Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Telifisiz mi bilen var mı?

2 Beğeni

1940 yazımı olduğuna göre bence telifsizdir…

3 Beğeni

Evet telifsiz. Kitabın yazarı 1941’de hayatını kaybetmiş. Yazarın vefatından 71 yıl sonra eserler telifsiz hale geliyor.

4 Beğeni

Bence telifsiz eser basmaları daha iyi. Yarın bir gün telif sıkıntısı var diyemezler. Hem de bir eserin klasik sayılabilmesi için şartlar nelerdir? 2000 lerde basılmış çok satan bir eser klasik sayılır mı? Sayılsa seriye yakışır mı. Açıkçası çok da bildiğim şeyler değil ama bence olabildiğince eski olması daha iyi gibi.

Hocam zaten seride 2000 sonrasında çıkan kitapları basmayacaklarını söylediler.

Bilimkurgu’da eserler klasikler ve modern klasikler veya başka isimlerle 2’ye ayrılabilir bence. Klasiklere öncüler diyorum ben kendi adıma, HG Wells gibi isimleri bu kategoriye ekliyorum.

Bir de 70’li 80’li 90’lı yıllarda çıkan modern klasikler var bence. Bunlar benim daha çok hoşuma gidiyor. Bilimkurgu söz konusu olunca nedense öncüler dediğim alanda takılıp kalıyoruz.

Hiçi, Rama gibi serilerin basılmasını tercih ederim kendi adıma.

6 Beğeni

Hazır çevirileri alıp, kontrol etmeden aynen sadece yeni kapak ile basan bir firmadan bahsettiğimiz için, yine zaten dilimizde olan bir eseri basmış olmaları hoş değil… Özellikle haberi de veren Alican Saygı olduğuna göre, “Bu Ölümsüz” kalitesinde(yok hükmünde) bir editörlük beklememiz, çıkacak kitabın zaten basılı olandan daha iyi olamayacağını gösteriyor…

Yani var olan bir ürünü, aynı yada daha kötü kalitede piyasaya sürmek için harcadıkları zaman ve enerjiyi daha faydalı işlere harcayabilirlerdi…

Diğer taraftan, telifsiz eseri zaten her isteyen basabilir… Elinde para olan, belli büyük firmaların elini taşın altına koyup yeni telifler ile dile eser kazandırması daha hoş bir seçenek bence… Ha iş kalitelerini düşününce de aklımdan “ithaki hiç telif almasın da, telifi işini düzgün yapan firmalar alsın” düşüncesi geçiyor…

3 Beğeni

@Edward
Arkadaşlar tabii ki söylediklerinizde haklısınız, söylediklerinize katılıyorum. Ben sadece sürekli “Yine mi telifsiz.” cümlesini gördüğüm için kendi fikrimi beyan ettim. Benim ki biraz Polyannacılık işte. İyi tarafından bakıp, yarın bir gün “Telif sıkıntısı var basamıyoruz.” demezler diye kendimi rahatlatıyor aynı zamanda İthaki’yi yermiş olduğumu düşünüyordum, paylaşmak istedim.

Klasik olma konusunda gerçekten dediğim gibi bilgisizim. Türde öne çıkan bir kaç isim bilirim o kadar.

Yani aslında bu “telifli, telifsiz” serzenişlerinin arkasında, bu dedikleriniz var. Anladım teşekkür ederim.

3 Beğeni

PARA CÜZDAN MAAS TL
Anlaşıldı yine, bas bas paraları kitaaaba :frowning: kapak çok güzel görünüyor, rengi de hoşuma gitti. Başarılı :+1:t3:

6 Beğeni

Aman bırakın telifsiz olsun yoksa İthaki’den kitap alamayacak duruma geleceğiz :slight_smile:

2 Beğeni

Bu ayda gitti paralar. Her ay sonu alınacaklardan karma bir liste yapıp ay sonu alıyorum. En temizi. Ama arada %50 olursa işler değişiyor. :blush: :blush: :blush:

2 Beğeni

Geçenki goygoyda “Dost Körpe yeniden çeviriyor” bahanesini atlamışsınız darılırım valla :slight_smile:

Çevir reis çevir :rofl:

5 Beğeni

İthaki’ye bulaşmamak lazım. Kızıl Mars elimde dağıldığından beri İthaki yayınlarından kitap almadım. İthaki yok huzur var.

2 Beğeni

Hayaller Arthur C. Clarke, Frederik Pohl, John Brunner, William Gibson gerçekler Dünyaya Düşen Adam, Kallokain.

Neyse ya çıkar çıkmaz alacaksınız sonuçta.

20 Beğeni

Yalnız William Gibson’ın hakkını alıp, 6.45’in çeviriyi direkt bassa İthaki :rofl:

7 Beğeni

Bu seri omzumda taşıdığım haç gibi oldu artık. Sen imkansızsın. Sensizlik imkansız. Bırakamıyorum da:)

2 Beğeni

Nöbette canım sıkılınca alternatif kapak yaptım :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

58 Beğeni

Ne zaman çıkıyor hemen sipariş vereyim :rofl: :rofl: :joy: :joy:

2 Beğeni

Hollywood vizyon tarihininden bir önceki cuma :joy::joy::joy:

3 Beğeni
14 Beğeni

Çok güzel özetlemiş kidega aslında:

Tabi ki ithaki %50 indirim yapıp 11 liradan satacak ama sayfa güzel olmuş :smile:

11 Beğeni