Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Çokomel falan desinler gerek yok bu kadar düşünmeye. :smiley:

1 Beğeni

Bizim orada “samırsak” derler ama…

1 Beğeni

Bu almayacağım kaçıncı bkk saymayı bıraktım artık.

3 Beğeni

Demek önündeki metni çeviremeyen çevirmenler de varmış…

Bu ölümsüz kitabında da eksik bölüm vardı . Ve yeni baskı yapmalarına rağmen metni değiştirmediler. Yeni baskıdan kastım 3. baskı (tam hatırlamıyorum) falan.

2 Beğeni

Ben Efsane’ye kapak tasarımı yaptım. Bayağı benzedi bence ne dersiniz?

37 Beğeni

Güzel olmuş. :blush: Koyu bir renk tonunda çıkacak bence

1 Beğeni

Çok başarılı. Telif yersiniz valla. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu ölümsüz 3. Baskıyı yapacak. Düzelteceklerini sanmıyorum. Yıllardır Dune için çevirmen bekliyoruz saçmalığı var. İnternette “Dost Körpe Çeviri hatalı” diye aratın mesela. Ne kadar çok şikayet var, neler yazılmış göeebilirsiniz. Serinin en çok satan 2 kitabından birini hala bu adamın berbat çevirisiylw yayınlanıyor mesela. Edgar Allen Poe öykülerini bile bu adama çevirtmişler.

Yani ithaki kolay kolay çevirmen değiştirelim, hata düzeltelim diyecek bir yayınevi değil. Diğer yayınevleri de sütten çıkmış ak kaşık değil tabi. Küfür sansürleyen, başka birinin kitabını satsın diye agatha cristie adıyla basmış yayınevi var… 400 sayfa kitaba 70 lira isteyen, 6 kitaplık seride 6 kere çeviri xeğiştiren başka bir yayınevi var…

Arada kötü çeviriler görmemiz gereken zamanda, iyi çeviri görünce öpüp başımıza koyuyoruz. Ben yıldım artık bu durumlardan.

9 Beğeni

Bu, Ölümsüz kitabının hangi kısmı eksik acaba? Okumaya başlamıştım ama bir türlü ısınamayıp sıkılınca ilk bölümlerde bırakmıştım.

Tam bilmiyorum ama yetkililer buradayken muhabbeti geçmişti. İthaki çalışanına sorulduğunda bizim çevirdiğimiz versiyon farklı diye geçiştiriyordu.

Gelecek hafta raflardaymış

19 Beğeni

Kapak o kadar kötü olmuş ki buradan da yazacağım. :joy:

5 Beğeni

Tam isabet. Yoksa içimizdeki ithakili sen misin?

5 Beğeni

Lucifer olarak senin kapağa bir itirazın olmaması lazımdı ama… :slight_smile:

1 Beğeni

9 Beğeni

Artık var demesi lazım değil mi ya :smile: neden böyle cevaplar veriyorlar :smile:

6 Beğeni

Kendim yaptım diye demiyorum ama benimki daha güzel olmuş bence. Orijinalinin renk uyumu pek güzel olmamış.

6 Beğeni

Artık öyle bir olay yok demek istiyor :smiley: Konuşa konuşa çözdüm İthakice’yi :rofl:

3 Beğeni

Öyle bir cevap vermişti hala muallâktayım ben :smile: