunu duydum.
Mehmet Harmancı’ya versinler bu kitapları, en iyi o çevirir.
Aldım kabul ettim
Radarıma girdi, bu kitaplar. Girdi ama Mars Üçlemesinden vazgeçtiğim anlamına gelmiyor bu durum.
"Eğer bir gün Saygıdeğer İthaki Yöneticileri yüce gönüllülük yaparda Yeşil Mars ve Mavi Mars’ı basarlarsa Çöpçüler Kralı filmindeki emekli apartman sakini gibi pencereyi açıp haykıracağım "Yaza yaza düşürdüm hükümeti -ay pardon- Yaza yaza bastırttım kitapları…
Dur zaten ortalık karışık
Kallokain nerede ey ithaki disptopya edebiyatının bana kalırsa 1984’ten daha iyi yazılmış bir kitap.