Anketimiz çok basit. Serinin en güzel kapağını seçeceğiz fakat belirtmemiz gereken birkaç nokta var;
Öncelikle 50 kitabı tek bir ankette birleştiremediğimiz için anketi üç aşamaya ayırmak en mantıklısı gibi geldi. Birinci hafta ilk 20 kitap içinden en iyi 4 kapak görselini belirlemeye çalışacağız. Sonraki hafta diğer 20 kitap içinden 4 ve üçüncü hafta da geriye kalan 10 kitap içinden 2 kapak görselini seçmeye çalışacağız. Final kısmında ise 10 kitap içinden tek bir kitabı en güzel kapak görseline sahip kitap olarak belirleyeceğiz.
Çıkacak olan yeni kitaplar ankete dahil olacak mı? diye düşünenler muhakkak olacaktır. Öyle bir şey yapmamız mümkün değil. Anketi sadece ilk 50 kitap ile sınırlı tutuyoruz.
Herkesin ilk iki etapta 4 adet oy hakkı vardır. Üçüncü etapta 2 oy hakkı ve final etabında ise tek oy hakkı tanınacaktır.
89 oy kullanan olmuş, yeniden anketi başlatmak pek hoş olmayabilir. Başlamış işi sıfırlamak yerine gruplardan gelecek kapaklar arasında final anketi olur.
Kaplan kaplan seride en basit bulduğum ve beğenmediğim kapaklardan birisi. Bunun sebebi benzer çalışmalara gün içerisinde çok fazla maruz kalmam muhtemelen. Kaplanı, tilkisi, ayısı, kurdu… Bu sebeple bana çok basit ve kolaya kaçılmış geliyor.
Oylamanın yeniden yapılmaması tarafındayım ben. En başta dört dedim ama bunu ayarlarla sınırlandıramıyoruz ne yazık ki. Anket ruhuna sadık kalınacağını ümit ediyorum.
Bu arada benim favorim Asimov’un Ben Robot’u ve Bir Mars Destanı kitapları. Umarım ilk 10 da yer alır ikisi de.