Bu akşam Twitter daha eglenceli yorumlarla doluydu .
Erkek editörler, yayın yönetmenleri ellerinin hamuruyla Bilimkurgu klasikleri hazırlamaya karışmayacaklardı.
Bu akşam Twitter daha eglenceli yorumlarla doluydu .
Erkek editörler, yayın yönetmenleri ellerinin hamuruyla Bilimkurgu klasikleri hazırlamaya karışmayacaklardı.
Ben yokken İthaki’ye laf sokulmuş… Üzdü.
Galiba yeni bilimkurgu klasiklerini buldum. Haliyle 2020 yılı için yeni bir şey olacağını sanmıyorum. Sadece bilimkurgu özelinde değil genel olarak daha önce söylenenlere ek bir kitap veya yok artık diyeceğimiz bir kitap veya kitaplar çıkmayacak. O yüzden planlar 2021 yılı için yapılıyor şu anda diye düşünüyorum. Forumun bir yerinde okumuştum 2021 yılında George Orwell telifleri son buluyormuş. Şu anda benim tahminim başlangıç 1984 ve Hayvan Çiftliği ile olacak. Bunlar dizinin kesin adayları olarak gözüküyor. Hem bilimkurgu hem telifsiz, daha ne olsun? Sonra sırasıyla diğer kitapları gelir. Bir iki tane de Karanlık Kitaplık serisi içinde çıkartılır bence.
İthaki’nin diğer serilerine bulaşmadığım için çok memnunum. Yaktın beni Fahrenheit 451, hepsi bu kitap yüzünden oldu yoksa ne güzel böyle bir seri olduğunu bilmiyordum.
Kapak illüstrasyonları aşırı sade ve güzel görünüyor. Eserler içinden henüz sadece Cesur Yeni Dünya’yı okudum. 2001, Dune, Biz, Fahrenheit 451 başta olmak üzere pek çoğu okuma listemde.
1984’ün ilham aldığı kitap “Biz” zaten seride. 1984’ün olması yüksek ihtimal.
"Hayvan Çiftliği"ni okumadım ama konusunu biliyorum. Bilimkurgu olmazsa Karanlık Kitaplık için aday olabilir o zaman. Eğer Karanlık Kitap için uygun değilse aklıma gelen soru şu: Nereye uygun? Buradan da şöyle bir soru aklıma düştü? İthaki yeni serisinin ismi ne olacak? Bildiğim kadarıyla dört tane var. Beşinci serinin ismi sizce ne olur?
Bu arada Orwell’in sadece 1984 ve Hayvan Çiftliği altkültür kitabı. Diğerlerinin alakası yok. Ha, bir şekilde bağlarlar mı kıyısından, bilemedim.
Bende koronavirüs bitsin, adam akıllı hakkında kült bir eser çıksın, seri olsun, film haberi çıksın ondan sonra basacaklarını duymuştum. Artık hangisi doğruysa.
Wels e yaptıkları gibi George Orwel kitaplığı yapabilirler.
Alastair Reynolds’un hakları indie Kitapta son olarak Revelation Space’i bastılar hatta
Hocam 8 ayda 3. Reynolds kitabını bastılar. En büyük ölçüt bu olmalı bence. Başka bir yayınevi yılda 1 kitap bassa daha mı iyi?
Bilimkurgu ve Fantastik türlerinin 1 yayınevinin tekelinde olmaması adına her yazarı İthaki’nin basmasına karşıyım.
Alfa, Pegasus, EksikParça, Panama, İndie Kitap, dex, monokl gibi daha çok yayınevinin bu türlerde eserlere yönelmesini isterim. Rekabet okur olarak bizlere yarayacaktır bence.
İthaki’nin bir nevi tekel olması ve serileri yıllarca tamamlamaması beni rahatsız ediyor onun için özellikle bu alana girecek yeni yayınevlerine pozitif bakıyorum. Panama ve EksikParça’nın bastıkları kitapları destek amaçlı almayı planlıyorum. Keşif Uzayı da Goodreads’de sürekli görüp merak ettiğim bir eserdi onu da alacağım muhtemelen.
Çeviri ve editörlük konusunda kitapları okumadan bir şey diyemem, sadece farklı yayınevlerinin bilimkurgu basmasını olumlu bulduğumu söyleyebilirim.
Zaten lafla öldürülmüş ama ben şunu buraya bırakmak istiyorum:
Dünyaya Düşen Adam, orjinal dilde bölüm adları:
Everest yayınları:
İthaki Bilimkurgu Klasikleri:
Kuzey yayınları baskısında da tarihler everest ile aynı. Siz ingilizce biliyorsunuz eminim benden daha iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Kitabın benim gördüğüm kadarıyla 2 edisyonu var. İthaki çevirisi 91 tarihli Eleanora Tevis yeni edisyon denilen baskının çevirisi.
Sonradan ekleme:
Aynı çevirmen 3 farklı yayınevi baskısı ve tarihler farklı.
Hikaye içerisinde de tarihler konusunda aynı farklılıklar var.
Yüzük içinde yazan Tarih
İthaki: 1968
Kuzey: 1980
Amazon da satışta olan baskı: 1982
(bence) İthaki kuzey ve everest baskının çevirisi olan 91 tarihli baskıyı esas almış ancak düzenleme, yayına hazırlama konusunda 1976 tarihli baskıyı kullanmış.
Teşekkürler bilgi için… Güven kırıldıktan sonra ne görsek "ithaki yanlıştır"a gidiyoruz, biraz araştırayım bu meseleyi…
Sadece İthaki için demiyorum ama yayınevleri keşke künye de hangi baskıdan çeviri yaptıklarını, hangi baskıları esas aldıklarını yazsalar.
Ben bu kitabı çok seveceğim gibi duruyor. Kapağını da çok sevdim.
Katılıyorum. İlgi çekici görünüyor. Uzun zamandır BKK serisinden ilgimi çeken kitap çıkmamıştı.
Güzel kitap, Profil Kitap baskısı hala piyasada ve göze batan bir sıkıntısı yok diyor okuyanlar… İthaki riskini almak istemeyenler bilsin